Bookmarks

    Μόνο χρήσιμα μπορούν να αποδειχθούν τα συμπεράσματα τα οποία έβγαλε ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Τοπαλίδης από το πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι «Αργοναύτες» το προηγούμενο Σάββατο (24/8) στο γήπεδο της Πέρνης κόντρα στη νεοφώτιστη ομάδα της League της Ε.Π.Σ. Καβάλας, ομάδα του Κεραυνού Πέρνης. Το τελικό αποτέλεσμα (0-5) για τους «Αργοναύτες» και η ευρεία σε έκταση νίκη σίγουρα για τον Γιάννη Τοπαλίδη και τους συνεργάτες του στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό γιατί βασικό μέλημα του ιδίου ήταν να διαπιστώσει σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του προκειμένου σιγά σιγά να διαμορφώσει κάποια άποψη είτε σε ατομικό επίπεδο είτε και σε συλλογικό.

     

    Επικράτησε κατά κράτος

    Το σίγουρο είναι ότι η Καβάλα εκτός από τα 5 τέρματα που πέτυχε απέναντι στον Κεραυνό Πέρνης, επικράτησε, κατά κράτος της αντιπάλου ομάδας και με την απόδοση που έπιασαν οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Τοπαλίδη και στα δύο ημίχρονα το σίγουρο είναι ότι έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα. Οι παίκτες της Καβάλας, απέναντι στο ιδιαίτερα αξιόλογο σύνολο του Κεραυνού Πέρνης, έδειξαν αλληλοκάλυψη, αγωνιστική πειθαρχία ενώ σε θέματα τακτικής παρουσιάστηκαν σοβαροί ξέροντας ποιες κινήσεις να κάνουν και τι θέση να πάρουν όποτε χρειάζονταν.

     

    Υποσχέσεις για το μέλλον

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι ναι μεν είναι πολύ νωρίς για να βγάλει ο Γιάννης Τοπαλίδης και οι συνεργάτες του ακριβή συμπεράσματα αλλά το σίγουρο είναι ότι οι νεαροί και φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα και δικαιολογημένα απέσπασαν το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στο γήπεδο της Πέρνης.

     

    Αγωνίστηκαν και οι 6 μεταγραφές

    Ο Γιάννης Τοπαλίδης στο φιλικό κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας καθώς και σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, όπως επίσης και κάποιοι παίκτες υπό δοκιμή. Πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκαν γενικότερα ο Ντουτσαρίδης που ανανέωσε το συμβόλαιό του καθώς και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Γκαρακλίδης, Άρτσε, Πάλλας, Χελιδόνης και Χατζηλαζαρίδης, όπως επίσης και οι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές Αλεξίου (πέτυχε ένα γκολ και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις) και Κοντοχρήστος.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Μπορεί η ομάδα του Κεραυνού Πέρνης να ήταν εκείνη η οποία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Τιγγιρίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση μετά το δυνατό σουτ του Θωμαΐδη αλλά οι «Αργοναύτες» ήταν εκείνοι οι οποίοι στο 12΄ πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα σε μία οργανωμένη επίθεση των παικτών της Καβάλας ο Άρτσε με έξυπνο τρόπο τροφοδότησε τον Αλεξίου στο ύψος της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων και αυτός με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κεραυνού για να γράψει το (0-1). Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματά του αυτή τη φορά μετά το ευθύβολο σουτ του Πάλλα ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων έγραψε το (0-2). Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου με τους «Αργοναύτες» να πετυχαίνουν ένα ακόμη γκολ στο 67΄ όταν ο Θεοδωρίδης απέναντι στον τερματοφύλακα Χατζηγεωργίου δεν αστόχησε γράφοντας το (0-3). Ο «χορός» των τερμάτων για το συγκρότημα του Γιάννη Τοπαλίδη συνεχίστηκε στο 79΄ όταν μετά τη σέντρα του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ο Χελιδόνης που καραδοκούσε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (0-4). Ο «χορός» των τερμάτων για τους «Αργοναύτες» ολοκληρώθηκε στο 85΄ όταν ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος με ευθύβολο σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-5).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Αρκετά καλός ήταν στα σφυρίγματά του ο διαιτητής της αναμέτρησης Σταύρος Βαρελτζίδης με βοηθούς του τους κ.κ. Πτηνόπουλο-Βερνέζη. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Κεραυνός Πέρνης (Γιάννης Μαλαματάς): Χατζηγεωργίου, Τζορμπάτζι, Σιαματάς, Παπαδόπουλος, Μπουλγουράς, Καζάρας, Σουκρί, Μοσχοφίδης, Κωνσταντάρας, Βασιλειάδης, Θωμαΐδης.

    Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Σαμανίδης, Ασλανίδης, Ιβανίδης, Γαβριήλ, Χατζησάββας, Γκασπαριάν, Κολαράς, Γκόλιας, Φωκιανός, Σαμαράς, Εγλί.

     

    ΠΑΕ Καβάλα (Γιάννης Τοπαλίδης): Τιγγιρίδης, Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Γαβριηλίδης, Κοντοχρήστος, Καπνόπουλος, Ντουτσαρίδης, Άρτσε, Πάλλας, Αλεξίου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Τσομπανόπουλος, Ντομί, Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Χελιδόνης, Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης, Χατζηλαζαρίδης, Μέρκος, Κυγάης, Μπολόσης, Μερακλής, Χατζόπουλος, Τερζίδης.

     

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    ***Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα και μετά την παράταξη των δύο ομάδων στο κέντρο του γηπέδου της Πέρνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεραυνού Πέρνης τίμησε τον προπονητή της Καβάλας Γιάννη Τοπαλίδη για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον Γιάννη Τοπαλίδη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεραυνού Πέρνης Παύλος Νάσος.

    ***Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα βρέθηκε στο γήπεδο του Κεραυνού Πέρνης και πιο συγκεκριμένα το παρών τους έδωσαν ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο α΄ Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Κουφατζής, ο β΄ Αντιπρόεδρος Αστέριος Ζήκος και τα μέλη της Διοίκησης Λευτέρης Σαλπιγκτής, Βασίλης Μαρσέλος, Πέτρος Πετρόπουλος, Ιπποκράτης Παχίδης και Αντώνης Κατσαμακίδης. Παρόν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Ντίνος Κανάκης και μέλης της διοίκησης.

    ***Την αναμέτρηση μεταξύ του Κεραυνού Πέρνης και του Α.Ο.Κ. παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας καθώς και πολλά μέλη της διοργανώτριας αρχής.

    ***Η μία και μοναδική κερκίδα στο πλήρες ανακαινισμένο γήπεδο της Πέρνης ήταν ασφυκτικά γεμάτη από αρκετούς Καβαλιώτες φιλάθλους, φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας και γενικότερα από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Νέστου.

    ***Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον προπονητή της Καβάλας Γιάννη Τοπαλίδη.

    One Response to “Φιλική «πεντάρα» (0-5) του Α.Ο.Κ. στο πρώτο φιλικό παιχνίδι στην έδρα του Κεραυνού Πέρνης το Σάββατο (24/8) – Χαμόγελα αισιοδοξίας από τους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες της Καβάλας – Τιμήθηκε ο Γιάννης Τοπαλίδης για την μεγάλο προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο”