Bookmarks

    Το πάρτι της ανόδου για τον Α.Ο.Κ. ξεκίνησε από το «Ανθή Καραγιάννη» και τη νίκη σε βάρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σκορ (3-1) και θα συνεχιστεί μία εβδομάδα μετά, στην Ξάνθη στον αγώνα της αυλαίας με την Ασπίδα με τους «Αργοναύτες» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

     

    Η ομάδα της Καβάλας στην τελευταία εμφάνιση της μπροστά στο κοινό της, έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο κόντρα στο Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έδειξε ελάχιστα πράγματα, και έφτασε πολύ άνετα και εύκολα στη νίκη, χάνοντας πολλές και τρελές ευκαιρίες, με το τελικό αποτέλεσμα να αδικεί εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο των «Αργοναυτών».

     

    Κυριάρχησε σε όλα ο Α.Ο.Κ.

    Το παιχνίδι κύλησε με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου και διαρκώς να πιέζει την ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, «σφυροκοπούσαν» αλύπητα την εστία του Εθνικού ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιξε με μαζική άμυνα και ελάχιστες φορές βγήκε μπροστά. Γενικά το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής διότι το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη σημείωνε γκολ όποτε ήθελε, κάθε επίθεση του «μύριζε» γκολ», είχε ατελείωτες τελικές και με την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του, έκαναν την πρόβα τζενεράλε για να φορέσουν το στέμμα του πρωταθλητή μία αγωνιστική μετά στην έδρα της Ασπίδας Ξάνθης.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Μόλις στο 5’ της αναμέτρησης ο Παπαδόπουλος έστρωσε πολύ έξυπνα στον Γαβριηλίδη που καραδοκούσε μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το (1-0). Στο 10’ ο Βαλαβανόπουλος από καλή θέση έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και στο 16’ ο Α.Ο.Κ. έχασε διπλή ευκαιρία με τους Τόσκα και Μαρκόπουλο οι κεφαλιές των οποίων δεν βρήκαν στόχο. Στο 24’ από την κάθετη πάσα του Ζέρη κάτοχος της μπάλας έγινε ο Γιατσβίνοβιτς που τροφοδότησε τον Βαλαβανόπουλο η κεφαλιά του  οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού. Στο 30’ σε μία αντεπίθεση του Α.Ο.Κ. από τα αριστερά, ο Λυμπεράκης έβγαλε σέντρα και από κοντά ο Μαρκόπουλος με σουτ αστόχησε ενώ στο 34’ ο Παπαδόπουλος έβγαλε έξοχη σέντρα και από κοντά ο Γαβριηλίδης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Όμως στο 35’ ο Ζέρης με ένα εκπληκτικό γκολ σε σέντρα σουτ από δεξιά και πολλά μέτρα έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή έγραψε το (2-0). Με την έναρξη της επανάληψης, και ειδικότερα στο  46’ και στο 48’ με πρωταγωνιστή τον Μαρκόπουλο δύο φορές ο Α.Ο.Κ. έχασε ανεπανάληπτες ευκαιρίες ακόμη και προ κενής εστίας και στο 52’ από το πουθενά, σε μία ανύποπτη φάση οι φιλοξενούμενοι με τον Μαρασλή με υποδειγματικό πλασέ μείωσαν σε (2-1), Στο 65’ ο Μαρκόπουλος με ένα εξαιρετικό βολέ μέσα από την περιοχή του Εθνικού δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα διαμορφώνοντας το (3-1) και

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την 25η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Γεώργιος Μαμασούλας της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με βοηθούς τους Βασίλειο Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνο Μαδίτση από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (74’ Λίτσκας), Γιατσβίνοβιτς, Γαβριηλίδης (74’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (66’ Γεμιστός), Μαρκόπουλος (84’ Μπλιός)..

     

    Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γιώργος Δίγκας): Μπινόπουλος, Δορουγιδενής, Κούπας (66’ Βογιατζής), Γαϊδατζής, Σωτηράκης, Γκοντενούδης, Δεδελούδης, Γεωργιτσόπουλος, Καρακασίδης, Γκαβανώζης, Μαρασλής.

     

    *** Πριν από το παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Κ. και πρώην προπονητή του, Γιώργου Τάτση ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

    Comments are closed.