Bookmarks

     

    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής (2/6) στο Δημοτικό γήπεδο της Χρυσούπολης και πανηγύρισαν τη νίκη του Νέστου σε βάρος του Μ.Α. Ιάσμου Ροδόπης με σκορ (2-1) και ταυτόχρονα την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Με 12ο παίκτη η ομάδα του Θανάση Χατζηαθανασίου, το φίλαθλο κόσμο της και πιο συγκεκριμένα με την επιβλητική παρουσία 2000 και πλέον φιλάθλων από την ευρύτερη περιοχή του Νέστου αλλά και από ολόκληρο το Νομό Καβάλας, ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του φαβορί που ήταν η ομάδα του Μ.Α. Ιάσμου και με παλικαρίσιο τρόπο πανηγύρισαν άπαντες την τεράστια επιτυχία και κυρίως τη μεγάλη άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

     

    Όλα το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής (2/6) στο γήπεδο της Χρυσούπολης έμοιαζαν σαν ένα τρελό όνειρο, έμοιαζαν σαν μία μαγεία ανεπανάληπτη με τον Νέστο Χρυσούπολης να γράφει ιστορία, τερματίζοντας στην 1η θέση του 1ου ομίλου των αγώνων μπαράζ. Για πολλούς το συγκεκριμένο όνειρο φάνταζε ως μακρινό αλλά το σίγουρο είναι ότι η Διοίκηση με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο Γιώργο Κωνσταντινίδη, ο προπονητής Θανάσης Χατζηαθανασίου και οι συνεργάτες του, κυρίως όμως οι παίκτες του Νέστου αλλά και ο κόσμος του, πίστεψαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και εκτός από την πολυπόθητη άνοδο κέρδισαν και τις εντυπώσεις μιας και η ομάδα του Νέστου ενώ δεν ήταν το φαβορί, με το «σπαθί της» πήρε αυτό που ήθελε και κυρίως πανηγυρικά «σφράγισε» την πρόκριση στη μεγαλύτερη κατηγορία.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Το άγχος όπως ήταν αναμενόμενο θα επηρέαζε τις προσπάθειες των παικτών του Θανάση Χατζηαθανασίου στην προσπάθεια για την κατάκτηση των βαθμών της νίκης που ήταν μονόδρομος, αλλά ωστόσο οι παίκτες του Νέστου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, αγωνιστική ανωτερότητα και ταυτόχρονα απέδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο από τον αντίπαλό τους το «τρίποντο». Βέβαια την ίδια ώρα, όπως ήταν αναμενόμενο το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, με πάθος και δύναμη και κυρίως με εναλλαγές συναισθημάτων. Και αυτό γιατί ο Νέστος ναι μεν προηγήθηκε στο σκορ αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και με βάση την εξέλιξη του αγώνα τα πάντα ήταν ρευστά. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 7’ όταν το σουτ του Παγωνίδη απέκρουσε ο Αϊβαζίδης. Ο Νέστος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ στο 15’ όταν ο Σαλαπάτας βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα Μπαϊράμ, έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Όμως τα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» της Χρυσούπολης «άνθισαν»διάπλατα, δευτερόλεπτα πριν από την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Πιο συγκεκριμένα στο 29’ και μετά τη σέντρα του Τσοσκούν, ο Νάνος μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ιάσμου με κεφαλιά έστρωσε στον Σαλαπάτα ο οποίος με το στήθος δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για να γράψει το (1-0). Το τρελό πανηγύρι στήθηκε και από το σημείο εκείνο και μετέπειτα όλα έδειχναν ότι έπαιρναν το δρόμο τους και η πόρτα της Γ΄ Εθνικής, διάπλατα άνοιγε για την ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης. Ως που φτάσαμε στο 66’ και ο Καστοριανός διαιτητής Φώτης Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα στο «τραβηγμένο από τα μαλλιά» πέναλτι που σφύριξε για τους φιλοξενούμενους, στο μαρκάρισμα του Κακουλίδη μέσα στην περιοχή του Νέστου. το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Παγωνίδης ο οποίος ήταν εύστοχος για να γράψει το (1-1). Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στο 76’ απείλησε την εστία του Νέστου αλλά το σουτ που έπιασε εξουδετέρωσε ο Αϊβαζίδης. Το 79’ της αναμέτρησης ήταν το χρονικό σημείο του ντέρμπι που «σφράγισε» την άνοδο του Νέστου στη Γ΄ Εθνική και έστειλε την ομάδα της Χρυσούπολης και το φίλαθλο κόσμο της στον «7ο ουρανό». Αυτή τη φορά ο Σαλαπάτας σε ρόλο δημιουργού έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Μ.Α. Ιάσμου και με καρφωτή κεφαλιά ο Δεσύλλας δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα Μπαϊράμ για να γράψει το (2-1). Στο 85’ και μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Σαλαπάτα η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Μπαϊράμ ενώ στο 93’ του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νάνος.

     

     

    Στήθηκε τρελό πανηγύρι

    Με το τελευταίο σφύριγμα του Καστοριανού διαιτητή Φώτη Φωτιάδη και όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Χρυσούπολης αλλά και στις κερκίδες στήθηκε ένα τρελό και ανεπανάληπτο πανηγύρι με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη και ταυτόχρονα τη μεγάλη επιστροφή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Μία νίκη τεράστια σε μέγεθος αλλά και από πλευράς ουσίας με τα πανηγύρια να κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε κοσμικά στέκια της πόλης και να είναι δικαιολογημένα. Έτσι η ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης θα είναι η 4η ομάδα του Νομού Καβάλας που θα αγωνίζεται την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μαζί με τον Άρη Ακροποτάμου, τον Ορφέα Ελευθερούπολης και το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Παράπονα έχει η ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης από τον διαιτητή της αναμέτρησης Φώτη Φωτιάδη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς ο οποίος είχε βοηθούς του τους συμπατριώτες του Στυλιανό Κεντζιόπουλο και Βασίλη Πολυχρονίου. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Νέστος Χρυσούπολης: Αϊβαζίδης, Μπουνταγκίδης, ΑΪβάζογλου, Μανούκος, Παυλακάκης, Τσάκωνας (61 Εμμανουηλίδης), Τσοσκούν (89 Γαμβρέλης), Δεσύλλας, Κοντοτόλης (72 Καλτσάς), Σαλαπάτας, Νάνος.

     

    Μ.Α. Ιάσμου: ΜπαΪράμ, Χασιώτης, Γιαπρακτσής, Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης, Κουτσούκ Μεχμέτ (80 Κερασιώτης), Χατζητολούδης, Παγωνίδης, Τσέκος, Κακουλίδης.

     

    Τα αποτελέσματα – 6η αγωνιστική

    Νέστος Χρυσ.-Μ.Α. Ιάσμου 2-1

    Ορέστης Ορεστ.-Ορφέας Ξ. 5-2

     

    Η τελική βαθμολογία

    1. Νέστος Χρυσούπολης (10-6) 13

    2. Μ.Α. Ιάσμου (12-5) 11

    3. Ορέστης Ορεστιάδας (11-12) 7

    4. Ορφέας Ξάνθης (8-18) 3

    One Response to “«Μη με ξυπνάτε, ζω ένα τρελό όνειρο» λένε στη Χρυσούπολη από την Κυριακή (2/6) και μετά τη νίκη με (2-1) επί του Μ.Α. Ιάσμου και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική – Οι παίκτες του Θανάση Χατζηαθανασίου έκαναν το καθήκον τους και οι 2000 περίπου φίλαθλοι του Νέστου έστησαν «τρελό πανηγύρι» για τα επινίκια”