Bookmarks

    Το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Football League κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η πρόταση την οποία κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα εγγράφως για τον μη υποβιβασμό καμίας εκ των δύο ομίλων του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας. Η πρόταση αυτή που εκ νέου συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη (3/4) κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής αναμένεται να πέσει στο «τραπέζι» της συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης της Football League το οποίο όπως τονίστηκε θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες10 ημέρες.

     

    Μάλιστα να τονίσουμε ότι στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League γνωστοποιήθηκε η το έγγραφο το οποίο κατέθεσε την προηγούμενη Δευτέρα η ΠΑΕ Καβάλα και μέσα στο οποίο περιέχονται συνολικά 9 προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί στη συνέχεια εμπεριστατωμένη εισήγηση της Football League προς την ΕΠΟ για τον μη υποβιβασμό καμίας ομάδας.

     

    Οι προτάσεις της ΠΑΕ Καβάλα

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Καβάλα την προηγούμενη Δευτέρα (1/4) εγγράφως απέστειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Football League, τις προτάσεις της για τον τρόπο διεξαγωγής του ερχόμενου πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Καβάλα συνολικά υπάρχουν 9 προτάσεις οι οποίες και αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση με βασικότερη αυτή της αύξησης των ομάδων από 28 σε 36 από την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-15. Μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε η Καβαλιώτικη ΠΑΕ, μία από αυτές έχει να κάνει με την παραμονή όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα (2 όμιλοι) της κατηγορίας ενώ κάποιοι άλλοι και ίσως αρκετά σημαντικοί είναι εκείνοι της ανόδου των έξι (6) πρώτων των αντιστοίχων ομίλων της Football League 2 και δύο εκ των έξι δεύτερων των ομίλων της ίδιας κατηγορίας με τη διαδικασία των μπαράζ. Και αυτό για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 36 ομάδων. Από κει και πέρα η ΠΑΕ Καβάλα στο έγγραφό της καταθέτει μία σειρά ακόμη προτάσεων για θέματα οικονομικής φύσεως αλλά και για θέματα συγκρότησης του ρόστερ των ομάδων. Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αυτές έχουν να κάνουν με:

     

    • Ρύθμιση των χρεών προς ΙΚΑ και Δημόσιο όλων των ΠΑΕ με υπουργική απόφαση σε 120 δόσεις, ώστε να μπορέσουν να αποπληρωθούν τα χρέη, οι ομάδες να είναι ενήμερες και το πρωτάθλημα να διεξάγεται επί ίσοις όροις και όχι να δημιουργούνται ομάδες πολλών ταχυτήτων.

     

    • Υποχρεωτική παρουσία στο ρόστερ τουλάχιστον πέντε (5) εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών.

     

    • Πλήρη επανεξέταση των συνθηκών των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των ΠΑΕ και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Πλήρη επανεξέταση της λειτουργίας των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ, πρώτου και δευτέρου βαθμού.

     

    • Δημιουργία εμπορικού τμήματος, που θα αναλάβει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την καλύτερη προβολή του προϊόντος της Football League εντός και εκτός Ελλάδος με προσδοκώμενο και ζητούμενο την αύξηση των εσόδων για τη League».

     

    Όλες τις παραπάνω προτάσεις είχε τη δυνατότητα να τις συζητήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Football League ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα Βλάσης Τσάκας που έδωσε το παρών του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

     

    Μίνι πρωτάθλημα τους επόμενους μήνες

    Βέβαια από κει και πέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League επικυρώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ του πρωταθλήματος, έγινε η κλήρωση για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος για να διεκδικήσουν την άνοδό της στη Superleague ενώ συζητήθηκε και ο οικονομικός-διοικητικός απολογισμός-πεπραγμένα. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Football League Σπύρος Καλογιάννης ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των ομάδων που έδωσαν το παρών τους στη συνεδρίαση ότι η διοργανώτρια αρχή είναι διατεθειμένη να προχωρήσει και μάλιστα άμεσα στη δημιουργία δύο μίνι πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που δε συμμετέχουν στα πλέι οφ προκειμένου να μην υπάρξει αγωνιστική απραξία, τους επόμενους μήνες.

    3 Responses to “Το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Football League κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η πρόταση την οποία κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα εγγράφως για τον μη υποβιβασμό καμίας εκ των δύο ομίλων του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας”