Bookmarks

    Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κυρίως στην επανάληψη, ο Α.Ο.Κ. νίκησε δίκαια στο “Ανθή Καραγιάννη” τον ΑΠΕ Λαγκαδά με (1-0) στη 2η συνεχόμενη νίκη, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι και με τα λάθη της Καβάλας να βάζουν “φωτιά’ στο παιχνίδι.

    Ένα αποτέλεσμα το οποίο χαρακτήρισε δίκαιο και ο προπονητής του Λαγκαδά Αλέξανδρος Κατηκαρίδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Άγγελο Διγκόζη να σημειώνει ότι ο Α.Ο.Κ. παίζει για την ιστορία του και για καμιά άλλη ομάδα.

    Σπουδαίος Α.Ο.Κ. στην επανάληψη

    Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες έδειξαν ότι πρόσεχαν περισσότερο τις άμυνες τους. Αυτό το έκανε περισσότερο η ομάδα του Λαγκαδά η οποία αγωνίστηκε με πολυπρόσωπη διάταξη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Συριτούδη. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο.Κ. έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο σε αρκετά μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη είχαν την κυκλοφορία των κινήσεων και την μπάλα περισσότερο στην κατοχή τους, απείλησαν την εστία σε κάποιες περιπτώσεις. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. ανέβασε αισθητά τους ρυθμούς και πραγματικά ήταν εκπληκτικός. Πίεσε σημαντικά την εστία του Λαγκαδά, οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη κατέθεσαν ψυχή, είχαν πάθος και δύναμη, έχασαν σημαντικές ευκαρίες και στο τέλος ο Α.Ο.Κ. πανηγύρισε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη και δίκαιη πέρα για πέρα.

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 31΄αλλά με δυνατό σουτ ο Παναγιωτόπουλος έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Λαγκαδά. Στο 43′ με απευθείας φάουλ ο Κυζιρίδης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 55′ ο Λαγκαδάς απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Μετά από την σέντρα του Καραμπά ο Στεφανίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά μπόκαρε την μπάλα ο Συριτούδης. Στο 59΄ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν με μία φωτοβολίδα ο Κυριακίδης έγραψε το (1-0) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 86′ ο Ρίζος ανέτρεψε τον Κεφαλά μέσα στην περιοχή καιο διαιτητής αντί να σφυρίξει το πέναλτι τιμώρησε με 2η κίτρινη τον παίκτη για θέατρο ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις ο Κρυστάλλης έχασε τεράστια ευκαιρία μέσα από την περιοχή της Καβάλας έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον ΑΠΕ Λαγκαδά ήταν ο Απόστολος Τζουμαλάκης της Ε.Π.Σ. Σερρών ο οποίος πολύ εύκολα σφύριζε φάου έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων στο β’ μέρος, με βοηθούς τους, τους κ.κ. Αναστάσιο Ζιγκερίδη και Βασίλειο Καμπούρη από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Καβάλα (Άγγελος Διγκόζης): Συριτούδης, Τέλλος, Τουμανίδης, Σταματόπουλος, Κυριακίδης (79′ Προύντζος), Μπαντάνης, Λίτσκας, Κεφαλάς, Παναγιωτόπουλος (69′ Καλλιβωκάς), Ζυγκιρίδης, Κυζιρίδης (89′ Μπλιός).

    ΑΠΕ Λαγκαδά (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Ρίζος, Καραμπάς, Πολίτης Μπάρμπας, Καραμανλής, Κοντεών, Αθανασιάδης (46′ Σκαθαρούδης), Πολύζος, Στεφανίδης, Παυλίδης (58′ Καλούδης), Αχαλινόπουλος (65′ Αχαλινόπουλος).

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα μαζί έφτασαν τα 5 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο.Κ. και κατευθύνθηκαν στην σουίτα στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” από όπου και παρακολούθησαν το ντέρμπι. Ο λόγος γίνεται για τους Αντώνη Αντωνίου, Κρίτων Αθανασίου, Βασίλη Κελεμένη, Σωτήρη Δεληκάρη και Αντώνη Κατσαμακίδη. Ένα ακόμη μέλος της Διοικούσας, ο Αθηνόδωρος Μπούρας παρακολούθησε τον αγώνα από τα δημοσιοργαικά θεωρεία μαζί με τον τερματοφύλακα Νάσο Αθανασίου ο οποίος ήταν εκτός αποστολής λόγω προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

    *** Στον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρεία βρέθηκε ο Ξανθιώτης προπονητής και πρώην του Α.Ο.Κ. Γιώργος Μαραντάς ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα με τον προπονητή του Ορφέα Ξάνθης Παναγιώτη Καμαράκη, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Κ. την ερχόμενη αγωνιστική.

    Comments are closed.