Bookmarks

     

    Τρεις ομάδες της Αθήνας οδηγήθηκαν τελικά στον υποβιβασμό μετά τον επίλογο της Α2 εθνικής κατηγορίας, των αγώνων που διεξήχθησαν, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός Α.Ο. στους άνδρες, το Ρουφ 80’ και ο Α.Ο. Πεύκης στις γυναίκες έκλεισαν με ήττες την προσπάθειά τους και την επόμενη χρονιά θα αγωνιστούν στην τοπική Β΄ Εθνική. Όλες οι άλλες θέσεις είχαν κριθεί από χτες ή και από προηγούμενες αγωνιστικές, πάντως το φινάλε επιφύλαξε συγκινήσεις για τους φίλους του αθλήματος.

     

    Πέτυχε το απόλυτο ο ΑΣΕΑ Καβάλας

    Στην Α2 κατηγορία των γυναικών ο ΑΣΕΑ Καβάλας πέτυχε το απόλυτο με 2 νίκες απέναντι στον 3ο Τελαμώνα με 4-0 και απέναντι στον ΑΟ Πεύκης με επίσης 4-0 (από 1 νίκη Κανάρη,Χατζηλυγερούδη και Κρουστάλλη και απο 1 το διπλό Κανάρη/Χατζηλυγερούδη). Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που ήταν ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έδωσε το πρωί καθοριστικό ματς με το Ρουφ 80. Για να εξασφαλίσει την παραμονή έπρεπε να επαναλάβει την επιτυχία του 1ου γύρου (όταν νίκησε 4-1) και το κατάφερε. Συνάντησε μεγάλη δυσκολία, βρέθηκε να χάνει με 2-1, όμως με τρεις νίκες στη σειρά, σε ισάριθμα παιχνίδια, που κρίθηκαν στα πέντε σετ, έφτασε στην υπερπολύτιμη νίκη. Την ίδια ώρα ο Α.Ο. Πεύκης τα έδωσε όλα απέναντι στον 3ο της κατάταξης Τελαμώνα Σαλαμίνας, ώσπου κάμφθηκε με 4-3 κι έμεινε στην καταδικαστική τελευταία θέση. Η ομάδα της Καβάλας θα οδηγηθεί στα μπαράζ για την Α1 εθνική κατηγορία,τα οποια θα γίνουν το Σαββατοκύριακο (20-21/4) στην Αθήνα. Για την ομάδα της Καβάλας συμμετείχαν στο πρωτάθλημα οι Ζήσου, Ταουσάνη, Τουραμανίδου και Παρασίδου. Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας ήταν τα εξής:

    Τα αποτελέσματα
    ΑΟ Ταταύλα-Ολυμπιακός 0-4
    Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ρουφ 80 4-2
    ΑΟ Πεύκης-Τελαμών Σαλαμίνας 3-4

    Α2 γυναικών

    Τελική βαθμολογία
    1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 28
    2. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 26
    3. Τελαμώνας Σαλαμίνας 24
    4. Ακαδημίες Χ.Α.Ν.Κ. 21
    5. Α.Ο. Ταταύλα 19
    6. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 18
    7. Ρουφ 80 16

    8. Α.Ο. Πεύκης 16

     

    Στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 οι άνδρες του ΑΣΕΑ Καβάλας

    Με τα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες, που θα πάρουν μέρος στην τελική διαδικασία πρόκρισης για τα μπαράζ της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Τα προμπαράζ έγιναν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, αλλά αφορούσαν τελικά μόνο τους άνδρες επειδή στις γυναίκες υπήρξε αποχή. Στους άνδρες το εισιτήριο για τα μπαράζ της Β. Ελλάδας πήραν ο Αίας Ευόσμου, που νίκησε 4-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώτση όπου έχει παραχωρηθεί για ένα χρόνο, τον Α.Ο. Πολύγυρου και ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης, που έκαμψε με 4-3 τον Α.Ο. Νέμεσις. Στις γυναίκες ήταν στο αρχικό πρόγραμμα η αναμέτρηση Δύναμη Λάρισας-Π.Α.Σ. Εχέδωρος. Ο τελευταίος όμως, είχε ειδοποιήσει ότι δεν θα «κατέβει» στα προμπαράζ κι έτσι η Δύναμη Λάρισας πέρασε χωρίς αγώνα στα μπαράζ του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, που επίσης θα διεξαχθούν στη συμπρωτεύουσα. Εκεί θα πάρουν μέρος και οι ομάδες, που πρώτευσαν στους κατά τόπους αγώνες της Β΄ Εθνικής σε Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Έτσι, στους άνδρες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά μπαράζ της Αθήνας ο Ο.Ε.Α. Βέροιας, ο Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου, ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και όπως προείπαμε το Πέρα Θεσσαλονίκης και ο Αίας Ευόσμου. Στις γυναίκες έχουν προκριθεί ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας, ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας, ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας και η Δύναμη Λάρισας. Η ομάδα του ΑΣΕΑ Καβάλας θα λάβει μέρος με τους Σαράντη, Πελεκανίδη, Ανδρεάδη και Ζήσου.

