Bookmarks

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας καλεί όλους τους παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, γυμναστές και ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών να παρακολουθήσουν, κατά περιοχή, τις ημερίδες που πρόκειται να διοργανώσει η Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Αυτά μεταξύ των άλλων έγιναν γνωστά μέσα από το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή και στο οποία αναφέρονται οι τελευταίες δραστηριότητες της τοπικής ένωσης.

     

    Το δελτίο τύπου της Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Ειδικότερα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

     

    -«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας καλεί όλους τους παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, γυμναστές και ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών να παρακολουθήσουν, κατά περιοχή, τις ημερίδες που πρόκειται να διοργανώσει η ΕΠΣ Καβάλας με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα», την «Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο» και την «Υποχρέωση έκδοσης ατομικής Κάρτας Υγείας ποδοσφαιριστή».

    Τα τρία αυτά θέματα καλύπτουν κατά τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ποδοσφαιριστής τόσο εντός, όσο και εκτός των γηπέδων.

     

    1. Ατομική Κάρτα Υγείας: Αναβαθμισμένη παρέμβαση στο επίπεδο της πρόληψης και της προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η έγκαιρη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων και ατόμων με γονιδιακή ευαισθησία θα βοηθήσει στην αποφυγή αιφνίδιων καρδιακών θανάτων στους νέους ανθρώπους.

     

    2. Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα: Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, για μία ακόμα φορά, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υγεία του ποδοσφαιριστή και πιο συγκεκριμένα στον ποδοσφαιριστή την ώρα που αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο, τη στιγμή εκείνη που θα συμβεί ένας τραυματισμός του, μία απώλεια των αισθήσεων ή ακόμα και ένα πρόβλημα που θα θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

    Στα περιστατικά αυτά, όλες οι ενέργειες που αποβλέπουν στην άμεση περίθαλψη και βοήθεια του αγωνιζόμενου ποδοσφαιριστή λέγονται Πρώτες Βοήθειες. Τις Πρώτες Βοήθειες πρέπει να είναι σε θέση να τις προσφέρει όχι μόνον ο ιατρός, ο νοσηλευτής ή ο διασώστης, αλλά και κάθε άλλο άτομο, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης που οφείλει να έχει.

    Καλούνται όλοι οι παράγοντες, προπονητές, γυμναστές, διαιτητές και ποδοσφαιριστές των περιοχών αυτών, και όχι μόνο, να παραστούν στην ημερίδα, διότι με τις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών η συμβολή σας μπορεί να φανεί από πολύτιμη έως και σωτήρια.

     

    3. Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο: Η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι μία σχετικά νέα μορφή εθισμού. Συναντάται στην περίπτωση, όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή σου από τους φίλους, την οικογένεια, τη μάθηση και τον αθλητισμό. Κυριαρχεί στην καθημερινότητα σου και είναι ένα στοιχείο που δεν θέλεις να αποχωριστείς. Αν και ο όρος «εθισμός στο διαδίκτυο» παραμένει αμφιλεγόμενος από την επιστημονική κοινότητα, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη  του υπολογιστή  τους ή  των κινητών τηλεφώνων τους, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, «σερφάροντας» στο internet, μιλώντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικότερες δραστηριότητες.

    Πέραν όμως από την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΕΠΣ Καβάλας, στην αντιμετώπιση  του  προβλήματος αυτού μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά η οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, η ημερίδα είναι ανοιχτή και μπορούν, πέρα από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να την παρακολουθήσουν και οι γονείς, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι δάσκαλοι, καθώς και όποιος άλλος επιθυμεί να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

    Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε, ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε καλύτερο περιβάλλον.

     

    Το πρόγραμμα των ημερίδων είναι το εξής:

    α) Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00 μ.μ.  

    Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

    Θέμα ημερίδας: «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα»

    Ομιλητής: Ιατρός Ευστάθιος Συμεωνίδης

    Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Καβάλας και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι κ.κ. Γιώργος Βαρδάκας και Παναγιώτης Μπασδάνης.

     

    β) Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:00 μ.μ.

    Αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Κάστρο»

    Θέμα ημερίδας: «Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο Διαδίκτυο»

    Ομιλήτρια:  Παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου

    Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Θάσου και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι κ.κ. Γιώργος Μπουκουτσός και Διαμαντής Αγγελής.

     

    γ)  Δευτέρα 11  Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00 μ.μ.

    Αίθουσα αμφιθεάτρου Δήμου Χρυσούπολης

    Θέμα ημερίδας: «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα»

    Ομιλητής: Ιατρός Αλέξανδρος Μαντούκ.

    Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Νέστου και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι κ.κ. Στέργιος Γκουλφός, Γιώτης Αναγνωστίδης και Γιώργος Ελευθερόπουλος.

     

    δ) Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00 μ.μ.

    Αίθουσα αμφιθεάτρου Δήμου Παγγαίου

    Θέμα ημερίδας: «Η σπουδαιότητα έκδοσης ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή»

    Ομιλητής: Καρδιολόγος Ηλίας Στιμπίρης

    Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Παγγαίου και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι κ.κ. Αλέξανδρος Γάκης, Κωνσταντίνος Κουτσικάρης και Γιώργος Ρηνώτας.

     

    ε) Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου  2019, ώρα 18:30 μ.μ.

    Αίθουσα αμφιθεάτρου Νομαρχίας Καβάλας

    Θέμα ημερίδας: «Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο»

    Ομιλητές: Παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας (ειδικοί επί του θέματος)

    Η ημερίδα αυτή είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και παρακαλούνται όλα τα σωματεία του νομού μας (ανδρικές και παιδικές ομάδες), αλλά και άλλοι σύλλογοι εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου, να την παρακολουθήσουν, καθώς αφορά όλη την κοινωνία.

     

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣΚ

    Ενημερώνουμε όλους τους διαιτητές της Ένωσής μας, ότι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 δε θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση τους, προκειμένου να παραστούν στην ημερίδα της ΕΠΣ Καβάλας στις 19:00 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

    Η συγκέντρωση και το προγραμματισμένο μάθημα αυτών θα γίνει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 μ.μ.».

    Comments are closed.