Bookmarks

     

    «Έφτασε στη βρύση» αλλά τελικά δεν κατάφερε να «πιει νερό» ο ΑΟΚ στην αναμέτρηση που έδωσε σήμερα Κυριακή (15/9) στο γήπεδο της Καρδίτσας με αντίπαλο την τοπική Αναγέννηση, για το κύπελλο Ελλάδος. Ο ΑΟΚ γνώρισε την ήττα με σκορ (3-2) αλλά με βάση την εικόνα την οποία έδειξαν οι παίκτες του Ντίτελμ Φέρνερ, μάλλον οι ίδιοι αδίκησαν τους εαυτούς τους. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο όπου ο ΑΟΚ παρουσιάστηκε μετριότατος, στην επανάληψη οι Αργοναύτες ανέβασαν τον δείκτη της απόδοσής τους, μετέτρεψαν το (2-0), σε (2-2), είδαν τον αντίπαλο κατάματα αλλά λίγο πριν από το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την νίκη πρόκριση.

     

    Το σίγουρο είναι ότι ο ΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου, στην αναμέτρηση την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2000 φίλαθλοι, μεταξύ αυτών και ο Βλάσσης Τσάκας, άφησε πολλές υποσχέσεις και το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει έτσι με σκληρή δουλειά τότε θα έρθουν ακόμη καλύτερες ημέρες.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Δύο όψεις παρουσίασε η αναμέτρηση της Καρδίτσας με τον ΑΟΚ και οι παίκτες του Ντίτελμ Φέρνερ έπρεπε να περάσει το πρώτο 45λεπτο προκειμένου να μπουν στον αγώνα και ενώ το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον ΑΟΚ πίσω στο σκορ με (2-0) η αντίδραση για τους Αργοναύτες ήρθε στην επανάληψη. Γενικότερα ο ΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε νωθρός με αρκετά προβλήματα κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και γενικότερα στην ανάπτυξη, αλλά ωστόσο στην επανάληψη βελτιώθηκε αρκετά, οι παίκτες ανέβασαν την απόδοσή τους, άγγιξαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά ωστόσο την τελευταία λέξη είχαν οι γηπεδούχοι. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 4΄ όταν ο Γήττας από το ύψος του πέναλτι έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Καβάλας και στην επαναφορά το σουτ του Μπουντούρη έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 25΄ η Καβάλα έκανε αισθητή την παρουσία της στην εστία της Καρδίτσας όταν ο Ντουτσαρίδης έπιασε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Σιαράβας. Με την συμπλήρωση του 28ου λεπτού οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα της Καβάλας. Τότε ο Γιάννης Χλωρός τροφοδότησε τον Μπουσινάκη στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά της γωνίας της Καβάλας για να γράψει το (1-0). Στο 32΄ ο Γήττας συνεργάστηκε άψογα με τον Μπουντούρη αλλά το σουτ του δεύτερου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα Γιαννίκογλου. Όμως στο 37΄ οι γηπεδούχοι «ζευγάρωσαν» τις επιτυχίες του. Ο Χλωρός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση μέσα στα καρέ της Καβάλας και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα Γιαννίκογλου για να γράψει το (2-0). Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48΄ ο ΑΟΚ μείωσε τη διαφορά. Τότε μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Βαλεριάνο, αρχικά ο Τσιφλίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Καρδίτσας και στη συνέχεια το νέο σουτ που έγινε εξουδετέρωσε προσωρινά ο Σιαράβας. Όμως το «τρίτο και φαρμακερό» σουτ των παικτών της Καβάλας μέσα στην περιοχή της Αναγέννησης και ειδικότερα του Καπνίδη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σιαράβα για να γράψει το (2-1). Τρία λεπτά αργότερα ο ΑΟΚ μπήκε σε τροχιά «πρόκρισης» όταν έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 51΄ ο Αλεξίου από το ύψος του πέναλτι με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σιαράβα γράφοντας το (2-2). Στο 71΄ το κοντινό σουτ του Χλωρού απομάκρυναν σε κόρνερ οι παίκτες της Καβάλας. Στην εκτέλεσή του το σουτ του Κρανιώτη απομακρύνθηκε σε νέο κόρνερ. Στο 77΄ και ενώ πίεζε η Καρδίτσα το ανάποδο ψαλίδι του Ρόβα εξουδετέρωσε ο Γιαννίκογλου ενώ στο 83΄ ο παίκτες του Γερμανού Ντίτελμ Φέρνερ είδαν το όνειρο της πρόκρισης να απομακρύνεται. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Κουρέλα το οποίο εκτέλεσε ο Μπουντούρης, ο Γιαννίκογλου με εντυπωσιακό τρόπο το απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Χατζηρίζος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-2) και έδωσε τη νίκη πρόκριση στην ομάδα του.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Σε γενικές γραμμές καλός ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης της Καρδίτσας με τον ΑΟΚ Κωνσταντίνος Καρυοφύλλης της ΕΠΣ Πειραιά με βοηθούς του τους Γεώργιος Σγάντζο και Αντώνιο Σινιοράκη από την ίδια Ένωση με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Γεώργιο Τζοβάρα της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις εξής συνθέσεις:

     

    Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Κουκούδης, Δημόπουλος, Κουκούλης, Ρόβας, Καραχάλιος (59 Κρανιώτης), Μίχος, Γήττας (79 Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Μπουσινάκης (66 Γεωργακόπουλος), Χλωρός.

     

    Καβάλα (Ντίτελμ Φέρνερ): Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος (46 Πόπτσης), Βαλεριάνος, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Ντουτσαρίδης, Τσιφλίδης (46’ Μαυρίδης), Καπνίδης, Αρτσε, Αλεξίου, Κουρέλλας (88’ Παπαγεωργίου).

     

    Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης

    Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

    (16:30) Ηρακλής Ψαχνών – Παναιγιάλειος 2-1

    (16:30) Απόλλων Καλαμαριάς – Ζάκυνθος 3-0 (α.α)

    (19:00) Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 2-0

     

    Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

    (16:00) Αναγέννηση Γιαννιτσών – Αιγινιακός 2-3 παρ. (2-2 κ.δ.)

    (16:00) Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-2

    (16:00) Αστέρας Μαγούλας – Επισκοπή 2-1

    (16:00) Εθνικός Γαζώρου – Νίκη Βόλου 1-2

    (16:00) Φωκικός – Αχαρναϊκός 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)

    (16:00) Πιερικός – Βατανιακός 3-0

    (16:00) Τύρναβος – Ηρακλής 3-4 πέν. (1-1 κ.δ. & παρ.)

    (16:00) Βύζας Μεγάρων – Χανιά 1-2

    (18:30) Γλυφάδα – Καλλιθέα 0-1

     

    Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

    (16:00) Κέρκυρα – Δόξα Δράμας

    (16:00) Πανηλειακός – Φωστήρας

    Comments are closed.