Bookmarks

    Χωρίς και αυτήν τη ορά ο Α.Ο.Κ. να έχει «σύμμαχο» την τύχη και παρά το ότι ήταν καλύτερος, έχασε κλασικές ευκαιρίες και άξιζε να πάρει τη νίκη, παραχώρησε στο Νέστο που είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακα Αθανασίου, την ισοπαλία (0-0) σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις.

     

    Νευρικότητα και λίγες φάσεις

    Είναι γεγονός ότι η νευρικότητα και στις δύο ομάδες κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι στο οποίο η τακτική και από στους δύο προπονητές ήταν εκείνη που ενδιέφερε τόσο την τεχνική ηγεσία του Νέστου όσο και τον Παύλο Δερμιτζάκη. Η συνοχή που είχαν οι γραμμές και των δύο ομάδων και κυρίως οι δυνατές άμυνες του, αποσκοπούσαν στο να περιορίσουν τις επιθετικές δραστηριότητες εκατέρωθεν και για το λόγο αυτό οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες ήταν λίγες. Την εικόνα του αγώνα συνέθεσαν, το άγχος και από τις δύο ομάδες, το πάθος, η δύναμη και η αποφασιστικότητα σε συνάρτηση βέβαια με τις πολλές και δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη είναι γεγονός ότι παρουσιάστηκαν περισσότεροι απειλητικοί αφού είχαν το μυαλό τους μόνο στη νίκη, είχαν πιο πολύ την μπάλα στην κατοχή τους και «εφοδιασμένοι» με πολύ υπομονή προσπάθησαν να διασπάσει την άμυνα του Νέστου. Ο Α.Ο.Κ. ανέπτυξε κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και στα αμυντικά καθήκοντα αφού εκ των προτέρων οι παίκτες του γνώριζαν ότι αν δέχονταν κάποιο τέρμα θα ήταν πολύ δύσκολο για να το υπερκαλύψουν. O A.O.K. δίχως καμία αμφισβήτηση ήταν η ομάδα που άξιζε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, στην επανάληψη δεν είχε την τύχη με το μέρος του με τις κλασικές ευκαιρίες που έχασε και άφησε πίσω του δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Νέστος ήξερε ότι παίζει για δύο αποτελέσματα, τον ενδιέφερε πάνω από όλα να μην χάσει και δίνοντας μεγάλο βάρος στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στην άμυνα του προσπάθησε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του Αθανασίου, στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του ενώ σε μία δύο περιπτώσεις απείλησε την εστία της Καβάλας.

     

    Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στις κερκίδες

    Βέβαια θα πρέπει να σταθούμε στην πολύ όμορφη και πολύ εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Οι καβαλιώτες φίλαθλοι αλλά και οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. έκαναν αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του στόχου. Από την άλλη πλευρά και οι φίλαθλοι του Νέστου που ήταν περίπου 400 βοήθησαν την ομάδα τους σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Γενικότερα να τονίσουμε ότι τη αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 4000 φίλαθλοι που ήταν πολύ εκδηλωτικοί αλλά και πολύ κόσμιοι αλλά το σίγουρο είναι ότι το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» γύρισε πολλά χρόνια πίσω αφού ξαναέζησε μεγάλες στιγμές.

     

    Το χρονικό του μεγάλου ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 27’ όταν ο Μαρκόπουλος μέσα από την περιοχή του Νέστου έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε απόλυτη ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Νέστου, Αθανασίου με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο Νέστος απείλησε στο 40’ όταν ο Ορφανίδης έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε ευθύβολο δυνατό σουτ αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Δήμιζας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 59’ ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί όταν από την πολύ επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Γεμιστού, εξ επαφής ο Γιατσβίνοβιτς έπιασε σουτ αλλά σε ετοιμότητα και πάλι ο τερματοφύλακας του Νέστου, Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα. Στο 67’ ο Γκουτσίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο , αποβλήθηκε και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Στο 71’ είχαμε νέα τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν Γιατσβίνοβιτς έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Μαρκόπουλος έπιασε εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά αλλά και πάλι ο Αθανασίου «κατέβασε τα ρολά» του και με έξοχο τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ και στις καθυστερήσεις, Ζέρης, Γαβριηλίδης και Βαλαβανόπουλος προ κενής εστίας δεν μπόρεσαν να προωθήσουν την μπάλα στην αντίπαλη ανυπεράσπιστη εστία. Λίγο πριν το φινάλε αποβλήθηκε από τον Α.Ο.Κ. με 2η κίτρινη κάρτα ο Λίτσκας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της πολύ σπουδαίας αναμέτρησης μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Νέστου Χρυσούπολης για την 18η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Δημήτριος Μαλούτας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας με βοηθούς τους Αθανάσιο Παπαδάκη και Κωνσταντίνο Γιάντση της ίδιας Ένωσης. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης):  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς (78’ Παπαδόπουλος), Θωμαϊδης (87’ Κέρθι), Γεμιστός (68’ Βαλαβανόπουλος), Τσούτσης (61’ Λίτσας), Μαρκόπουλος.

     

    Νέστος Χρυσούπολης (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Μαϊντανός, Αρετάς, Μκρτσιάν, Χούσινετς, Κουντού(62’ Ευθυμιάδης), Καθάριος (13’ λόγω τραυματισμού Γκουτσίδης), Ορφανίδης, Μπέλιτσς (63’ Μελισσόπουλος Ν.), Νικλητσιώτης (88’ Παρουτσής), Μελισσόπουλος Αλ.

     

    Τιμητικές πλακέτες

    Να σημειώσουμε ότι  πριν από την έναρξη του αγώνα η διοικούσα επιτροπή του Α.Ο.Κ. τίμησε και βράβευσε για την μεγάλη προσφορά τους στην ομάδα και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο του Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Δήμο Φιλιππίδη και Δήμο Γιαννακίδη. Την πλακέτα στο Δήμο Φιλιππίδη παρέδωσε ο πρόεδρος της διοικούσας του Α.Ο.Κ. Σωτήρης Δεληκάρης και στον πρώην τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. Δήμο Γιαννακίδη, την πλακέτα παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της διοικούσας Αντώνης Κατσαμακίδης.

    Comments are closed.