Bookmarks

    Παίζοντας πολύ καλό και κυρίως ποιοτικό ποδόσφαιρο ο Α.Ο.Κ. σήμερα Τετάρτη ((16/3) το απόγευμα στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” δεν κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, με την ψυχρολουσία να έρχεται στο τέλος του αγώνα με τον Απόλλων Καλαμαριάς με την ανέλπιστη ισοπαλία με σκορ (1-1).

    Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων στον μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, είχαν ποιότητα και ζωντάνια στην ανάπτυξη τους και στην περίπτωση που αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που έχασαν τότε το σκορ θα έπαιρνε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Γενικά είχαν καλή τακτική, όμορφες εναλλαγές της μπάλας και βέβαια αποφασιστικότητα και δίψα για διάκριση. Όμως μία λεπτομέρεια και ένα πέναλτι κυρίως αψυχολόγητο και ταυτόχρονα τραβηγμένο πρόδωσε τις προσδοκίες για την κατάκτηση της νίκης. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Καλαμαριάς έδειξε ελάχιστα θετικά στοιχεία και δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται και στο τέλος φάνηκε τυχερός και από το πουθενά σχεδόν πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό.

    Αποφασιστικός και ποιοτικός

    Ο Α.Ο.Κ. ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα ήταν κινητικός στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, οι παίκτες του έδειξαν αγωνιστική διάθεση και απείλησαν την εστία της Καλαμαριάς για να προηγηθούν στο σκορ. Ωστόσο στην συνέχεια οι παίκτες του Απόλλωνα ισορρόπησαν το παιχνίδι. Μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου βγήκαν από τα καρέ τους και με οργανωμένες επιθέσεις αλλά με με εκτελέσεις κυρίως κόρνερ δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές στην εστία του Αθανασίου. Από εκείνο το σημείο μέχρι και την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου, ο Α.Ο.Κ. πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη πήραν το κέντρο του παιχνιδιού πίεσαν αισθητά την αντίπαλη εστία και το 34′ ο Παππάς χρίστηκε σκόρερ με το πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. ανέβασε αισθητά την απόδοση του. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη έπαιξαν πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, είχαν την κατοχή της μπάλας και πολύ καλή κυκλοφορία των κινήσεων, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ με το τελικό αποτέλεσμα (1-1) και έτσι όπως διαμορφώθηκε να αδικεί πέρα για περα τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

    To χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 7′ όταν από την κάθετη πάσα του Πτηνόπουλου, ο Γιαλαμής πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τον γκολπίπερ Κωνσταντίνου να απομακρύνει την τελευταία στιγμή την μπάλα σε κόρνερ. Στο 15′ ο Ζανέττου εκτέλεσε κόρνερ και με κεφαφιά ο Κανούλας έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου. Όμως στο 20΄οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν άτυχοι όταν ο Ζανέττου εκτέλεσε εκ νέου κόρνερ, ο Μωϋσίδης έπιασε σουτ και μετά την επέμβαση του Αθανασίου η μπάλα αφού χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Α.Ο.Κ. κατέληξε κόρνερ. Αλλά στο 34′ ο Α.Ο.Κ. πήρε κεφάλι στο σκορ. Τότε ο Παληγεώργος με έξοχη διαγώνια κάθετη πάσα βρήκε σε θέση βολής τον Παππά ο οποίος καλύπτονταν από τους αμυντικούς της Καλαμαριάς και με υποδειγματικό πλασέ πέρασε την μπάλα δίπλα από το σώμα του Κωνσταντίνου και έγραψε το (1-0). Στο 47′ ο Κυριακίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Μπάτζιος που έπιασε καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. Στο 58′ ο Α.Ο.Κ. άγγιξε την επίτευξη ενός ακόμη γκολ αλλά το εντυπωσιακό γυριστό αριστερό σουτ του Παππά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Καλαμαριάς και στο 60′ ο Δουμάνης έπιασε πλασέ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς, Κωνσταντίνου με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Όμως στο 64′ και σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Ετσταθίου με όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Τσουκάνη το σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 3‘ των καθυστερήσεων και σε μία αψυχολόγητη ενέργεια, ο Τουμανίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της Καβάλας τον Ευσταθίου. Το αυστηρότατο πέναλτι σφύριξε αμέσως ο διαιτητής της αναμέτρησης Ιωάννης Δρακίδης το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μωϋσίδης ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-1), με τον Τουμανίδη να αποβάλεται με 2η κίτρινη κάρτα.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα της Καβάλας με τον Απόλλων Καλαμαριάς, ήταν ο κ. Ιωάννης Δρακίδης της Ε.Π.Σ. Θράκης, με βοηθούς τους κ.κ. Μάριο Γκιόση και Κωνσταντίνο Καρακασίδη από την ίδια ένωση. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα, οι δύο αντίπαλες ομάδες έπαιξαν ως εξής:

    Καβάλα (Γιάννης Ταουσιάνης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγεώργος, Παππάς (79′ Παππάς), Μπάτζιος, Γιαλαμής, Δουμάνης (65′ Γρ. Παπαδόπουλος), Πτηνόπουλος.

    Απόλλων Καλαμαριάς (Γιάννης Πολλαετίδης): Κωνσταντίνου, Πολιανίδης, Αγτζίδης, Νταμαρλής, Μωυσίδης, Πάλλα (78” Βιλανάκης), Μήτσικας (73′ Γεωργίου), Τσουκάνης, Κανούλας (65′ Αμβρ. Παπαδόπουλος), Ζανέττου, Ευσταθίου.

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    ** Ελάχιστος κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με την Καλαμαριά, παρά τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Πιο συγκεκριμένα τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 250 καβαλιώτες φίλαθλοι.

    *** Στα επίσημα των δημοσιογραφικών θεωρείων, παρακολούθησαν μαζί την αναμέτρηση, ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, παρέα με τον γνωστό καβαλιώτη επιχειρηματία και οικονομικό υποστηρικτή του Α.Ο.Κ. Αντώνη Αντωνίου, τον καβαλιώτη επιχειρηματία Στέφανο Κιουπρουλή και τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Βασίλη Κελεμένη.

    Π. Β. Π.

    Comments are closed.