Bookmarks

    Με τις αναμετρήσεις της 30ης αγωνιστικής και με τις οποίες ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Elite League δόθηκε συνέχεια στη δράση κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΓΣ Ελευθερούπολης μέσα στο Σχηματάρι κόντρα στον Ερμή δεν τα κατάφερε και τελικά υποχρεώθηκε σε ήττα με σκορ 106-88 ενώ η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» υποδέχθηκε τον Χαρίλαο Τρικούπη, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 72-84.

     

    Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου αν και έδειξε καλά στοιχεία κυρίως στα πρώτα 15 λεπτά δεν κατάφερε τελικά στην έδρα του Σχηματαρίου απέναντι στον καλύτερο Ερμή και τελικά η ήττα ήρθε φυσιολογικά με 106-88. Στο κλειστό της Καλαμίτσας, σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη ήταν μαχητική αλλά στην εξέλιξη του παιχνιδιού έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε μία ήττα από τον πιο ουσιαστικό Χαρίλαο Τρικούπη με σκορ 72-84.

     

    Αποτελέσματα-Elite League

    30η αγωνιστική ημέρα

    ΟΑίας Ευόσμου πήρε το ντέρμπι με την ΦΕΑ και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για την παραμονή. Aπό εκεί κι έπειτα ο Τρίτων επικράτησε επί του Ηρακλή και μπήκε στην τετράδα, ενώ ο Ερμής Σχηματαρίου παρά την απουσία του Φώτη Βασιλόπουλου ήταν σαρωτικός στην Ελευθερούπολη και μπήκε στην οκτάδα στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία. Ακόμη ο Πανερυθραϊκός “λύγισε” το Μαρούσι και θα πετύχει τον Ηρακλή στα πλέι οφ, τον οποίο τον έχει 2-0, την ώρα που ο Κόροιβος επικράτησε επί του αδιάφορου Αγρινίου και κατετάγη έβδομος. Τέλος το Ψυχικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμύντα και κατέκτησε την κορυφή, το Μεσολόγγι πέρασε από την Καβάλα και βγήκε 11ο, την ώρα που η Μεγαρίδα έκανε μία νίκη χωρίς αντίκρισμα κόντρα στον Παπάγο.

     

    Ερμής Σχηματαρίου-Ελευθερούπολη 106-88

    Καβάλα-Χαρίλαος Τρικούπης 72-84

    Αγρίνιο-Κόροιβος Αμαλιάδας 76-90

    Τρίτων-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 83-64

    Ψυχικό-Αμύντας 83-66

    Πανερυθραϊκός-Μαρούσι 67-64

    Αίας Ευόσμου-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 73-59

    Μεγαρίδα – Παπάγος 105-102

     

    Οι ημερομηνίες των

    Playoffs και των Playouts

    Τέλος σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι μετά το πέρας και της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής ημέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Elite League θα περάσει στη φάση των Playoffs και των Playouts ως συνήθως. Μάλιστα, με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΟΚ έκανε γνωστές και τις ημερομηνίες της φετινής postseason, με τα παιχνίδια στα μίνι αυτά πρωταθλήματα να εκκινούν από την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου μέχρι και την άλλη Τετάρτη 17 Μαΐου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ, αναφέρει τα εξής:

    -«Για την Elite League Ερρίκος Ντυνάν, οι αγώνες play off και play out θα διεξαχθούν στις 10, 13 και 17 Μαΐου 2023».

     

    Comments are closed.