Bookmarks

    Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, σε συνεννόηση με τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στα τουρνουά της 17ης Δεκεμβρίου 2017, αποφάσισε να δώσει σε αυτά φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σκοπό.

     

    Ειδικότερα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

    -«Στην εποχή της κρίσης, όπου κυριαρχεί το μαύρο και το γκρι, η ΕΠΣ Καβάλας και τα σωματεία της, άκρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα φιλανθρωπικής δράσης, θέλησαν να χαρίσουν χαμόγελα, ζεστασιά και αγάπη σε άπορους συνανθρώπους μας, κάτι που έχουν μεγάλη ανάγκη αυτές τις γιορτινές ημέρες.

    Οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της εκδήλωσης, έχουν σαν υποστηρικτές τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους, οι οποίοι θέλουν όλοι μαζί να ενώσουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

    Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στα γήπεδα του Κοκκινοχώματος και της Ελευθερούπολης όλοι μαζί, ΕΠΣ Καβάλας, σωματεία, ποδοσφαιριστές και γονείς θα στείλουν σε όλους ένα μήνυμα, ότι “τα παιδιά νοιάζονται για τα παιδιά”. Και επειδή τα Χριστούγεννα, μια γιορτή αγάπης για όλους, πλησιάζουν σε λίγες ημέρες, ο καθένας θα κάνει ένα μικρό δώρο σε κάποιον συνάνθρωπό του.

    Αυτά τα Χριστούγεννα όλα συμβαίνουν σε υπερθετικό βαθμό, ανεργία, φτώχεια, απόγνωση, φόβος για το αύριο. Και η φιλανθρωπία όταν δεν συνοδεύεται από μεγαλοψυχία και πραότητα, μπορεί να πληγώσει περισσότερο. Ειδικά η εποχιακή φιλανθρωπία, η οποία στοχεύει πιο πολύ στο να υπηρετήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και λιγότερο στο να θέσει στο κέντρο της σκέψης μας την πραγματική αλληλεγγύη.

    Προσοχή, λοιπόν, σε όλους μας γιατί πολλές φορές η φιλανθρωπία κρύβει περισσότερες αμαρτίες από τις αρετές που βρίσκονται στο πραγματικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο.

    Αυτό το μήνυμα, αγαπητοί μας φίλοι, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στους μικρούς μας ποδοσφαιριστές όσα χρόνια θα υπηρετούμε το τοπικό  μας ποδόσφαιρο, μέσα από το θεσμικό ρόλο του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας».

    Comments are closed.