Bookmarks

     

    Η Καβαλιώτισσα χάλκινη Παραολυμπιονίκης στους Παραολουμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Αλεξάνδρα Δημόγλου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή της μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κούρσα των 44 μέτρων στην κατηγορία T13. Η κάτοχος τεσσάρων παραολυμπιακών μεταλλίων, Αλεξάνδρα Δήμογλου ξεχωρίζει πλέον το «βρετανικό» μετάλλιο και στις δηλώσεις τις οποίες έκανε, εξήγησε τους λόγους, μιλώντας στο κανάλι της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής (ΕΠΕ).

     

    Πιο συγκεκριμένα η Καβαλιώτισσα Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Δήμογλου ευχαρίστησε όλους τους Καβαλιώτες για τη συμπαράστασή τους και χαρακτηριστικά η ίδια δήλωσε τα εξής:

    -«Αν και έχασα στο νήμα το αργυρό μετάλλιο, έχω τόση μεγάλη χαρά που δεν το σκέφτομαι. Αυτό το μετάλλιο αισθάνομαι ότι είναι μια επιβράβευση σε μια δύσκολη χρονιά και θα προσπαθήσω για το καλύτερο στο 100άρι», τόνισε η Αλεξάνδρα Δήμογλου από την Καβάλα και ευχαρίστησε στις δηλώσεις της, τους κατοίκους της πόλης της για τη δύναμη και τη βοήθεια και τη δύναμη που της έδωσαν προκειμένου να ανεβεί στο βάθρο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

     

    -Για το 100άρι θέλει βροχή προκειμένου να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην παραολυμπιακή καριέρα της:

    -«Μου φτιάχνει τη ψυχολογία η βροχή», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε το θαυμασμό της για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.

     

    -Για το τέλος, μια μεγάλη αθλήτρια, όπως είναι η Καβαλιώτισσα Αλεξάνδρα Δήμογλου, έδωσε το δικό της μήνυμα από τη βρετανική πρωτεύουσα σε όλους εμάς τους υπόλοιπους:

    -«Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο και να μην τα παρατάμε», ήταν τα σοφά λόγια της.

     

    Στον τελικό της Πέμπτης (6/9)

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι στον τελικό των 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ13 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που θα γίνει την Πέμπτη (6/9), προκρίθηκαν οι Καβαλιώτισσες αθλήτριες Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη. Η πρώτη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα, τερμάτισε 2η στην πρώτη προκριματική σειρά με 12.76 (φετινό ρεκόρ), ενώ η Καραγιάννη ήταν 4η στην δεύτερη προκριματική σειρά με 13.16 (επίσης φετινό ρεκόρ) και πέρασε με τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Πρώτη των προκριματικών ήταν η Κουβανή Ομάρα Ντουράντ με 12.10, που αποτελεί νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Ακολούθησαν οι Ίλσε Χέις (Νότια Αφρική) και Ολένα Γκλιέμποβα (Ουκρανία) με 12.63.

    Comments are closed.