Bookmarks

    Στο Γράμμο της Καστοριάς εξόρμησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην πρώτη ανάβαση του νέου του προγράμματος.

     

    Τα επτά μέλη του Συλλόγου αφού διανυκτέρευσαν σε αντίσκηνα στο χωριό της Γράμμουστας στα 1380 μέτρα, ξεκίνησαν  την Κυριακή 30 Απριλίου την πορεία τους και γρήγορα ανέβηκαν στα 1800 μέτρα για να συναντήσουν τις πρώτες χιονισμένες πλαγιές του βουνού. Με την βοήθεια του καλού καιρού προσπέρασαν την παγωμένη δρακόλιμνη της Γκιζστόβας και ακολουθώντας μια πανέμορφη χιονισμένη διαδρομή κατά μήκος της συνοριογραμμής με την Αλβανία, κατέληξαν στην κορυφή του Γράμμου, την Τσούκα Πέτσικ στα 2520 μ. που είναι και η τέταρτη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Η ορειβατική ομάδα με την χαρά και την ικανοποίηση για την κατάκτηση της δύσκολης κορυφής επέστρεψε στην Γράμμουστα κλείνοντας μια πορεία συνολικά 10 ωρών γεμάτη από τις όμορφες εικόνες του ορεινού τοπίου του Γράμμου.

    «Σκαρφάλωσε» στην κορυφή

    η Σοφία Παρασκευοπούλου

    Επίσης την Κυριακή 30 Απριλίου, η αθλήτρια του ΕΟΣ Καβάλας 1933, Σοφία Παρασκευοπούλου συμμετείχε στο 1ο Κύπελλο Αναρρίχησης Βράχου που πραγματοποιήθηκε στη Ζαχάρω της Ηλείας και κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία της και την 2η θέση στην γενική κατάταξη. Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την σκληρή και αποδοτική δουλειά που πραγματοποιείται στον Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 στο άθλημα της αναρρίχησης,

    Επιπλέον έχει μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το 10ο αγώνα ορεινού τρεξίματος Paggaio Trail Run που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στα Δωμάτια του Παγγαίου με διοργανωτή όπως πάντα τον ΕΟΣ Καβάλας 1933 και με την βοήθεια του Δήμου Παγγαίου. Στο αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 130 αθλητές στα 27 χιλιόμετρα και πάνω από 150 στα 10 χιλιόμετρα.  Όλο το προηγούμενο διάστημα δεκάδες εθελοντές και φίλοι του Συλλόγου εργάστηκαν για την διάνοιξη και τον καθαρισμό των μονοπατιών κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα. Πρόθεση των διοργανωτών είναι το Paggaio Trail Run να συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Παγγαίου και στην καθιέρωση του ως δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των ορεινών δραστηριοτήτων.

    Comments are closed.