Bookmarks

     

    Την πρώτη απώλεια στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είχε σήμερα (3/10) ο Α.Ο.Κ. αφού δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε βάρος της σκληροτράχηλης ομάδας του Παναιτωλικού παραχωρώντας λευκή ισοπαλία (0-0). Το συγκρότημα του Κώστα Βασιλακάκη που έδειξε ότι δεν είναι πανέτοιμο απ’ όλες τις πλευρές, θα μπορούσε ωστόσο να είχε πάρει το «τρίποντο» αν οι παίκτες του και κυρίως ο Μοκάκε στην επανάληψη παρουσιάζονταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Όμως εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός της εντυπωσιακής παρουσίας των Καβαλιωτών φιλάθλων, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Περισσότεροι από 4500 Καβαλιώτες φίλαθλοι έδωσαν δυναμικό παρόν στις κερκίδες του γηπέδου, ενθάρρυναν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Καβάλας και απέδειξαν ότι και στο μέλλον θα αποτελέσουν τον 12ο παίκτη στις δύσκολες «μάχες» που θα δώσει ο Α.Ο.Κ. στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος της Football League.

     

    Γενικότερα ο Α.Ο.Κ. έδειξε ότι σιγά σιγά θα βρει το δρόμο του και σίγουρα άπαντες θα πρέπει να κάνουν υπομονή προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται από πλευράς του προπονητή Κώστα Βασιλακάκη και των συνεργατών του, στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας της Καβάλας. Ανάλογη υπομονή θα πρέπει να δείξει και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Μοιρασμένο μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Παναιτωλικού αφού και οι δύο ομάδες επιχειρούσαν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε ψηλά τον αντίπαλο και παρά το γεγονός ότι δημιούργησε κάποιες αξιόλογες στιγμές στην εστία του Τακίδη δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ για να πάρει τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς της νίκης.

    Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ της Καβάλας όταν ο Καμαρά υπό την επίβλεψη του Μαραγκού μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Αποστολίδη, εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δύο μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Στο 19ο λεπτό ο ίδιος παίκτης πλασαρίστηκε έξυπνα στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής της Καβάλας, έπιασε δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν προς τα δίχτυα των γηπεδούχων, βρήκε τα πόδια του Γελαδάρη και κατέληξε κόρνερ.

    Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της Καβάλας καταγράφεται με τη συμπλήρωση του ημιώρου όταν ο Αναστασόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Χλωρό απέναντι στον Τακίδη, αλλά με αυτοθυσία ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απεσώβησε βέβαιη παραβίαση.

    Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και ειδικότερα στο 44ο λεπτό από την πάσα του Μπακάκη κάτοχος της μπάλας έγινε ο Γιάνεβ ο οποίος έπιασε μονοκόματο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

    Στην επανάληψη ο τερματοφύλακας της Καβάλας Μανώλης Αποστολίδης ήταν στην κυριολεξία «όλα τα λεφτά» και αποδείχθηκε ο «φύλακας άγγελος» των «Αργοναυτών» με τις εξαιρετικές επεμβάσεις που πραγματοποίησε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της Καβάλας. Ωστόσο να τονιστεί ότι ο Α.Ο.Κ. είχε ένα εντυπωσιακό 15λεπτο και δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να πετύχει κάποιο ή κάποια τέρματα για να πάρει το «τρίποντο».

    Πιο συγκεκριμένα στο 55΄ μετά την κάθετη πάσα του Μοκάκε ο Χλωρός απέναντι στον τερματοφύλακα Τακίδη έπιασε σουτ, ενστικτωδώς απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού και στην εξέλιξη της φάσης με κεφαλιά ο Χλωρός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Αγρινίου αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον πρώτο βοηθό Παναγιώτη Νακόπουλο ως οφσάιντ.

    Στο 59΄ είχαμε το δυνατό σουτ του Ντο Σάντος το οποίο και εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Τακίδης.

