Bookmarks

    Η αστοχία δεν στοίχισε το απόγευμα του Σαββάτου (13/2) στο κλειστό “Αλεξάνδρα Δήμογλου” στην ΑΕΚ που πέρασε και από την Καβάλα (55-65) και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Από τη μία πλευρά ήταν η ΑΕΚ  που ήθελε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα, για να διατηρηθεί μόνη στην τρίτη θέση. Από την άλλη η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας η οποία παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία και κάθε αγωνιστική δίνει και νέα «μάχη», για να φτάσει στον στόχο που έχει βάλει.

    Ωστόσο μετά την τελευταία ήττα από την ΑΕΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο σε ότι έχει να κάνει την υπόθεση της παραμονής για το συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου. Κάτω λοιπόν από τις υπάρχουσες συνθήκες οι δύο ομάδες παρόλα αυτά παρουσιάστηκαν αρκετά άστοχες στο παρκέ του κλειστού της Καλαμίτσας και η ΑΕΚ που έχασε μόνο σ’ ένα σημείο το προβάδισμα, πήρε τη νίκη μέσα από την άμυνά της.

    Οι κορυφαίοι του αγώνα

    Να σημειώσουμε το γεγονός ότι Μαλίκ Χέρστον ήταν από τους κορυφαίους για την Ένωση με 15 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά ο ΛιόνΓουίλιαμς πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του! Έτσι η ΑΕΚ ανέβηκε στο 14-4, την ώρα που η ομάδα μπάσκετ της Καβάλς έμεινε στην τελευταία θέση του πίνακα της βαθμολογίας, με 4-14 μαζί με τον Αρκαδικό.

    ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση κι οι Δημήτρης Κατσίβελης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τη βοήθησαν ν’ ανεβάσουν γρήγορα τη διαφορά (3-13 στο 4′). Με… μπροστάρη τον Λιόν Γουίλιαμς η Καβάλα έκανε την αντεπίθεσή της και κατάφερε να μαζεψει τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στο σκορ, ωστόσο η ΑΕΚ είχε σχεδόν πάντα το προβάδισμα (η Kαβάλα προηγήθηκε μόνο μετά το τρίποντο του Γιαννακίδη – 24-22 στο 14′). Ο Σάκοτα έδωσε… ανάσα στην ομάδα του έξω από τα 6,75μ. (29-32) και το ημίχρονο έκλεισε με μικρό προβάδισμα υπέρ της. Καβάλα κι ΑΕΚ παρουσιάστηκαν άστοχες, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν σημαντικά την αντίπαλό τους. Ο ΜακΚι κατάφερε να μειώσει έξω από τα 6,75μ., αλλά ο Κατσίβελης… απάντησε (53-62) και ξεκαθάρισε τα πράγματα (53-65 στο 38’41”). Κατά συνέπεια οι παίκτες της ΑΕΚ, που έπαιξαν πάρα πολύ καλή άμυνα, παρουσιάστηκαν πιο αποφασιστικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έδειξαν περισσότερη αγωνιστική διάθεση, έδειξαν ότι ήθελα περισσότερο τη νίκη και σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, κέρδισαν δίκαια.

    ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπορεί να ήταν άστοχος, ωστόσο… άγγιξε το double double με 9 πόντους κι 9 ριμπάουντ, ο Μιλόσεβιτς μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο (9π., 11ριμπ.) κι ο Μαλίκ Χέρστον που ήταν ο πιο σταθερός στην επίθεση της Ένωσης είχε 15 πόντους (4/4δίπ., 2/3τρίπ., 1/2βολ., 1ριμπ.).

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τάιλερ Λέιζερ έμεινε μόλις στους 7 πόντους με 1/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, ενώ είχε 2 λάθη και 1 ριμπάουντ.

    ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς αστόχησε από κοντά, ο Κατσίβελης μάζεψε το ριμπάουντ, αλλά ακολούθησε το λάθος του Βόσνιου φόργουορντ. Ο ΜακΚι πήρε την ασίστ από τον Μιχάλη Γιαννακίδη για το 53-59, αλλά ήρθε η… απάντηση από τον Δημήτρη Κατσίβελη (53-62 στο 38′). 

    ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Καβάλα την αντίδραση της όταν είδε τη διαφορά να ξεφεύγει, το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο και τη νέα μεγάλη εμφάνιση του Γουίλιαμς. Η ΑΕΚ τη νέα νίκη που την διατηρεί ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, αφήνοντας ακόμη μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

    ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Καβάλα από τη μία είχε 18% ποσοστό στα τρίποντα, 36% στα σουτ εντός πεδιάς, ενώ η ΑΕΚ 26% στα τρίποντα, 37% στα εντός πεδιάς και 12/18 βολές.

    Τα δεκάλεπτα: 15-21, 29-32, 40-50, 55-65


    Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 7 (1), Ουίλιαμς 18 (20ριμπ.), ΜακΚί 9 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Κρομά 9, Σταμπούλης 2, Γκέλιος 5, Κοστόφ 2, Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής


    AEΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 5 (1), Μπράουν, Χέρστον 15 (2), Μαυροκεφαλίδης 9 (9ριμπ.), Κάρτερ 5, Κατσίβελης 7 (1), Μαυροειδής, Σάκοτα 6 (1), Μιλόσεβιτς 9 (11ριμπ.), Καλαμπόκης 9 (4ασ.), Σαρικόπουλος

    Comments are closed.