Bookmarks

    Σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι και πολύ δραματικό με φινάλε απαγορευμένο για καρδιακούς, για την 25η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας που έγινε στο “Αεξάνδρα Δήμογλου”, η Καβάλα BC παρά το ότι το πάλεψε έχασε από τον Ηρακλή στο τέλος με (65-67).

     

    Εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι το παιχνίδι ήταν δραματικό με πολλές προσωπικές μονομαχίες, νευρικό σε κάποια σημεία του, οι συγκινήσεις ήταν αρκετές, οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ και όλα έδειχναν ότι θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες όπως τελικά και έγινε. Βέβαια μάχη δεν είχαμε μόνο στο παρκέ αλλά και στις κερκίδες.

     

    Aγώνας “ζωής ή θανάτου”

     Ήταν ένας αγώνας “ζωής ή θανάτου” μεταξύ δύο ομάδων οι οποίες για διαφορετικούς λόγους ήθελαν το πολύτιμο νικηφόρο αποτέλεσμα. Από τη μία το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη που ήθελε το ροζ φύλλο αγώνα και ταυτόχρονα την πρόωρη Ανάσταση στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Α2 και από την άλλη η ομάδα της Θεσσαλονίκης που επιδιώκει την άνοδο της. Έτσι κε των πραγμάτων Καβάλα BC και Ηρακλής όφειλαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στην υλοποίηση του στόχου, της κατάκτησης της νίκης δηλαδή. Με βάση όλα τα παραπάνω ήταν λογικό οι δύο ομάδες να μπούνε δυνατά στο παρκέ του “Αλεξάνδρα Δήμογλου” όπως και έγινε. Έτσι στο 3′ το σκορ ήταν (4-4) με την Καβάλα BC και Ηρακλή να προσπαθούν να βρούνε το ρυθμό τους. Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με τη μάχη του παρκέ να μεταφέρεται και στην κερκίδα με τους φιλάθλους της Καβάλας και του Ηρακλή να προσπαθούν να στηρίξουν τις ομάδες τους. Η συνέχεια για τους γηπεδούχους ήταν καλύτερη και με καλές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκαν στο 5′ με (12-8). Το παιχνίδι άρχισε να “ζεσταίνεται” η Καβάλα BC συνέχισε να βρίσκει τον στόχο της, στο 7′ ήταν μπροστά με (18-13) και η 1η περίοδο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι (23-19). Ήταν πολύ καλό το ξεκίνημα για τους παίκτες του Νίκου Πενταζίδη οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με πολλά ψυχικά αποθέματα, κυρίως με την αποφασιστικότητα για να πάρουν τη νίκη. Το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο ακόμη αλλά οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα καλό δεύτερο δεκάλεπτο το οποίο ήταν όμως πολύ νευρικό, με την αστοχία να δίνει και να παίρνει και από τις δύο ομάδες. Στην αρχή της 2ης περιόδου ο Ηρακλής με καλάθι 2 πόντων μείωσε σε (23-21) και στο 14′ το σκορ έγινε (26-23). Η Καβάλα BC συνέχισε τον καλό της ρυθμό, στο 16′ “έχτισε’ μία διαφορά 7 πόντων (30-23), στο 18 η διαφορά μειώθηκε στους 3 πόντους (30-27) και η 2η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ηρακλή να περνάει για πρώτη φορά μπροστά με το σκορ να είναι (33-34). Το β’ ημίχρονο αναμένονταν με τεράστιο ενδιαφέρον. Όλα ήταν ρευστά και με την έναρξη της 3ης περιόδου το παιχνίδι συνέχισε να είναι αμφίρροπο. Στο 24′ το σκορ έγινε (38-41), οι ομάδες συνέχισαν στην εξέλιξη του αγώνα να είναι κοντά στο σκορ και στο 25′ η Καβάλα BC με ένα σερί 7-0 πέρασε και πάλι μπροστά με (45-41). Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο πήρε “φωτιά” με τους παίκτες των γηπεδούχων να παρουσιάζονται αποφασισμένοι για τη νίκη. Όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 29′ η ομάδα της Καβάλας προηγήθηκε με (54-53) και η 3η περίοδος έκλεισε με το σκορ να είναι (54-56). Η 4η περίοδος έδειχνε να είχε χαρακτήρα δραματικό και όλοι περίμεναν ένα φινάλε με πολλές συγκινήσεις. Ήταν ένα δεκάλεπτο που θα έκρινε τα πάντα. Στο 33′ το σκορ έγινε (57-59) και ο αγώνας πήγαινε για λενα φινάλε απαγορευμένο για καρδιακούς. Στο 36′ οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με ένα καλάθι (63-61), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε (63-61) και,όλα κρίθηκαν στην τελευταία,επίθεση εκεί που οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με το τελικό αποτέλεσμα να είναι (65-67),

    Δεκάλεπτα: 23-19, 33-34, 54-56


    ΚΑΒΑΛΑ BC (Πενταζίδης): Ερεβμπενάζιε 18 (5), Κελαϊδής 4, Μάτζουρτσακ 11 (3), Σαββίδης, Κυριάκου, Κουμλέλης 4, Γκέλιος 14 (4), Μπούκας 5 (1), Σκλήβας 9.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 4, Γιαννακίδης, Τότσιος 10, Δέσπος, Χρυσόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 16 (3), Ρουτκάουσκας 25, Χείλαρης 5, Καλαϊτζίδης 5 (1).
    .

     


    Comments are closed.