Bookmarks

    Τεράστιο μπορεί να χαρακτηριστεί το διπλό που πήρε το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος το απόγευμα του Σαββάτου (12/12), στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, σε βάρος του Α.Ο.Κ. με το εντυπωσιακό σκορ (2-3) με τη νίκη για την ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη να χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα δίκαιη.

    Μία νίκη την οποία η τύχη “χρωστούσε” στους παίκτες του Κοκκινοχώματος οι οποίοι μία εβδομάδα πριν την είδαν να τους “γυρνάει την πλάτη” στον ίδιο ακριβώς χλοοτάπητα όταν ο Άρης πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα που σε καμιά περίπτωση δεν άξιζαν. Γεγονός πάντως είναι ότι κόντρα στον Α.Ο.Κ οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι. Μπορεί το Βυζάντιο να βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια ωστόσο ήταν η ομάδα που άξιζε στο τέλος να πάρει τη νίκη την οποία δίκαια κατέκτησε όπως ομολόγησαν τόσο ο προπονητής των “Αργοναυτών” Κώστας Ανυφαντάκης όσο και ο υπηρεσιακός προπονητής του Κοκκινοχώματος Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος μάλλον μετά το σπουδαίο διπλό σε βάρος της Καβάλας, δείχνει ότι εδραιώνεται στην θέση του προπονητή του Βυζαντίου. Οι παίκτες τους το σίγουρο είναι ότι είχαν διάρκεια και επιμονή στις προσπάθειες που κατέβαλαν. Πραγματικά πίστεψαν στις δυνάμεις τους, ήξεραν τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας πολύ καλή τακτική έκλεισαν πολλές φορές τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Καγγελίδη. Από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους φιλοξενούμενους όταν χτυπούσαν τον Α.Ο.Κ. εκεί που πονούσε. Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη πονούσε όχι μόνο με τα αμυντικά κενά που παρουσίασε κυρίως από το γεγονός ότι σε όλες της γραμμές της ήταν ασύνδετη. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Α.Ο.Κ. στην αναμέτρηση με το Βυζάντιο ήταν ο χειρότερος Α.Ο.Κ. που είδαμε φέτος στο “Ανθή Καραγιάννη”. Η έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης ήταν εμφανής στις προσπάθειες των παικτών του, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ξεπέρασαν σε κάποια χρονικά διαστήματα, τους εαυτούς τους. Από κει και πέρα είδαμε την ομάδα της Καβάλας, να παρουσιάζεται ασύνδετη, άχρωμη με παίκτες που δεν πατούσαν καλά στον χλοοτάπητα του “Ανθή Καραγιάννη”, χωρίς πάθος, χωρίς αυτοπεποίθηση και κυρίως έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ότι μάλλον οι περισσότεροι είχαν το μυαλό τους στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όπως και να έχει πάντως οι παίκτες του Κοκκινοχώματος αξίζουν τα συγχαρητήρια για την παλικαρίσια νίκη τους η οποία εκτός από τα οφέλη που έχει από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσει την ομάδα του Βυζαντίου και στον ψυχολογικό τομέα, για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Αντίθετα στον Α.Ο.Κ. μόνο προβληματισμό πρέπει να αισθάνονται από μία εμφάνιση η οποία  επιεικώς μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Μάλιστα οι φωνές και τα “γκάζια” του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Στέλιου Κατρακυλάκη στους παίκτες του Α.Ο.Κ. μετά το τέλος του αγώνα δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τον προθάλαμο, της πόρτας της εξόδου η οποία μπορεί να ανοίξει για κάποιους μετά τις γιορτές.

    To χρονικό της αναμέτρησης

    Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη, ωστόσο ο επίλογος του ήταν ο χειρότερος και εφιαλτικός. Ο Α.Ο.Κ. λοιπόν ευτύχησε μόλις στο 1′ να πάρει “κεφάλι” στο σκορ όταν από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Γρ. Παπαδόπουλου, ο Κανούλας με κεφαλιά τροφοδότησε τον Πτηνόπουλο και αυτός με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Βυζαντίου, Καγγελίδη για να γράψει το (1-0). Ωστόσο η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Και αυτό γιατί στο 5′ το Βυζάντιο κέρδισε πέναλτυ στην ανατροπή του Καρλόπουλου από τον Λιόλιο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο ίδιο ο παθών με τον Αθανασίου να “κατεβάζει τα ρολά” του με έξόχη επέμβαση αλλά στην συνέχεια ο Καρλόπουλος πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έγραψε το (1-1). Στο 10′ η ομάδα του Κοκκινοχώματος έχασε διπλή ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Ο Τσίλογλου από το ύψος της μικρής περιοχής του Α.Ο.Κ. και σε πλάγια θέση έπιασε δυνατό σουτ αλλά με έξοχη επέμβαση ο Αθανασίου έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της εκτέλεσης του και πάλι ο Τσίλογλου έπιασε νέο δυνατό σουτ από πλάγια θέση αλλά και πάλι ο Αθανασίου με εντυπωσιακό τρόπο απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Α.Ο.Κ. προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το σουτ του Παληγεώργου έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το αντίπαλο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου αφού μέχρι τότε οι δύο ομάδες έριξαν τους ρυθμούς τους και δεν απείλησαν ούτε μία φορά την αντίπαλη εστία. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψη οι παίκτες του Κοκκινοχώματος έφεραν το παιχνίδι “τούμπα”. Ήταν το 55′ όταν από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Δαγκούλ, ο Τσίλογλου, βγήκε “μάτι” απέναντι στον τερματοφύλακα Αθανασίου και με ένα ξερό σουτ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον γκολκήπερ της Καβάλας για να γράψει το (1-2). Όμως τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης επιφύλαξαν τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Στο 82′ ο Δουμάνης εκτέλεσε φάουλ και ο Τουμανίδης λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Βυζαντίου με καρφωτή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίδια γράφοντας το (2-2). Αλλά την τελευταία κουβέντα την είχαν οι φιλοξενούμενοι και το καλό το κρατούσαν για το τέλος. Πιο συγκεκριμένα στο 85′ και μετά την σύγχυση που δημιουργήθηκε στην εστία της Καβάλας, ο Τσίλογλου, κορυφαίος της αναμέτρησης με ένα ξερό σουτ και αφού η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα κατέληξε στα δίχτυα της Καβάλας γράφοντας το (2-3). Στο 88′ ο Γρ. Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Καγγελίδης με εντυπωσιακό τρόπο “κατέβασε τα ρολά του”, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεώργιος Βρέσκας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας με βοηθούς του, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Νικολαϊδη (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) και Αθανάσιο Παπαδάκη (Ε.Π.Σ. Ημαθίας ). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Μπαντάνης (76′ Τουμανίδης), Μαργαρίτης (69′ Κυγάης), Λιόλιος, Δέντσας, Μπάτζιος, Παληγεώργος, Γρ. Παπαδόπουλος (62′ Μπλιός), Πτηνόπουλος, Δουμάνης, Κανούλας.

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Γιάννης Ιωαννίδης): Καγγελίδης, Καζαντίδης, Γαλακτερός, Πόπτσης, Δαγκούλης, Αποστόλου, Κεφαλάς, Καρλόπουλος (89′ Ουζούνογλου), Αποστολίδης (77′ Ασλανίδης), Τσίλογλου (87′ Ματετζίδης), Μπαρέττας.

    Comments are closed.