Bookmarks

    Συνολικά 9 ορειβάτες του ΕΟΣ Καβάλας πάτησαν στην κορυφή του 2ου υψηλότερου βουνού της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της δράσης που ανέπτυξαν ο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.


    Εκείνο πάντως το οποίο θα πρέπει να τονιστεί είναι το ότι η
    τύχη ευνόησε τους τολμηρούς ορειβάτες που αγνόησαν τις απειλητικές καιρικές προβλέψεις και ακολούθησαν το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, που για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, 3-5 Ιουνίου, προέβλεπε την ανάβαση στον Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της χώρας μας. Τα 9 μέλη του ΕΟΣ Καβάλας διανυκτέρευσαν σε αντίσκηνα και στο καταφύγιο του βουνού πάνω από το Παλαιοσέλι και την Κυριακή πραγματοποίησαν  πορεία μέχρι την Δρακόλιμνη και στην συνέχεια ανάβαση μέχρι την κορυφή του Σμόλικα στα 2637μ.  Οι δροσερές και κατάλληλες για πορεία καιρικές συνθήκες παρότρυναν τους ορειβάτες, αντί να επιστρέψουν από τον ίδια διαδρομή, ν’ ακολουθήσουν  το μονοπάτι που οδηγούσε στο χωριό Πάδες, και να επιστρέψουν στο καταφύγιο με μια εκ’ νέου ανάβαση, συμπληρώνοντας συνολικά 10 ώρες πορείας. Το ίδιο συναρπαστική ήταν και η επόμενη μέρα, όπου σε διάρκεια 4 ωρών οι ορειβάτες διένυσαν την περίφημη και σπάνια ως είδος στην  χώρα μας via ferrata της Κόνιτσας, είδος περιπετειώδους διαδρομής που συνδυάζει το περπάτημα με την αναρρίχηση.

    Το πρόγραμμα αναβάσεων 

    Ιουνίου – Ιουλίου

    Το πρόγραμμα αναβάσεων του Συλλόγου περιλαμβάνει δράσεις μέχρι και το τέλος Ιουλίου, μιας και τον Αύγουστο θα υπάρξει ξεκούραση και ανασυγκρότηση των δυνάμεων για ένα νέο ξεκίνημα από τον Σεπτέμβριο. Οι αναβάσεις τον Ιούνιο και Ιούλιο είναι οι εξής:

    Ιούνιος
    17 Ιουνίου 2017: Παλιά Καβάλα
    Νυχτερινή πεζοπορία στην περιοχή της Παλιάς Καβάλας στο πλαίσιο του 9ου Wood Water Wild Festival. Υπεύθυνος: Γιάννης Γκίκας

    18 Ιουνίου 2017: Άγιος Παύλος Φαλακρού
    Ανάβαση στην κορυφή του  Άγιου Παύλου από τον Γρανίτη. Υπεύθυνος: Γιώργος Θεοδοσιάδης

    23-24-25 Ιουνίου 2017: Rila Βουλγαρίας
    Διάσχιση της οροσειράς της Rila στην περιοχή της Malyovitsa. Διανυκτέρευση σε καταφύγιο. Υπεύθυνος: Σταύρος Σταματίου

    • Ιούλιος

    • 1-2 Ιουλίου 2017: Χαϊντού Ροδόπης

      Πεζοπορία στο δάσος του Ερύμανθου και τον καταρράκτη του Λειβαδίτη και ανάβαση στην κορυφή της Χαϊντού. Διανυκτέρευση στο Δασικό Χωριό και σε αντίσκηνα. Υπεύθυνος: Βασίλης Κυριλλίδης

    15-16 Ιουλίου 2017: Όλυμπος
    Ανάβαση στον Όλυμπο από Πετρόστρουγκα. Διανυκτέρευση σε καταφύγιο. Υπεύθυνος: Βαγγέλης Φάκας

    29-30 Ιουλίου 2017: Pirin Βουλγαρίας
    Ανάβαση στην κορυφή του Pirin από το Bansko. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Υπεύθυνος: Βασίλης Κυριλλίδης

    Comments are closed.