Bookmarks

    Νωθρός, ασύνδετος και χωρίς πάθος και δύναμη, ο Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, άφησε πίσω του σήμερα Κυριακή (14/9) υπέρ πολύτιμους βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση που έδωσε στην έδρα του Εθνικού Αγιονερίου. Το τελικό αποτέλεσμα (0-0) φανερώνει τις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη τόσο στο α’ ημίχρονο όσο και στην επανάληψη κυρίως στην ανάπτυξη αλλά και στην επιθετική γραμμή και δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι σε όλο το 90λεπτο δεν έχασε ούτε μία κλασική ευαιρία.

     

    Κυριάρχησε η νευρικότητα σε όλο το 90λεπτο

    Να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το 1ο ημίχρονο και το σίγουρο είναι ότι το άγχος της πρεμιέρας φάνηκε ότι επηρέασε αισθητά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο αντιπάλων. Τα λάθη κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής έδωσαν και πήραν, η έλλειψη ψυχραιμίας ήταν ορατή και κατά συνέπεια οι καλές φάσεις μπροστά και στις δύο ήταν ελάχιστες. Στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Α.Ο.Κ. προσπάθησε να βρει τα πατήματα του μέσα στο αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη επιχείρησαν να ξεπεράσουν τη νευρικότητα τους και να ελέγξουν τον χώρο της μεσαίες γραμμής. Όμως στο πρώτο μέρος και παρά την όποια διάθεση υπήρχε, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν επί της ουσίας να απειλήσουν την εστία του Εθνικού Νέου Αγιονερίου και κυρίως δεν μπορούσαν να αναπτύξουν τις επιθετικές πρωτοβουλίες που έπρεπε. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε το ότι στο πρώτο 45λεπτο η μία ομάδα περίμενε να εκμεταλλευτή τα λάθη της άλλης προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίστοιχη εστία. Έτσι η μετριότητα και πολύ φυσιολογικά Αγιονέρι και Α.Ο.Κ. οδηγηθήκαν στην ανάπαυλα με το «στείρο» (0-0) αποτέλεσμα. Στην επανάληψη ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Ισπυρλίδης προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα» με τις αλλαγές στις οποίες προσπάθειες προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να φανεί πιο απειλητικός στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι παίκτες της Καβάλας πολύ δύσκολα κατέβαζαν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι δεν απείλησε καμία φορά την εστία των γηπεδούχων. Συμπερασματική η ομάδα της Καβάλας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην τομέα της ανάπτυξης πολλά περισσότερα δε στην επίθεση.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11’ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ για τους γηπεδούχους, ο Αποστολάκης μέσα από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε κεφαλιά χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας Φυρινίδης. Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους ο Α.Ο.Κ. ανέβασε ρυθμούς και απείλησε δύο φορές την αντίπαλη εστία. Στο 36’ ο Διαμαντίδης με τακουνάκι έξυπνα τροφοδότησε μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων τον Μπρατσιάνι η παράλληλη σέντρα του οποίου πέρασε ανεκμετάλλευτη. Με την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος από καλή θέση έπιασε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Καλογεράκης. Στην επανάληψη ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Ισπυρλίδης προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα» με τις αλλαγές στις οποίες προσπάθειες προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να φανεί πιο απειλητικός στην αντίπαλη εστία. Τα επιθετικά προβλήματα για το Α.Ο.Κ. ήταν εμφανή και στην επανάληψη αλλά παρόλα αυτά οι παίκτες του προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς φτάνοντας με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Όμως οι φιλοξενούμενοι μέσα σε ένα πεντάλεπτο έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 60’ ο Δημητρακόπουλος έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε ένα φοβερό σε δύναμη σουτ για να στείλει την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φυρινίδη. Αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους και στο 65’ όταν Πεχλιβανίδης κέρδισε δύο κόντρες, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χ΄΄στεφάνου, το πλασέ του οποίου από ιδιαιτέρα πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα να καταλήξει άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν καμιά απολύτως ευκαιρία και έδειξαν ότι περισσότερο τους ενδιέφερε να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Μπροστά στον μέτριο διαιτητή Λάμπρο Βλιώρα, και τους βοηθούς του, Απόστολο Τάμπραζη και Απόστολο Καρακώστα της Ε.Π.Σ. Λάρισας, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Εθνικός Νέου Αγιονερίου: Καλογεράκης, Αλμπάνης 90` Μπακαλόπουλος, Μιλκούδης, Αποστολάς, Γκέλονος, Καρασήμος, Δημητρακόπουλος, Πεχλιβάνης, Χατζηστεφάνου 92` Γκέρτσος, , Μίτσικας 55` Ορφανός.

     

    Α.Ο.Κ.: Φιρινίδης, Ιορδανίδης, Μπατάνης, Γκαρακλίδης, Μπάτζιος, Γαβριηλίδης, Παππάς (89’ Παρμαξίδης), Παπαδόπουλος, Κανούλας, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι (73’ Βιτλής).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Περίπου 200 καβαλιώτες φίλαθλοι έδωσαν το παρών τους στο γήπεδο του Νέου Αγιονερίου. Είτε με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα, είτε με τις οργανωμένες εκδρομές τους Σ.Φ.Α.Ο.Κ. και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, δεκάδες φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. ταξίδεψαν στο γήπεδο του Νέου Αγιονερίου και συμπαραστάθηκαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Συνολικά στο γήπεδο του Νέου Αγιονερίου βρέθηκαν περίπου 400 φίλαθλοι και των δύο ομάδων οι οποίοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση σε ένα ήρεμο κλίμα.

     

    *** Δύο παίκτες που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα του Α.Ο.Κ. ανήκουν στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας του Εθνικού Νέου Αγιονερίου. Η αναφορά μας γίνεται στους επιθετικούς Γκέρτσο και Ορφανό οι οποίοι δεν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας των γηπεδούχων για να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα.

     

    Tα τελικά αποτελέσματα 1η Αγωνιστική

    1ο όμιλος Γ’ Εθνικής κατηγορίας

     

    Άρης Θεσσαλονίκης-Καστοριά 3-1

    Καμπανιακός-Ορφέας Ελευθερούπολης 0-2

    Εθνικός Αγιονερίου-Καβάλα 0-0

    Ηρακλής Αμπελοκήπων-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-0

    Δόξα Δράμας-Έβρος Σουφλίου 0-3

    Άρης Ακροποτάμου-Θύελλα Φιλώτα 1-2

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πανσερραϊκός 0-3

    Απόλλων Αρναίας-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-2

    3 Responses to “Νωθρός, ασύνδετος, χωρίς πάθος και δύναμη, ο Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής άφησε πίσω του σήμερα Κυριακή (14/9) υπέρ πολύτιμους βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση που έδωσε στην έδρα του Εθνικού Ν. Αγιονερίου (0-0)”