Bookmarks

    Ανέλπιστη, οδυνηρή ήττα που προκαλεί δικαιολογημένα την απογοήτευση γνώρισε ο Α.Ο.Κ. μέσα στις Σέρρες με (1-0) και η κακή παράδοση των «Αργοναυτών» στα εκτός έδρας παιχνίδια συνεχίστηκε για άλλη μία χρόνια.

     

    Ήταν μία ήττα που σύμφωνα με τη ροή της αναμέτρησης «προδίδει» τις ελπίδες για τη νίκη των «Αργοναυτών» αφού οι παίκτες της Καβάλας ήταν φανερά ανώτεροι από τους παίκτες του Πανσερραϊκού, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά στο τέλος ο Α.Ο.Κ. έχασε και το παιχνίδι.

     

    Κόντρα στη ροή ήρθε το γκολ

    Είναι γεγονός ότι ο Πανσερραϊκός αποτέλεσε «σκληρό καρύδι» για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, αφού οι παίκτες του έπαιξαν αποφασιστικά με πάθος και δύναμη επιδιώκοντας να βάλουν «φρένο» στην ξέφρενη πορεία των «Αργοναυτών». Βέβαια οι Σερραίοι είχαν στο μυαλό του το βαρύ (4-0) του α’ γύρου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και κατά κάποιο τρόπο ήθελαν να πάρουν εκδίκηση. Επειδή όμως η εκδίκηση είναι ένα «πιάτο που τρώγεται κρύο» ο Α.Ο.Κ. ήθελε μόνο τη νίκη για πολλούς λόγους αλλά και για έναν λόγο επιπρόσθετο. Γιατί η τελευταία χρονιά που κέρδισε τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες ήταν πριν 35 ολόκληρα χρόνια όταν τον νίκησε με (2-3) για το κύπελλο Ελλάδος. Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα της Καβάλας διατήρησε σε όλο το διάστημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον αντίπαλο του, είχε καλή τακτική, οι παίκτες του έπαιξαν ψυχωμένα με πάθος και δύναμη και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις, φάσεις δηλαδή, για να φτάσει πιο άνετα στην κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους, ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά το άγχος που είχαν μάλλον επηρέασε αρνητικά τους «Αργοναύτες». Το δυσάρεστο είναι ότι ο Α.Ο.Κ. δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό και πλέον βρίσκεται στο -4 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σε ότι έχει να κάνει με τη «μάχη» της κερκίδας, οι 250 και πλέον καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο των Σερρών την κέρδισαν κατά κράτος από τους Σερραίους φιλάθλους και συνέβαλαν τα μέγιστα για την επίτευξη του στόχου.

     

    Το χρονικό της αναμέτρηση

    Στο 13’ ο Γαβριηλίδης έπιασε μακρινό δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της ομάδας των Σερρών, Στεφανίδης μπλόκαρε την μπάλα. Η απάντηση για την ομάδα των Σερρών ήρθε στο 28’ αλλά το σουτ που έπιασε ο Ομπόσου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Α.Ο.Κ., έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δήμιζα. Η ομάδα της Καβάλας απείλησε εκ νέου στο 33’ αλλά το σουτ που έπιασε ο Λυμπεράκης από καλή θέση είδε την μπάλα να καταλήγει ένα μέτρο από το αντίπαλο κάθετο δοκάρι. Όμως στο 70’ οι παίκτες του Πανσερραϊκού στάθηκαν άτυχοι όταν το δυνατό σου Παπαβασιλείου είδε την μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Δήμιζα σε μία πολύ μεγάλη φάση για την ομάδα των Σερρών. Στο87 ο Ομπόσου έβγαλε σέντρα στην άμυνα της Καβάλας και με κεφαλιά ο Μακούσης έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Με την συμπλήρωση του 88’ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παπαβασιλείου με προβολή έδωσε το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό και έγραψε το (1-0). Στο 90’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε αλλά το σουτ του Γεμιστού έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Πανσερραϊκού με τον Α.Ο.Κ. για την 17η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Μελέτιος Γιουματζίδης της Ε.Π.Σ. Πέλλας με βοηθούς τους Αθανάσιο Δέλλιο και Χρήστο Δερμετζή της ίδιας Ένωσης. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Πανσερραϊκός (Ηλίας Εγγονίδης): Στεφανίδης, Μπάρλας, Αποστολόπουλος (73’ Μακούσης), Καστριτσέας, Κούτλας, Πολύζος, Κονταξής, Ζιώγας, Κεχαγιάς (55’ Παπαβασιλείου), Γκούρτσας (92’ Ζώβληκας) , Obosu (90’ Παπαδόπουλος).

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης):  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς (79’ Παπαδόπουλος), Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος, (69’ Λίτσκας), Τσούτσης (55’ Γεμιστός), Μαρκόπουλος.

    11 Responses to “Στο -4 ο Α.Ο.Κ. από την κορυφή μετά την άδικη, ανέλπιστη και οδυνηρή ήττα στις Σέρρες με (1-0)”