Bookmarks

    Ένα βασικότατο κομμάτι του σχεδιασμού των ομάδων της Γ’ Εθνικής είναι η χρησιμοποίηση των «μικρών» και φαίνεται ότι πάμε για νέα δεδομένα σε σχέση με την περσινή περίοδο, με δύο “μικρούς” γεννηθέντες από το 2000 και μετά να παίζουν στην βασική 11άδα στο νέο πρωτάθλημα.

     

    Το θέμα απασχόλησε συζητήσεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη στο Καβούρι στο περιθώριο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ όπου οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ μετέφεραν την αγωνία των σωματείων της δύναμής τους για τον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων.

    Γενική είναι η αίσθηση ότι πρέπει να πάμε σε ενίσχυση της ανάπτυξης και στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό ότι ήδη η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα είναι η χρησιμοποίηση στην 11αδα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα δύο «μικρών», δηλαδή γεννηθέντων το 2000 και νεότερων.

    Υπενθυμίζεται ότι μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ανάπτυξης, καθώς άλλωστε για πολλά χρόνια ήταν ο υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων Παίδων.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η προκήρυξη έκανε λόγο για έναν «μικρό» γεννηθέντα του 2000 στην 11άδα των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

    Φέτος η Επιτροπή Διοργανώσεων και λόγω των προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, αποφάσισε να μην αυξήσει το ηλικιακό όριο και να διατηρήσει την ηλικία γεν. 2000 αλλά να είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση δύο «μικρών» στην 11αδα, εισήγηση που αναμένεται να υιοθετηθεί από την ΕΕ της ΕΠΟ.

    Συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσουν και νεαρούς ενδεκαδάτους παίκτες Αρης Αβατου, Ενωση Αλεξανδρούπολης, Ορφέας Ξάνθης, ΑΕ Διδυμοτείχου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Αναγέννηση Θαλασσιάς και οι υπόλοιπες ομάδες της Γ’ Εθνικής.

     

    Comments are closed.