    Στο 62ο λεπτό είχαμε εκπληκτική ευκαιρία για την Καβάλα όταν ο Μοκάκε βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Τακίδη, πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του γκολκίπερ του Παναιτωλικού αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε μόλις άουτ.

    Στο 65ο λεπτό ο Φαβάλι έπιασε εντυπωσιακό σουτ αλλά εξαιρετική ήταν και η απόκρουση της Καβάλας Μανώλη Αποστολίδη.

    Στο 72ο λεπτό εκ νέου χρειάστηκε και μάλιστα με αποτελεσματικό τρόπο να επέμβει ο τερματοφύλακας Μανώλης Αποστολίδης για να εξουδετερώσει το σουτ αυτή τη φορά του Μίχα.

    Στο 79ο λεπτό ο Γελαδάρης έπιασε μακρινό δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Τακίδης σε πρώτο χρόνο μπλόκαρε την μπάλα.

    Η φάση του αγώνα έγινε στο 81ο λεπτό όταν ο Φαβάλι έπιασε δυνατό σουτ αλλά ούτε κι αυτή τη φορά νικήθηκε ο τερματοφύλακας της Καβάλας απομακρύνοντας την μπάλα με εντυπωσιακή ενέργεια σε κόρνερ.

    Στο 90΄ είχαμε την τελευταία φάση του αγώνα όταν μετά το φάουλ το Φαβάλι, ο Ιωάννου έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο γκολκίπερ Μανώλης Αποστολίδης μπλόκαρε την μπάλα.

     

    Καλή η διαιτησία του κ. Ευαγγέλου

    Σε γενικές γραμμές αρκετά καλός ήταν στα σφυρίγματά του ο διαιτητής της αναμέτρησης Άγγελος Ευαγγέλου της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Παναγιώτης Νακόπουλος και Δημήτρης Αθανασόπουλος. 4ος διαιτητής αγώνα ήταν ο Γεώργιος Κυριαζίδης της Ε.Π.Σ. Έβρου. Κίτρινες κάρτες από πλευράς Καβάλας αντίκρισαν οι Ντιέ και Ποσίνκοβιτς ενώ από πλευράς του Παναιτωλικού κιτρινίστηκαν οι Ιωάννου, Αγκουάρο και Φαβάλι. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Χλωρός (88’ Μπρατσιάνι), Ντος Σάντος (70’ Ποσίνκοβιτς), Μοκάκε, Αναστασόπουλος (63’ Πλιάγκας).

     

    Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Ιωάννου, Ακουάρο, Γκόλιας, Φαβάλι, Μητρόπουλος, Καραμά (46’ Μύγας), Κουτσοσπύρος (90’ Μπογκντάνοβιτς), Κούσας, Γιάνεφ (46’ Πασάς).

     

    Οι δηλώσεις των προπονητών

    Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ και αναφέρθηκαν τόσο στην έκβαση του αγώνα όσο και στην απόδοση που είχαν οι ομάδες τους.

     

    Οι δηλώσεις του Κώστα Βασιλακάκη

    Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής των «Αργοναυτών» Κώστας Βασιλακάκης δήλωσε τα εξής:

    -«Δείξαμε πως δεν είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές αλλά παρ’ όλα αυτά οι παίκτες μου προσπάθησαν για το καλύτερο, δημιούργησαν ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη. Βέβαια ευκαιρίες δημιούργησαν και οι δύο ομάδες και το σίγουρο είναι πως μπροστά μας έχουμε έναν μαραθώνιο. Θα πρέπει από την πλευρά μας εμείς να διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται το υλικό που υπάρχει στην ομάδα, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μας αλλά πιστεύω ότι πολύ γρήγορα ο Α.Ο.Κ. θα βρει το δρόμο του. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος της Καβάλας εκτίμησε την προσπάθεια των παικτών αφού διακρίναμε μία θέληση σ’ αυτούς παρά το γεγονός ότι δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ένας βαθμός εκτός έδρας είναι σημαντικότερος από έναν βαθμό που θα πάρεις μέσα στο γήπεδό σου. Παρ’ όλα αυτά όμως εμείς συνεχίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κόσμος μας έδειξε να το κατάλαβε και πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε και καλύτεροι ».

