Bookmarks

    Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν στο κέντρο της πόλης της Καβάλας από το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου για την διευκόλυνση και την ασφάλεια των αθλητών που θα συμμετέχουν στο 5οKavala Night City Run, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της Καβάλας.

     

    Ρυθμίσεις οι οποίες αποβλέπουν στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας του κοινού κατά την προσέλευσή του για την παρακολούθηση του ανωτέρω αγώνα και τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή αυτού, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

    Άρθρο 1ο

    1.-     Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οδικού οχήματος την 22-09-2018 και κατά τις ώρες 15.00΄ – 24.00΄:

    α)      Στην οδό Χρυσ. Σμύρνης (στο ρεύμα προς έξοδο πόλης), από την αρχή (κόμβος Φαλήρου) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Φιλαδελφείας.

    β)      Εκατέρωθεν της οδού Ίωνος Δραγούμη, από την συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας.

    γ)       Εκατέρωθεν της οδού Δοϊράνης, από την συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας.

    δ)       Στο αριστερό άκρο της οδού Ομονοίας, από την συμβολή της με την οδό Κουντουριώτου έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη.

    ε)       Στο δεξιό άκρο της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας, από την συμβολή της με την οδό Ολυμπιάδος έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας.

    στ)     Εκατέρωθεν της οδού Ολυμπιάδος, από την συμβολή της με την οδό Αμύντα έως τη συμβολή της με την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας.

    ζ)       Εκατέρωθεν της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από την συμβολή της με την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας έως τη συμβολή της με την οδό Ελληνικής Δημοκρατίας.

    2.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 18.00΄-24.00΄ της 22-09-2018, στο αριστερό τμήμα της οδού Ομονοίας, από τη συμβολή της με την οδό Κουντουριώτου έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη.

    -Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το δεξιό τμήμα του οδοστρώματος της οδού, πλάτους τριών (3) μέτρων.

    3.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 18.00΄-24.00΄ της 22-09-2018, εκατέρωθεν της οδού Δοϊράνης, από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Ομονοίας (χώρος προθέρμανσης και αποθεραπείας αθλητών).

    4.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 20.20΄ – 20.50΄ της 22-09-2018 στις ακόλουθες οδούς:

    α)      Ομονοίας (από Ιων. Δραγούμη έως Εθν. Μακαρίου)
    β)      Εθν. Μακαρίου
    γ)       Κ. Παλαιολόγου
    δ)       Δαμιανού (από Εθν. Μακαρίου έως Κύπρου)
    ε)       Κύπρου (από Πλατεία Καπνεργάτη έως Ελ. Βενιζέλου)
    στ)     Ελ. Βενιζέλου (από Μητρ. Χρυσοστόμου έως Φάληρο)

    5.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 17.00΄ – 23.00΄ της 22-09-2018, στην αριστερή λωρίδα και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας των ακόλουθων οδών:

    α)      Χρ. Σμύρνης
    β)      Τενέδου

    -Τα οχήματα θα κινούνται μόνο στη δεξιά λωρίδα και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, χωρίς να μπορούν να τέμνουν το οριοθετημένο τμήμα του οδοστρώματος, στο οποίο θα κινούνται οι αθλητές.

    6.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 20.50΄-23.00΄ της 22-09-2018 στις ακόλουθες οδούς:

    α)      Θ. Πουλίδου (από το Φάρο μέχρι Μεχμέτ Αλή)
    β)      Μεχμέτ Αλή
    γ)       Ανθεμίου
    δ)       Λάμπρου Κατσώνη

    7.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 20.45΄ – 23.00΄ της 22-09-2018 στην οδό Κουντουριώτου, από τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας έως τη συμβολή της με την οδό Γραβιάς.

    8.-     Την αντιδρόμηση της κυκλοφορίας της οδού Ίωνος Δραγούμη, από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας, κατά τις ώρες 20.45΄-23.00΄ της 22-09-2018.

    9.-     Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, εξαιρουμένων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ταξί) και Δ.Χ. Λεωφορείων στην οδό Δοϊράνης, από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού έως τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά τις ώρες 18.00΄ – 24.00΄.

    10. Την κατάργηση των τριών (3) θέσεων στάθμευσης (πιάτσες) των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ταξί), κατά τις ώρες 18.00΄-24.00΄, που βρίσκονται περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας Καβάλας (Όθωνας – Νάνος – Εθνική Τράπεζα) και τη στάθμευση των οχημάτων αυτών (δημιουργία πιάτσας) επί της οδού Δοϊράνης (σε όλο το πλάτος της), από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού έως τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Άρθρο 2ο

    Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση και τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας

    -Οι ανωτέρω απαγορεύσεις – ρυθμίσεις δύναται να αρθούν νωρίτερα από την καθορισμένη κατά περίπτωση ώρα, μετά τη διέλευση του τελευταίου αθλητή και την άρση της υπάρχουσας σήμανσης.

    Άρθρο 3ο

    Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και την υλοποίησή της με τις υποδείξεις των τροχονόμων ή την τοποθέτηση της προβλεπόμενης από τον Κ.Ο.Κ. σήμανσης από τον οικείο Δήμο, σε συνεργασία με τους διοργανωτές της εκδήλωσης και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

     

    Comments are closed.