Bookmarks

    Έχοντας την εύνοια της διαιτησίας και την τύχη με το μέρος του ο Απόλλων Καλαμαριάς πέρασε με το σπουδαίο διπλό από το “Ανθή Καραγιάννη” με το “τρίποντο με (2-3) σε βάρος του Α.Ο.Κ. σε ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι με πάθος και πολλές συγκινήσεις.

    Ο καστοριανός διαιτητής Φώτης Φωτιάδης που ήταν πολύ προκλητικός χρειάστηκε να “βάλει το δαχτυλάκι” του ώττε ο Απόλλων Καλαμαριάς να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στον Α.Ο.Κ. που είχε ψυχή, παλικαριά, έπαιξε για την ιστορία του και άξιζε πολλά περισσότερα.

    Είχε όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου ντέρμπι

    Το παιχνίδι είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα ενός ντέρμπι. είχε πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα, πολλές συγκινήσεις, δραματική εξέλιξη και πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες με τις δύο ομάδες να θέλουν το “τρίποντο” για διαφορετικούς λόγους. Οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους σε πολλά επίπεδα. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν σωστή τακτική με καλή ψυχολογία και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Απόλλων, αξίζοντας να πάρουν τη νίκη. Μία ομάδα η οποία πρόσεξε πολύ την άμυνα της και στήριξε πολλά στις αντεπιθέσεις όπου ήταν αρκετά επικίνδυνη. Γενικότερα ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν ικανοποίησε και δεν δικαιολόγησε τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια να σημειώσουμε ότι πρόσωπο του αγώνα ήταν ο προπονητής της Καλαμαριάς Δημήτρης Καλαϊτζίδης ο οποίος πολλές φορές αποδοκιμάστηκε από τους καβαλιώτες φιλάθλους. Όπως και ο Καστοριανός διαιτητής Φώτης Φωτιάδης ο οποίος σε πολλά σημεία του αγώνα αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή με την ευκολία που κιτρίνιζε τους παίκτες της Καβάλας και τον εύκολο τρόπο που σφύριζε τα φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων.

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 5′ όταν ο Τέλλος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καλαμαριάς και στο 14′ το σουτ του Συμελίδη είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 20′ ο Πόποβιτς μπήκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Καβάλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Αθανασίου με αποτελεσματικό τρόπο έδιωξε την μπάλα. Στο 21′ ο Α.Ο.Κ. έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ζυγκερίδης πλάσαρε με επιτυχία από τα δεξιά τον τερματοφύλακα Ντίνα και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δύχτια του Απόλλων ο Καπίας την έδιωξε σε κόρνερ. Φάση καρμπόν είχαμε και στο 26′ αυτήν την φορά στην εστία του Α.Ο.Κ. όταν πλάσαρε ο Πόποβιτς αλλά “ως από μηχανής Θεός” ο Τέλος απομάκρυνε την μπάλα από τη νοητή γραμμή του τέματος και τον κίνδυνο που είχε δημιουργηθεί στην εστία του Αθανασίου. Στο 37′ ο Α.Ο.Κ. έχασε νέα μεγάλη ευκαρία. Ο Μπαντάνης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μελισσόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και με δεύτερη κεφαλιά από κοντά ο Λίτσκας έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ. Στο 2′ των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου ο Τουμανίδης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και με πανέμορφη κεφαλιά ο Κεφαλάς έγραψε το (1-0). Στο 4′ των καθυστερήσεων μετά από εκτέλεση ανύπαρκτου φάουλ των φιλοξενούμενων ο Μπαντάνης με αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα από την μικρή περιοχή του Α.Ο.Κ. με σουτ έγραψε το (1-1). Στο 66′ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Στο 74′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Καπίας και στο 75′ με ένα τρομερό γκολ έπειτα από κεραυνό σουτ ο Λίτσκας έγραψε το (2-1). Στο 79′ ο Αθανασίου έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν με εξαιρετική επέμβση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ στην κεφαλιά του Καλογέρη. Στο 83′ εξουδετέρωσε και το δυνατό σουτ του Βεργώνη. Στο 87′ ο διαιτητής σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτυ υπέρ της Καλαμαριάς στο μαρκάρισμα του Μελιισσόπουλου στον Ν’ Λουντούλου δείχνοντας με δεύτερη κίτρινη, την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Καβάλας. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πόποβιτς διαμορφώνοντας το (2-2). Στις καθυστερήσεις και ειδικότερα στο 96′ ο Πόποβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας με έναν κεραυνό διαμόρφωσε το τελικό (2-3).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Απόλλων Καλαμαριάς ήταν ο Φώτης Φωτιάδης της Ε.Π.Σ. Καστοριάς ο οποίος ήταν πολύ προκλητικός σε βάρος των “Αργοναυτών” με βοηθούς του, τους Αθανάσιο Στεφούλη και Θεοδόση Φαλτάκη της Ε.Π.Σ. Γρεβενών. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Άγγελος Διγκόζης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Σταματόπουλος, Τέλλος, Μελισσόπουλος, Καλλιβωκάς, Τουμανίδης, Κεφαλάς (90′ Παναγιωτόπουλος), Κυζιρίδης (83′ Πτηνόπουλος), Ζυγερίδης (85′ Προύντζος), Λίτσκας.

    Απόλλων Καλαμαριάς (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Ντίνα, Αμαραντίδης, Κυβελίδης (74′ Χασομέρης), Σαμαράς, Καπίας, Γεωργιάδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Πόποβιτς, Ν’ Λουντούλου, Καλαϊτζίδης (46′ Καλογέρης).

    Comments are closed.