Bookmarks

    Κοινό αίτημα συνυπέγραψαν και οι δύο πρόεδροι και έστειλαν στην ΕΠΟ των ομάδων της ΑΕ Διδυμοτείχου και του Νέστου Χρυσούπολης, ζητώντας να μην διεξαχθεί το μεταξύ τους αναβληθέν παιχνίδι ούτε την επόμενη ημέρα, αλλά τελικά το απόγευμα της Δευτέρας (2/10) ο αγώνας έγινε και η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη ήταν μετριότατη και έχασε με (1-0).

    Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα του Διδυμοτείχου ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο έχασε κάποιες ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. Στο 19′ είχαμε σημαντική ευκαιρία όταν ο Αβογιάν έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νέστου και στο 31′ είχαμε μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΔ όταν ο Γιαννόπουλος από καλή θέση έπιασε σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Νέστου, Αθανασίου ήταν σε καλή θέση και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο 41′ είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων όταν ο Γιαννόπουλος ήταν εκείνος που βγήκε απέναντι στον Αθανασίου αλλά ο τερματοφύλακας του Νέστου έδιωξε με τα πόδια την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στην επανάληψη ο Νέστος προσπάθησε να αντιδράσει και κάποιες φορές πίεσε την αντίπαλη εστία και στο 72 ο Φραγκούλης με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Όμως στο 79′ το Διδυμότειχο προηγήθηκε στο σκορ όταν Χρ, Γιαννόπουλος τροφοδότησε τον Εμρέ στην περιοχή του Νέστου και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το (1-0). Στο 85′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ αλλά ο Κοβάτσης που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

    Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης της ΕΠΣ Ξάνθης και βοηθοί του, οι Χουσεϊν Κουλά και Ιλιάς Εμπλιούν της ίδιας ένωσης. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    ΑΕ Διδυμοτείχου: Συριτουδης, Θανος, Παντελίδης, Γκιντίδης, Τζανετάκος, Πετρόπουλος, Παταλιάκας, Αβογιάν. Εμρέ Μεμέτ, Γιαννόπουλος, Ιντζές (74′ Καζάλας).

    Νέστος: Αθανασίου, Παυλακάκης, Χούσινετς, Μπαντάεφ, Ναουμίδης, Λαδάκης, Φραγκούλης, Τσακωνας, Κρολ (46′ Μιχαηλίδης), Τσανακτσόγλου (69′ Καβάσης), Βργκοτ (60′ Γαλδαλάς).

    Ήθελαν την αναβολή και οι δύο

    Να θυμίσουμε ότι αγώνας δεν έγινε το απόγευμα της Κυριακής, όπως ήταν προγραμματισμένος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, καθώς είχε μαζέψει νερά από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων δύο ημερών και προσφερόταν περισσότερο για να παιχτεί… πόλο παρά μπάλα.

    Όπως μάλιστα είναι νωστό και βάσει του νέου ΚΑΠ που είναι κοινός για επαγγελματικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες, το ματς εφόσον αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών πρέπει να διεξαχθεί τη Δευτέρα, την ίδια ώρα, δηλαδή στις 16:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν βόλευε ούτε την γηπεδούχο ΑΕΔ ούτε τον Νέστο. Μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα είναι ερασιτεχνικό, κάποιοι παίκτες έχουν δουλειές και δεν μπορούν να πάρουν άδεια τόσο γρήγορα από τις εργασίες τους, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον Παρμενίωνα.

    Παράλληλα, δεδομένου ότι ο καιρός δεν είχε βελτιωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα είναι με την συγκέντρωση νερών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Διδυμοτείχου, αφού και την ώρα του αγώνα δεν έβρεχε αλλά το γήπεδο κάτω από το ανακαινισμένο χόρτο ήταν λίμνη, υπήρχε ενδεχόμενο ο αγώνας να μην γίνει ούτε την επόμενη ημέρα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης επέστρεψε στην Καβάλα, το ίδιο και η διαιτητική τριπλέτα που είναι από την Ξάνθη. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ΑΕ Διδυμοτείχου και Νέστος Χρυσούπολης έστειλαν από κοινού αίτημα στην ΕΠΟ για να αναβληθεί από την διοργανώτρια το παιχνίδι που βάσει ΚΑΠ πρέπει να γίνει την Δευτέρα και να οριστεί κάποια από τις προσεχείς Τετάρτες. Το αίτημα στηρίζουν και οι ΕΠΣ Έβρου και ΕΠΣ Καβάλας, στις οποίες ανήκουν τα δύο σωματεία. Σε πρώτη φάση τηλεφωνικά ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Γ’ Εθνικής είπε ότι οφείλει να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ από την στιγμή που υπήρξε αναβολή, άρα να πάει το ματς για τη Δευτέρα, όμως πάντα η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να αναβάλει έναν αγώνα εφόσον το ζητούν όλες οι πλευρές.

    Comments are closed.