Bookmarks

    Σε ρυθμό ρελαντί και έχοντας το βάρος της κορυφής στα πόδια τους οι παίκτες των «Αργοναυτών», ο Α.Ο.Κ. ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Αλέξανδρου Κιλκίς στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», πήρε την πολύτιμη νίκη με το ρευστό (2-1) και πλέον έχει μπροστά του μόλις τρεις (3) «στροφές» για να κάνει πράξη το όνειρο της ανόδου.

     

    Όμως οι παίκτες του Α.Ο.Κ. και ενώ κυριάρχησαν για μία και πλέον ώρα στον χλοοτάπητα του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», στο το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο χωρίς λόγο και ενεξήγητα έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, κλείστηκαν σχεδόν στα καρέ τους, καρδιοχτύπησαν τους καβαλιώτες φιλάθλους, δέχθηκαν πίεση και ευτυχώς δεν ήρθαν τα μοιραία.

     

    Σωστή τακτική και διαρκή πίεση

    Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε έναν διαρκή μονόλογο για τους «Αργοναύτες» οι οποίοι υπερείχαν καθολικά ασκώντας διαρκή πίεση στην εστία της ομάδας του Κιλκίς θέλοντας από νωρίς να «καθαρίσουν» τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων με την καθολική υπεροχή τους, είτε με κάθετες πάσες είτε με σέντρες είτε με ατομικές προσπάθειες, δημιουργώντας πολλές φορές εκείνες τις προϋποθέσεις για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Η σωστή τακτική του Α.Ο.Κ. σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν εκείνη που όταν χρειάστηκε «ξεκλείδωνε» την άμυνα του Αλέξανδρου Κιλκίς μία ομάδα η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν κλεισμένη στα καρέ της. Όμως πρέπει να αναγνωριστεί το ότι η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη είναι μία πολύ στρωμένη και πολύ δουλεμένη ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, που ξέρει καλά τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που ανεξήγητα στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτοί κλείστηκε στα καρέ της και πιέστηκε  έκανε το καθήκον της, πήρε δίκαια το «τρίποντο» και έχει ακόμη 3 μάχες μπροστά της για να πανηγυρίσει μαζί με όλη την Καβάλα, την πολυπόθητη άνοδο.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 6’ όταν από την εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, ο Γαβριηλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Όμως στο 16’ ο Α.Ο.Κ. πήρε το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ που ήθελε. Ο Γιατσβίνοβιτς έβγαλε παράλληλη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Αλέξανδρου και ο Μαρκόπουλος με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-0). Στο 33’ ήρθε η ψυχρολουσία για την ομάδας της Καβάλας στην πρώτη επίσκεψη του Αλέξανδρου Κιλκίς στην εστία του Α.Ο.Κ. όταν από πολύ πλάγια θέση ο Καραγιάννης έπιασε διαγώνιο δυνατό σουτ με τον Δήμιζα να αιφνιδιάζεται και να διαμορφώνεται το (1-1). Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν χάρηκαν πολύ το γκολ που πέτυχαν και αυτό γιατί στο 40’ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και με κεφαλιά ο Τόσκας έγραψε το (2-1). Στο 77’ ο Α.Ο.Κ. καρδιοχτύπησε όταν ο Σαλπιγγίδης μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Δήμιζα σε ετοιμότητα έκανε την απόκρουση του αγώνα και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Αλέξανδρο Κιλκίς για την 23η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργιτσόπουλος της Ε.Π.Σ. Δράμας με βοηθούς τους Εμμανουήλ Παστιάδη και Πέτρο Ραβικάλη από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (57’ Τσούτσης), Γιατσβίνοβιτς (86’ Τουμανίδης), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (73’ Γεμιστός), Μαρκόπουλος (90’ Λίτσκας).

     

    Αλέξανδρος Κιλκίς (Μάκης Κατσαβάκης): Αθανασίου, Τσαταλμπασιδης (68’ Σαλπιγγίδης), Βασιλειάδης, Κάργας (90’ Σαββόπουλος), Κότσιας, Παπαδόπουλος, Ευστρατιάδης (46’ Αηδονίδης), Βόσδου, Αγαθαγγελίδης, Προβατίδης, Καραγιάννης.

    Comments are closed.