Bookmarks

    Σε μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις της φετινής χρονιάς εξελίχτηκε η ανάβαση στον Όρβηλο, την Κυριακή 26 Μαρτίου που οργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933.

     

    Στην ανάβαση συμμετείχαν 18 ορειβάτες από τους οποίους 3 προέρχονταν από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Θάσου. Η ομάδα ξεκίνησε από το φράγμα του Κατάφυτου και ακολουθώντας το παλιό στρατιωτικό μονοπάτι προωθήθηκε ψηλά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για να καταλήξει στον «Τσολιά» την ψηλότερη κορυφή του βουνού στα 2212 μέτρα. Επιπλέον έξι από τους συμμετέχοντες ανέβηκαν και στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Όρβηλου, την «Αλή Μπουτού» στα 2172 μέτρα. Η καθαρή ατμόσφαιρα και ο ηλιόλουστος καιρός αποτέλεσαν τα συστατικά μιας συναρπαστικής ημέρας, που ανέβασε τη διάθεση όλης της ορειβατικής ομάδας και της επέτρεψε  να παραμείνει για αρκετή ώρα στην κορυφή για να θαυμάσει την άπλετη θέα που ανοίγονταν μπροστά της.

    Στην επιστροφή οι Καβαλιώτες ορειβάτες ακολούθησαν το μονοπάτι της δυτικής ράχης του βουνού για να καταλήξουν και πάλι στην αφετηρία αφού διέγραψαν μια κυκλική πορεία 18 χιλιομέτρων που διήρκησε 8,5 ώρες συνολικά.

    Παράλληλα συνεχίστηκαν στο Παγγαίο οι προετοιμασίες για το 10ο  Paggaio Trail Run, τον ορεινό αγώνα δρόμου που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 στις 7 Μαΐου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να βρουν πληροφορίες και να εγγραφούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.eoskavalas.gr.

     

    Comments are closed.