     

    Όπεν Σίνδου 2013

    Το καταξιωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος» άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όλο τον κόσμο κατά κυριολεξία θα μπορούσε να πει κάποιος, αφού το φετινό πρωτάθλημα  συγκέντρωσε πάνω από 200 αθλητές κι αθλήτριες και  έκανε ρεκόρ συμμετοχών. Δήλωσαν 205 παιδιά από σωματεία όλων σχεδόν των περιοχών, που καλλιεργούν το άθλημα κι όταν καταγράφεται τέτοια ανταπόκριση σε εποχές τόσο δύσκολες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τότε αυτοί οι αριθμοί αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το ετήσιο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας το διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα. Φιλοξενείθηκε για 7η συνεχή χρονιά στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου. Όπως πάντα οι αγώνες περιλάμβαναν μόνο το αγώνισμα του απλού και αφορούσε στις ηλικίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Είναι τέτοιο το σύστημα διεξαγωγής όμως, που φέρνει πανδαισία πινγκ πονγκ στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου και προσφέρει σε κάθε παιδί την ευκαιρία για μία σειρά από αγώνες. Πλούσια αγωνιστική δράση, αλλά και ευκαιρία για ιδανική ψυχαγωγία και χαλάρωση δηλαδή. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα είχε η κατηγορία των παίδων, όπου είχαν δηλώσει 74 αθλητές. Στη λίστα των συμμετοχών ήταν επίσης 37 έφηβοι, 56 παμπαίδες, 11 νεάνιδες, 13 κορασίδες και 14 παγκορασίδες. Εκτός φυσικά από τη Θεσσαλονίκη, ήταν αθλητές σωματείων από τα Γιάννινα, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Πάτρα, την Κοζάνη, τη Χαλκίδα, τη Βέροια, τις Σέρρες, τη Φλώρινα, τη Δράμα την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα και τη Λάρισα. Παρότι υπήρχε παράβολο συμμετοχής στα 20 ευρώ η αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με το περσινό τουρνουά είναι αισθητή, καθώς τότε αγωνίστηκαν 143 αγόρια και κορίτσια. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το αξιολογημένο όπεν συγκεντρώνει πάντα και δυνατά ονόματα από τις ηλικίες αυτές, συνεπώς την ώρα που εγγυάται την καλή οργάνωση και τη φιλοξενία ικανοποιεί και στο αγωνιστικό επίπεδο. Φέτος για παράδειγμα, αγωνίστηκαν συνολικά εννέα αθλητές από τις πρώτες δέκα θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Είναι οι παμπαίδες Αλέξης Κουλουριώτης, Γιώργος Πασχαλέρης (ΑΣΕΑ Καβάλας), Αλκιβιάδης Σταματούρος, Κώστας Στάμου, η παγκορασίδα Ιωάννα Γερασιμάτου, οι νεάνιδες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη (ΑΣΕΑ Καβάλας) και οι κορασίδες Αλεξάνδρα Τουντακώβα και Βασιλική Τζίμου. Η ομάδα της Καβάλας έλαβε μέρος με 21 αθλητές και αθλήτριες κατακτώντας 5 μετάλλια, τη μεγαλύτερη συγκομιδή του τουρνουά. Αναλυτικά όλοι οι νικητές σε κάθε κατηγορία ήταν οι εξής:
    Έφηβοι

    1. Γρηγόρης Οικονόμου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)
    2. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)
    3. Χρήστος Ξανθόπουλος (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
    4. Γιάννης Αϊβαλιώτης (Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος Πατρών)

    Νεάνιδες

    1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    2. Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    3. Αναστασία Μπέλλου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
    4. Μαρία-Ευαγγελία Μαρκοζάνη (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

    Παίδες

    1. Μάριος Ελέζογλου (Α.Σ. Πέρα 2005)
    2. Ευάγγελος Βασιλείου (Α.Ο. Διόνυσου)
    3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    4. Ξάνθος Παναγόπουλος (Φοίνικας Πειραιά)

    Κορασίδες

    1. Κυριακή Κουλιούρη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)
    2. Βασιλική Τζίμου (Ρουφ 80)
    3. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    4. Ευαγγελία Κασνάκη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

    Παμπαίδες

    1. Κώστας Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
    2. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
    3. Γεώργιος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    -. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

    Παγκορασίδες

    1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    2. Χριστίνα Κουλίκα (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
    3. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    -. Καλλιόπη Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

    Comments are closed.