Bookmarks

    Την πρόκριση του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος εξασφάλισε την Τετάρτη (11/4) το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. ο οποίος στην αναμέτρηση που έδωσε στο άδειο από φιλάθλους «Ανθή Καραγιάννη» νίκησε τη Θράκη Φερών, ομάδα Α’ κατηγορίας και κυπελλούχο της Ε.Π.Σ. Έβρου, με (262-0).

     

    Με διάθεση και όρεξη ο Α.Ο.Κ.

    Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη που ήταν το φαβορί του αγώνα, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, οι παίκτες του είχαν διάθεση και όρεξη και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα η νίκη-πρόκριση για τους «Αργοναύτες» να έρθει πολύ φυσιολογικά. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των παικτών της Καβάλας ήταν η απλότητα στο τρόπο ανάπτυξης και στην κυκλοφορία της μπάλας, ο εύκολος τρόπος με τον οποίο αυτή έφτανε στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή με αποτέλεσμα ο Α.Ο.Κ. να απειλεί με πολλές αξιώσεις της εστία της Θράκης Φερών. Συμπερασματικά να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. έφτασε πολύ άνετα στη νίκη, ήταν διαρκώς στην επίθεση και έφτασε πολλές εύκαιρες σε ένα ματς που ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, με την μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του να παίζεται στο μισό γήπεδο και προς την εστία της ομάδας του Έβρου. Πάντως να τονιστεί ότι τα νέα παιδιά του Α.Ο.Κ. σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξαν αρετές και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 4’ όταν ο Λυμπεράκης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Χατζυκυριάκου από το ύψος του πέναλτι σχεδόν με σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει ψηλά άουτ. Όμως στο 19’ ο Α.Ο.Κ. άνοιξε το σκορ όταν ο Ντουρτμές μέσα στην μεγάλη περιοχή της Θράκης Φερών με σουτ διαμόρφωσε το (1-0). Στο 22’ λίγο έλειψε να έχουμε την ισοφάριση όταν ο Μαυρομμάτης είδε τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. να βρίσκεται έξω από την εστία του, έπιασε μία σέντρα σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχαία αλλά με υπερένταση ο Δήμιζας τελικά έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 27’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε με το σουτ του Βαλαβανόπουλου να διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Φερών Τογγουλίδης και στο 41’ ο Αδαμάκης έπιασε δυνατό σουτ από θέση πλάγια αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στην επανάληψη και στο 48’ ο Θωμαϊδης εκτέλεσε κόρνερ και από κοντά με πλασέ ο Βαλαβανόπουλος διαμόρφωσε το (2-0) ενώ στο 80’ ο Τογγουλίδης εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Βαλαβανόπουλου.

     

    Οι συνθέσεις των δύο (2) ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ., με τη Θράκη Φερών ήταν ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης της Ε.Π.Σ. Δράμας, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ευάγγελο Χασιώτη και Εμμανουήλ Παστιάδη. Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Ηλιάδης (75’ Μπλιός), Λυμπεράκης, Σέχου, Παυλίδης, Θωμαϊδης (85’ Ξόμπλιος), Χατζηκυριάκου (71’ Προβατίδης), Κέρθι (61’ Περσίδης), Αδαμάκης, Ντουρτμιές, Βαλαβανόπουλος.

     

    Θράκη Φερών (Αθανάσιος Ζησίδης): Τογγούλιδης, Μπόρας, Μαυρομμάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος Α., Αντωνιάδης (71’ Ιακωβίδης), Παγωνίδης (76’ Ίνδος), Πολίδης, Σιδηρόπουλος Γ. (76’ Μπακιρτζόπουλος), Τσιπλάκης (71’ Καλούδης).

     

    Αναλυτικά τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις στην 2η και 3η αγωνιστική έχουν ως εξής:

     

    1η Αγωνιστική-Τα αποτελέσματα
    Καβάλα-Θράκη Φερών 2-0
    ΑΕ Καλαμπακίου-Δόξα Προσκυνητών 4-1
    Απόλλων Παραλιμνίου-Άρης Αβάτου 5-1

     

    2η Αγωνιστική
    Καβάλα-Απόλλων Παραλιμνίου (1-3)
    ρεπό: ΑΕ Καλαμπακίου (2)

     

    3η Αγωνιστική
    Νικητής (1-3)-Νικητής (2)

     

    Οι ημερομηνίες των αγώνων

    Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων έχουν εξής:
    1η Αγων.: Τετάρτη 11-04
    2η Αγων.: Τετάρτη 25-04
    3η Αγων.: Τετάρτη 09-05
    4η Αγων.: Τετάρτη 23-05
    5η Αγων.: Τετάρτη 30-05
    Τελικός: Σάββατο 09-06

    Comments are closed.