Bookmarks

    Σε ένα δυνατό παιχνίδι που έγινε στην Ξάνθη, ο τοπικός Ορφέας και ο Α.Ο.Κ. αναδείχθηκαν ισόπαλοι με (1-1) σε ένα 90λεπτο, όπου κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος για την κατάκτηση της νίκης. Ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι που τα είχε όλα και βέβαια 3 αποβολές.

    Το παιχνίδι ήταν καλό σε γενικές γραμμές, με δύναμη, πάθος και πολλές προσωπικές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να έχουν κίνητρο το γόητρο στην προσπάθεια που κατέβαλαν για την κατάκτηση της νίκης. Ο αγώνας είχε ρυθμό, είχε φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες αλλά και νεύρα με αποτέλεσμα Ορφέας Ξάνθης και Α.Ο.Κ. να αγωνιστούν για μία ώρα αγώνα με παίκτη λιγότερο. Οι αποβολή που είχε κάθε ομάδα άλλαξε τα σχέδια των δύο προπονητών αλλά σίγουρα επηρέασε την γενικότερη έκβαση του αγώνα. Σε αγωνιστικό επίπεδο να συμπληρώσουμε ότι σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του, είχε περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή του, με καλύτερη τακτική και με πιο πολλές επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα να αναφέρουμε και σε ότι έχει με τα στατιστικά του αγώνα, ο Α.Ο.Κ. είχε 40 επικίνδυνες επιθέσεις στην εστία του Ορφέα, έναντι 24 που είχαν οι γηπεδούχοι.

    To χρονικό του αγώνα

    Οι “Αργοναύτες” κατάφεραν στο 14′ του αγώνα να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ όταν ο Κυζιρίδης εκτέλεσε φάουλακι από το ύψος της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, ο Μπαντάνης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (0-1). Οι πανηγυρισμοί όμως για την ομάδα του Άγγελου Διγκόζη κράτησαν λίγα λεπτά αφού στο 19′ οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Τότε ο Μελισσόπουλος με κοντινή προβολή εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα της Καβάλας Συριτούδη και ισοφάρισε σε (1-1). Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα τόσο στον Μαλαδένη όσο και στον Κυζιρίδη για τα νεύρα τους και τις αψιμαχίες που είχαν οι παίκτες των δύο ομάδων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα Ορφέας και Καβάλα, να συνεχίσουν το υπόλοιπο του αγώνα με παίκτη λιγότερο. Στο 68′ είχαμε την πολύ καλή ευκαιρία για την Καβάλα, με τον Μπλιό να πιάνει απευθείας σουτ μετά την ασθενή απομάκρυνση της άμυνας του Ορφέα, αλλά η μπάλα κατέληξε τελικά λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ορφέα. Με τη λήξη του αγώνα είχαμε δεύτερη κόκκινη για τον Ορφέα όταν ο Μπουνταγκίδης, τράβηξε τον αντίπαλο του, τον έριξε κάτω και είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Ορφέα Ξάνθης με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Αντώνης Τσαπάρας της Ε.Π.Σ. Σερρών, με βοηθούς του, τους κ.κ. Αχιλλέα Αναστασιάδη και Χρήστο Κρυωνά από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ (52′ Τοραμανίδης), Καρά Αλή (65′ Κατρανίτσας), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (75′ Χαλήλ Ιμπράμ), Μπουνταγκίδης, Μελισόπουλος, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

    Καβάλα): Συριτούδης, Τέλλος, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Μπαντάνης, Λίτσκας, Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης, Μπλιός (75′ Τζιτζιφάκος), Καλλιβώκάς, Πτηνόπουλος (61′ Μελισσόπουλος.

    Comments are closed.