Bookmarks

    Σε ένα ματς-ντέρμπι στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μοιρασμένο σε γενικές γραμμές, Καβάλα και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) σε ένα ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, λίγες πάντως φάσεις αλλά με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

     

    Δικαιολογημένα πάντως μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι δύο προπονητές Παύλος Δερμιτζάκης και Δημήτρης Αρναούτης στις δηλώσεις τους συμφώνησαν ότι οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο πολύ καλή δείχνοντας αγωνιστική διάθεση.

     

    Ντέρμπι με λίγες φάσεις

    Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του, με πολλές προσωπικές μονομαχίες, πάθος και δύναμη ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Με απλά λόγια να τονίσουμε ότι το ματς είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, καθαρό σε όλη τη διάρκεια του, χωρίς σκοπιμότητες και κυρίως χωρίς ποιοτικά σε πολύ καλά επίπεδα, διότι τόσο η Καβάλα όσο και ο Ιωνικός παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο διεκδίκησαν την πολυπόθητη νίκη, σε ένα ματς με πολύ υπομονή. Βέβαια λόγω της βαθμολογικής κρισιμότητας του παιχνιδιού, οι δύο προπονητές έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της τακτικής, δίνοντας προσοχή στις άμυνες τους και  για το λόγο αυτό το ντέρμπι είχε λίγες φάσεις. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού και κυρίως ε όλη την επανάληψη είχαν την υπεροχή και την κατοχή η μπάλας και απείλησαν σε σημαντικές περιπτώσεις την εστία του Ιωνικού, ομάδα η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και δικαιολόγησε τη θέση της στην βαθμολογία.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 33’με μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, όταν από την πάσα του Κέρθι, ο Μαιδανός απέναντι στον τερματοφύλακα του Ιωνικού και από πλάγια θέση έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 49’ από την σέντρα του Καζαντζίδη ο Χαντί έπιασε μονοκόματο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ιωνικού και στο 59’ο Μουστάκης με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Δήμιζα σε εντυπωσιακή επέμβαση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Μάλιστα στο 60’ ο Ιωνικός εκ νέου απείλησε όταν από την σέντρα σουτ του Καλέργη από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του ντέρμπι του Α.Ο.Κ. με τον Ιωνικό ήταν ο Σπύρος Ζαμπαλάς της Ε.Π.Σ. Ηπείρου και βοηθοί του, οι Παναγιώτης Λιόντος (Ε.Π.Σ. Ηπείρου), Μάριος Γκιόση (Ε.Π.Σ. Θράκης) και 4ος διαιτητής ο Μιχαήλ Μιχούλιας (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Καθάριος, Στίκας, Μαιδανός (82’ Αρναούτογλου), Παπαδόπουλος Β. (62’ Μελισσόπουλος), Χαντί (62’ Βόσαλικ).

     

    Ιωνικός (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρετίνης, Παπουτσογγιαννόπουλος, Κολάρας (78’ Φουρλάνος), Ιωάννου, Παπατζίκος, Γκοτσούλιας, Μουστάκης, Καλέργης, Κρητικός, Σμυρλής (56’ Γούφας), Μακρίδης (67’ Μανάλης).

     

    Τα παραλειπόμενα

    *** Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στο χώρο των επισήμων του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», στη διάρκεια μίας σεμνής τελετής η εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων PFIC δια του διευθυντής της Αλέξανδρου Γιαννίκου παρέδωσε στην ΠΑΕ καβάλα, επιταγή ως μέγας χορηγός της ομάδας την οποία παρέλαβε ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Δεληκάρης.

    *** Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1000 καβαλιώτες φίλαθλοι και ανάμεσα τους περίπου 30 φίλοι του Ιωνικού που ταξίδεψαν από την Αθήνα.

    *** Διαρκώς όρθιοι ήταν και έδιναν εντολές στους ποδοσφαιριστές τους, οι δύο προπονητές Παύλος Δερμιτζάκης και Δημήτρης Αρναούτης.

    *** Στο 90λεπτο ο Α.Ο.Κ. κέρδισε 9 κόρνερ και από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός κέρδισε άλλα 2 κόρνερ.

     

    Comments are closed.