Bookmarks

     Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην Α2 Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με την Καβάλα BC και έφτασε το Σάβαβτο (11/2) τελικά στην κατάκτηση της νίκης με σκορ (73-50) στην αναμέτρηση που έγινε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

    Το,συγκρότημα του Ηλία Μωσαϊδη ήταν πολύ ανταγωνιστικό στις 2 πρώτες περιόδου, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ αλλά στο β’ μέρος ο Πανιώνιος που ανέβασε αισθητά την απόδοση του, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του πήρε δίκαια τη νίκη και παρέμεινε μόνος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Γεγονός πάντως είναι ότι στις 2 πρώτες περιόδους το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με το συγκρότημα του Ηλία Μωσαϊδη να παίζει χωρίς άγχος, μπάσκετ πολύ ποιοτικό.

    Πολύ μαχητική στο α’ ημίχρονο

    Aπό την αρχή του αγώνα γνώριζαν στην ομάδα της Καβάλας ότι κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πανιώνιο, τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου εύκολα. Ωστόσο στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η ομάδα του Ηλία Μωσαϊδη κοίταξε τον αντίπαλο της στα μάτια, προσπάθειες να περιορίσει τους επιθετικούς προσανατολισμούς του Πανιωνίου και η ολοκλήρωση της 1ης περιόδου βρήκε του γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ μόλις με ένα καλάθι (17-15). H Kαβάλα BC συνέχισε να παίζει καλό μπάσκετ και στη 2η περίοδο. Παρουσίασε ένα πολύ αξιόλογο σύνολο με τους παίκτες του Ηλία Μωσαϊδη να κρατάνε σε απόσταση τους γηπεδούχους όταν επιχειρούσαν να ξεφύγουν κάποιες φορές στο σκορ. Γενικά εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε σε ότι έχει να κάνει με την γενικότερη εμφάνιση που πραγματοποίησε η Kαβάλα BC στο α’ ημίχρονο του αγώνα με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο, ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετική. Η τακτική με την οποία αγωνίστηκε ήταν πολύ καλή και κυρίως θα πρέπει να σταθούμε στην αυτοπεποίθηση που είχαν οι παίκτες του Ηλία Μωσαϊδη οι οποίοι, πίστευαν σε ότι έκαναν. Από την άλλη πλευρά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η μάδα της Νέας Σμύρνης προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας αλλά η απόδοση των φιλοξενούμενων, κρατούσε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Στην 3η περίοδο και όπως άλλωστε αναμένονταν ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του έχοντας πιο πολλές επιλογές κυρίως στην επίθεση. Έπαιξε καλύτερο μπάσκετ από την ομάδα της Καβάλας, εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο 3ο δεκάπελτο, “χτίζοντας” μία πολύ καλή διαφορά 12 πόντων (53-41). Το σκηνικό της 3ης περιόδου δεν άλλαξε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Πανιώνιο να είναι καλύτερος αό την Καβάλα, να παίζει μπάσκετ ουσίας και στο τέλος να φτάνει στην επικράτηση με σκορ (73-50).

    Τα δεκάλαπτα: 17-15, 35-34, 53-41. 73-50


    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Οικονόμου): Αλίχοντζιτς 10, Νοέας 2, Νικολακόπουλος 2, Πελεκάνος 13 (1), Μπάρλος 17 (2), Σακελλαρίου 10, Καρύδας 4, Μίχαλος 3 (1), Μπιλλής, Ματαλόν 10 (2), Μελισσαράτος, Δημητριάδης 2.


    ΚΑΒΑΛΑ BC (Μωσαΐδης): Αναστασάκης 2, Ντιαλό, Μάζουρτσακ 14 (2), Σαββίδης, Ερεβμπενάζιε 4 (1), Κελαϊδής 12 (2), Κυριακού 3 (1), Κουμλέλης 4, Γκέλιος 9 (1), Μούκας, Σχοινάκης, Μανάκας 2.

    Comments are closed.