Bookmarks

    Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας κάνει γνωστή την προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ευθύνης της για την ποδοσφαιρική χρονιά 2021-2022.  Σε αυτήν βρίσκονται όλες οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας για τη νέα σεζόν και βασικά άρθρα της αναφέρουν:

     

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

    Περιόδου 2021-2022

     

    Άρθρο 1: Συμμετοχή Ομάδων

    α) Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα τοπικά μας πρωταθλήματα.

    β) Το σωματείο υποχρεούται να καταθέσει στη διοργανώτρια, ΔΗΛΩΣΗ καθώς και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος εκπροσώπου ως αυτή επισυνάπτεται. Σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο δεν θα γίνεται δεκτή από την διοργανώτρια αρχή.

    γ) Τα πιο πάνω σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι την 20-08-2021 στην Ένωση δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας και που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο των πενήντα ευρώ (50 €). Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφυλάξεις αποδοχή των διατάξεων του Κ.Α.Π. και των όρων της προκήρυξης της Ε.Π.Σ. Καβάλας για την Α΄ φάση και την Β΄ φάση που διοργανώνεται από την Ε.Π.Ο.

    δ) Στην δήλωση αυτή είναι ανάγκη να γνωστοποιηθούν και τα χρώματα του σωματείου σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

    ε) Τέλος στην ίδια δήλωση είναι ανάγκη να γνωστοποιηθεί και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια του πιο πάνω πρωταθλήματος.

     

    Άρθρο 3: Τρόπος τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών

    α) Οι αγώνες της 1ης φάσης Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καβάλας θα διεξαχθούν σε ομίλους 4 ομάδων με γεωγραφικό κριτήριο ανάλογα με τις αιτήσεις. Οι αγώνες θα διεξάγονται με βαθμολογικό κριτήριο και οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας θα αγωνίζονται στην έδρα των ομάδων της Β΄ κατηγορίας.

    β) Οι αγώνες της 2ης φάσης θα συμπεριλαμβάνουν τις δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Η φάση αυτή θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ), με έδρα αυτήν που θα βγαίνει κάθε φορά από την κλήρωση.

    γ) Οι αγώνες της 3ης φάσης περιλαμβάνουν τους νικητές των ζευγαριών της 2ης φάσης και εδώ θα συμπεριληφθούν και οι ομάδες μας της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η φάση αυτή θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ), με έδρα αυτήν που θα βγαίνει κάθε φορά από την κλήρωση. Στην περίπτωση που στο ζευγάρι των ομάδων υπάρχει ομάδα Γ΄ Εθνικής τότε ως έδρα ορίζεται από τώρα αυτή της ομάδας της μικρότερης κατηγορίας.

    δ) Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες (εντός – εκτός έδρας). Στη φάση αυτή που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

    ε) Ο Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδος την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 που διοργανώνει η Ε.Π.Ο, ως προβλέπει με τις εγκυκλίους της.

    στ) Ο τελικός για την ανάδειξη Κυπελλούχου της Ε.Π.Σ. Καβάλας και ο τελικός Ελλάδας Ερασιτεχνών από την Ε.Π.Ο. διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα που ορίζει κατά την κρίση της η διοργανώτρια.

    ζ) Η διεξαγωγή των αγώνων της Β΄ φάσης ρυθμίζεται από τις διατάξεις Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων του Κ.Α.Π.

    η) Κατά την διεξαγωγή των αγώνων της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι ποινές των ποδοσφαιριστών, για μεν τα σωματεία που ανήκουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας θα κοινοποιούνται στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία, όπως προκύπτουν από τα Φύλλα Αγώνα χωρίς να ελέγχεται προηγούμενο ποινολόγιο (υπεύθυνοι για την εκάστοτε πραγματική ποινή των ποδοσφαιριστών θα είναι τα ενδιαφερόμενα σωματεία, για δε τα σωματεία που ανήκουν σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. οι ποινές της φάσης αυτής θα είναι συνέχεια και συνάρτηση του ποινολογίου του πρωταθλήματος).

     

    Άρθρο 4: Πρόγραμμα αγώνων-Ημερομηνία Έναρξης αγώνων

    α) Η ημερομηνία κλήρωσης ορίζεται η 30-08-2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. η δε ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η 04-09-2021 ημέρα Σάββατο.

     

    Άρθρο 5: Επαναληπτικοί Αγώνες

    Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξ αιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται ως εξής: Για τους αγώνες (διοργάνωση Ε.Π.Σ. Καβάλας) όταν ορίσει εκ νέου η Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Άρθρο 15: Προπονητές

    Όλα τα σωματεία της Α’ και Β’ Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητή, σύμφωνα με το άρθρο 5 και 6 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου. Αυτός πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B και άνω για την Α’ Κατηγορία και UEFA C και άνω για τις υπόλοιπες Κατηγορίες και πρωταθλήματα. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης, το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει ο Κανονισμός Προπονητών ως αυτός έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

    Προσοχή: Κανένα πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα προπονητή, αν δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα δεν είναι κάτοχος Δελτίου Πιστοποίησης που εκδίδει για το λόγο αυτό η ΕΠΣ Καβάλας.

    Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο και η ΕΠΣ Καβάλας. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΠΣ Καβάλας (Τμήμα Προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις. Τα ανωτέρω ισχύουν με επιφύλαξη τυχούσας χορηγηθείσας εξαίρεσης από την Ε.Π.Ο.

     

    Άρθρο 16: SUPER CUP

    Η αυλαία της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, η οποία ανοίγει υποχρεωτικά με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ της Κυπελλούχου και της Πρωταθλήτριας Α’ Κατηγορίας ομάδας της χρονιάς που έληξε και θα ονομάζεται SUPER CUP «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ», στην παρούσα ποδοσφαιρική σεζόν αναβάλλεται εξαιτίας μη διεξαγωγής πρωταθλημάτων την ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021 λόγω COVID-19.

    Comments are closed.