Bookmarks

     

    Αγώνα δρόμου με το χρόνο δίνουν οι Διοικούντες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, προκειμένου να εξασφαλίσουν έγκαιρα το letter of clearance του Τζέρεμι Φίαρς. Η πρώην ομάδα του Αμερικανού γκαρντ της Καβαλιώτικης ΚΑΕ, η αυστριακή Κάπφενμπεργκ, έχει μπλοκάρει την έκδοση δελτίου ισχυριζόμενη πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο στο οποίο υπάρχει μπάι άουτ για να αποχωρήσει. Το γεγονός αυτό να τονίσουμε ότι δημιουργεί πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, με τους Διοικούντες της ομάδας να προσπαθούν να βρουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα λύση, ώστε ο προπονητής Κρις Χουγκάζ να είναι σε θέση να τον υπολογίζει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

     

    Κατά τα άλλα, στην Καβάλα «πονοκεφαλιάζουν» και από το πρόβλημα τραυματισμού του Νεμάνια Μίτροβιτς. Το παρήγορο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως η κατάσταση του Βόσνιου δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στο ιατρικό επιτελείο και από ημέρα σε ημέρα αναμένεται να μπει ξανά σε κανονικό ρυθμό προπόνησης.

     

    Πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής η Ένωση Καλαθοσφαίρισης

    Το «πράσινο φως», για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, τόσο για την ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας όσο και για την ΚΑΕ Απόλλων Πατρών η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής σε αμφότερες τις ομάδες, οι οποίες ήταν οι μόνες μέχρι στιγμής που δεν το είχαν εξασφαλίσει. Έτσι, κανονικά και οι 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας θα στηθούν στο κέντρο, για το εναρκτήριο «τζάμπολ» της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι η εξής:

    -«H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: Χορήγησε πιστοποιητικό, παράλληλα δε έδωσε προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος, για την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, στις ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα), Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (φορολογική ενημερότητα)».

     

    Αναβολή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας

    Την απόφαση να προχωρήσουν στην αναβολή της έναρξης της Α1 πήραν οι ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ, λόγω της μη συμφέρουσας οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ η διοίκηση της ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύνολο 14 ομάδων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 11 τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, Ολυμπιακός και Καβάλα υπέρ της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός κράτησε ουδέτερη στάση και ψήφισε λευκό. Δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση ο ΚΑΟΔ, ωστόσο και ο δικός του εκπρόσωπος, τηλεφωνικά, τάχθηκε υπέρ της αναβολής. Εδώ και αρκετές ημέρες οι περισσότερες ομάδες της Α1 είχαν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις τους για την αναβολή, αφού δεν αποδέχονται την πρόταση της ΕΡΤ για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές σε ποσοστό που ξεπερνά το 35%. Ο Κολοσσός, λόγω της συμμετοχής της ομάδας της Ρόδου στο ματς κυπέλλου με τον ΚΑΟΔ, απέστειλε επιστολή, τονίζοντας την αντίθεσή του στην έναρξη της Basket League ΟΠAΠ. Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο αντιπρόεδρός της, Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και δραστικά οι ομάδες της Α1 προς την πλευρά της Πολιτείας και να πιέσουν με κάθε τρόπο, ώστε το μπάσκετ να πάρει επιτέλους αυτά που τού αξίζουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, δια του εκπροσώπου της, διεμήνυσε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εποχή που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη, ως προς τα οικονομικά δεδομένα και ότι αν δεν υπήρχε η κρατική ενίσχυση, το μπάσκετ δεν θα είχε καθόλου πόρους. Ως προς την στάση της ΕΡΤ, προσπάθησε μέσω της προσφοράς διαφημιστικού χρόνου προς τις 14 ομάδες της κατηγορίας να περιορίσει τις αντιδράσεις, όμως από τη στιγμή που το ύψος της χρηματοδότησης δεν αυξήθηκε και παρέμεινε στα επίπεδα του 1.3 εκ. ευρώ για τις 12 ΚΑΕ, δεν άλλαξε και η στάση τους έναντι της αναβολής της πρεμιέρας, ως μοναδικό μέτρο πίεσης προς την πλευρά της Πολιτείας και της διοίκησης της ΕΡΤ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

    -«Έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η αντιμετώπιση που τυγχάνει το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν συμβαδίζει με την δυναμική, την αξιοπιστία και τις επιτυχίες των ομάδων του, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με λύπη του, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13».

     

    One Response to “Αγώνα δρόμου με το χρόνο δίνουν οι Διοικούντες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, προκειμένου να εξασφαλίσουν έγκαιρα το letter of clearance του Τζέρεμι Φίαρς”