     

    Οι δηλώσεις του Νίκου Καραγεωργίου

    Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναιτωλικού Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -«Υπήρχε η αίγλη των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα της Superleague με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν. Θεωρώ ότι τόσο η Καβάλα όσο και εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ αλλά είτε λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων των τερματοφυλάκων είτε λόγω της αστοχίας ο κόσμος δεν είδε να μπαίνουν τέρματα. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου βήμα βήμα να φτάσουμε στο στόχο μας ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή του Παναιτωλικού στη Superleague. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο δείχνοντας το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καβάλας για την προσπάθεια της, συγχαρητήρια σε όλους τους φιλάθλους».

     

    Τα αποτελέσματα 2η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Football League είναι τα εξής:

    Εργοτέλης-Δόξα Δράμας 1-0

    Καλλιθέα-Πανσερραϊκός 2-3

    Λάρισα-Αναγέννηση Επανομής 3-1

    Νίκη Βόλου-Απόλλων Σμύρνης 1-1

    Φωκικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0

    Θρασύβουλος-Πιερικός 0-0

    Βύζας Μεγάρων-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

    Παναχαϊκή-Ηρακλής 0-0

    Καβάλα-Παναιτωλικός 0-0

    Εθνικός Γαζώρου-Καλλονή 0-0

    Ρεπό είχε ο Ηρακλής Ψαχνών

     

    Η βαθμολογία

    1. Φωκικός (6-1) 6

    2. Πανσερραϊκός (4-2) 6

    3. Νίκη Βόλου (4-2) 4

    4. Ολυμπιακός Βόλου (2-0) 4

    5. Απόλλων Σμύρνης (2-1) 4

    6. Καλλονή (1-0) 4

    7. Λάρισα (3-2) 3

    8. Εργοτέλης* (1-0) 3

    9. Καλλιθέα (4-4) 3

    10. Αναγέννηση Γιαννιτσών (2-4) 3

    11. Εθνικός Γαζώρου (3-3) 2

    12. Ηρακλής (3-3) 2

    13. Παναχαϊκή (0-0) 2

    14. Πιερικός (0-0) 2

    15. Βύζας Μεγάρων (1-2) 1

    16. Θρασύβουλος (0-1) 1

    17. Παναιτωλικός (0-1) 1

    18. Καβάλα (0-2) 1

    19. Δόξα Δράμας (1-3) 0

    20. Ηρακλής Ψαχνών* (1-3) 0

    21. Αναγέννηση Επανομής (2-6) 0

     

    *Με αστερίσκο είναι οι ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει το ρεπό τους.

     

    Η επόμενη 3η αγωνιστική

    Δόξα Δράμας-Πανσερραϊκός

    Ηρακλής Ψαχνών-Εργοτέλης

    Αναγέννηση Επανομής-Καλλιθέα

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Λάρισα

    Πιερικός-Νίκη Βόλου

    Ολυμπιακός Βόλου-Φωκικός

    Ηρακλής-Θρασύβουλος

    Παναιτωλικός-Βύζας Μεγάρων

    Καλλονή-Παναχαϊκή

    Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα

    Ρεπό έχει ο Απόλλων Σμύρνης

     

     

    One Response to “Την πρώτη απώλεια στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είχε σήμερα (3/10) ο Α.Ο.Κ. αφού δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε βάρος της σκληροτράχηλης ομάδας του Παναιτωλικού παραχωρώντας λευκή ισοπαλία (0-0). – «Φύλακας άγγελος» ο τερματοφύλακας Μαν. Αποστολίδης – Eντυπωσιακή η παρουσιά των Καβαλιωτών φιλάθλων”