Bookmarks

    Τον Μάρτη του έτους 1961 αναδύθηκε στην επιφάνεια της γης ένα μωρό με προσόντα περισσότερα από ένα…. Τη 13η ημέρα του συγκεκριμένου μήνα γεννήθηκε ένα χαρισματικό παιδί με την προοπτική να διαγράψει στη ζωή μια πορεία «φίνα», όχι μόνο στη γενέτειρα του, Καβάλα, αλλά και στα πέρατα της Ελλάδας…

     

    Ο γνωστός σ’ όλους, Μπάμπης Πανταζίδης, ο οποίος έμαθε από μικρή ηλικία να πολεμά για να κερδίζει ό,τι του αξίζει, κάθε γήπεδο να «χτενίζει» και κάθε ευκαιρία χαμένη να μην την αφήνει… Πρόκειται για έναν άνθρωπο με σύνεση, αγάπη για το αντικείμενο που υπηρετεί και έντονο συναίσθημα το οποίο, μάλιστα, ακόμα και σήμερα τον διακρίνει….

    Πρόκειται για τον λάτρη της πειθαρχίας στον αθλητισμό, για έναν προπονητή καταξιωμένο και γνωστό, για τον υποστηρικτή της Α.Ε.Κ. Αθηνών… Για τον άνθρωπο, ο οποίος με τις επιτυχίες του έχει αφήσει το «στίγμα» του στον τόπο αυτόν, για την προπονητή της Ασπίδας Πολυστύλου, η οποία εδρεύει σε τόπο μακεδονικό κοντά στο κέντρο πόλης των «Αργοναυτών»

    Με αφορμή όλα τα παραπάνω, αλλά και το τελευταίο γεγονός η ιστοσελίδα μας παρουσιάζει, σήμερα, στο κοινό του με τρόπο ξεχωριστό μια πλούσια συνέντευξη με τον εν λόγω κόουτς, ο οποίος «βασιλεύει», πλέον, στο χωριό, Πολύστυλο!

    -«Κατάγομαι από την πόλη της Καβάλας. Οι γονείς μου διέμεναν στην πόλη, Κολωνία της Γερμανίας για αρκετά έτη, ενώ τα μαθητικά μου χρόνια (Λύκειο) τα έζησα στην περιοχή της Νίκαιας, μαθητεύοντας στο Θεμιστόκλειο σχολείο, αλλά και στο 11ο σχολείο της Νίκαιας. Σε μικρή ηλικία αποφάσισα να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία στο τμήμα εφοδιασμού και Μεταφορών του στρατού ξηράς. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία σε στρατόπεδο της Κορίνθου, σε στρατόπεδο της Σπάρτης και στο στρατόπεδο της Καβάλας. Μέχρι τότε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου στο Λύκειο και είχα ολοκληρώσει έναν κύκλο σπουδών σε μια σχολή Λογιστικής», είπε, αρχικά, μέσω της ιστοσελίδας μας ο Μπάμπης Πανταζίδης, για να προσθέσει στην συνέχεια.

    -«Σε ό,τι αφορά, αποκλειστικά, την ποδοσφαιρική μου καριέρα,  αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό Κερατσινίου, στον Α.Ο. Καβάλας, για μερικά έτη, έχοντας ως προπονητές τους κ.κ. Κούντουρα και Τζιτζιμάνη, στον Ηρακλή Καβάλας, ενώ για μια σεζόν πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στη γερμανική ομάδα, Τρόιστρο.

    Επίσης, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου, στο παρελθόν, στον Ολυμπιακό Καβάλας, έχοντας ως προπονητές του Κεπάτσα, Καραμπετάκη, ενώ αγωνίστηκα στις ομάδες, Βύρων Καβάλας, Α.Ο. Ελαιοχωρίου και Ατρόμητος Λεκάνης, έχοντας ως κόουτς τον κ. Καλούδη και ορισμένους ακόμα προπονητές. Κατέκτησα αρκετούς τίτλους με αυτές τις ομάδες, πλην του Α.Ο. Καβάλας, ενώ στα παιδικά μου χρόνια είχα ως πρότυπο τον Βέλγο δεξιό αμυντικό, Γκέρετς, ο οποίος διέπρεψε με την αντιπροσωπευτική του ομάδα τη δεκαετία του 70’’. Επίσης, δεν κρύβω πως είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ Αθηνών, έχω ως πρότυπο τον πάλαι ποτέ προπονητή και παίκτη της, Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και τον τέως ποδοσφαιριστή της, Θωμά Μαύρο. Η ΑΕΚ γι’ εμένα αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μου, γιατί πρεσβεύει τα προσφυγικά έθιμας και παραδόσεις», συνέχισε ο κ. Πανταζίδης για να προσθέσει στην συνέχεια.

    «Ακολούθησα τον χώρο της προπονητικής από μικρή ηλικία, διαγράφοντας πλούσια καριέρα στον Βύρωνα Καβάλας. Στον συγκεκριμένο σύλλογο, θήτευσα 22, συνολικά, έτη, βιώνοντας πολλές εμπειρίες παντός τύπου! Θεωρώ, λοιπόν, πως ο Βύρων Καβάλας αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Αποχώρησα από το ‘τιμόνι’ του συγκεκριμένου σωματείου, πριν τρία έτη, θήτευσα για, περίπου, ενάμιση χρόνο στην τεχνική ηγεσία της Δόξας Λυδίας και το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισα να συνεργαστώ με τα στελέχη της Ασπίδας Πολυστύλου. Η συνεργασία μου με τον Πρόεδρο της ομάδας, κ. Σάββα Κελετζόγλου και τα υπόλοιπα στελέχη του σωματείου είναι έξοχη και όλοι ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μέχρι το πέρας της τρέχουσας σεζόν».

    Comments are closed.