Bookmarks

    Ιστορική άνοδο πέτυχε ο Λεύκιππος Ξάνθης, αφού δυο χρόνια μετά την ίδρυση του νίκησε στη Δράμα τον Αστέρα Καβάλας στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με σκορ 82-56 και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

     

    Από το τελικό αποτέλεσμα μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η ομάδα της Ξάνθης ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, πλην από τα πρώτα λεπτά του και δίκαια νίκησε την ομάδα του Αστέρα εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη άνοδο. Να σημειώνουμε ότι η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου αν και δε ξεκίνησε καλά αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ 13-8, αντέδρασε και ήταν εμφανώς καλύτερη σχεδόν σε όλο το διάστημα του τελικού, με τον Αστέρα Καβάλας να προσπαθεί στα πρώτα δεκάλεπτα να διατηρηθεί κοντά στο σκορ. Τελικά ο Λεύκιππος κατάφερε από το ημίχρονο να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς (39-31) για να πάει στο τέταρτο δεκάλεπτο με μια διαφορά 18 πόντων και το σκορ στο 64-46. Έτσι η ομάδα της Ξάνθης επικράτησε με 82-56 του Αστέρα έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Κουμπάνη και Χρήστου που είχαν συνολικά 47 πόντους και πανηγυρίζει δυο χρόνια μετά την ίδρυσή του την άνοδο στη Γ’ Εθνική, όπου θα συναντήσει τον ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά και την Ασπίδα Ξάνθης που υποβιβάστηκε φέτος από την Β’ Εθνική κατηγορία.

    Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-31, 64-46, 82-56.

     

    Τέλος να αναφέρουμε ότι η διοίκηση του Αστέρα Καβάλας, μετά τον τελικό με την ομάδα της Ξάνθης εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

    -«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας και ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους της ομάδας μας που βρέθηκαν στη Δράμα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Για μια νεανική ομάδα, σαν την ομάδα μας, τίποτε δεν τελειώνει σήμερα.

    Αφήνουμε πίσω την φετινή, πετυχημένη για μας χρονιά, και αρχίζουμε να χτίζουμε το αύριο!

    Ευχόμαστε καλή επιτυχία και αποθεραπεία στον μεγάλο απόντα του τελικού Κυριάκο Χαριζάνη.

    Θυμίζουμε ότι ο Χαριζάνης τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα των Play Offs.

    Έναν αγώνα που δεν έπρεπε να είχε γίνει …

     

    Συγχαρητήρια στον Λεύκιππο και ευχές για ένα όμορφο ταξίδι στη Γ΄ Εθνική».

     

    Comments are closed.