Bookmarks

    Στην 3η συνεχόμενη νίκη του, αποτέλεσμα της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε, προχώρησε ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” ο οποίος χωρίς καμία δυσκολία και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, έκαμψε την αντίσταση της Κοζάνης με σκορ (2-0). Μία νίκη με πολλές θετικές προεκτάσεις για τους “Αργοναύτες” οι οποίοι, δείχνοντας ένα πρόσωπο εξαιρετικό πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους ένα ακόμη “τρίποντο”.

    Νίκη με πάθος και αποτελεσματικότητα

    Ο Α.Ο.Κ. ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετή διάθεση, με επιθετικές “ορέξεις” απέναντι στην ομάδα ττης Κοζάνης και κυρίως με αποφασιστικότητα για να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, τόσο στο α’ μέρος όσο και στην επανάληψη, έπαιξαν απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, έβαλαν την μπάλα κάτω και απέναντι σε μία ομάδα, όπως είναι η Κοζάνη που αγωνίστηκε κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς, έφτασε σε μία δικαιότατη νίκη. Δεν είναι μάλιστα υπερβολή αν αναφέρουμε το γεγονός ότι, με βάση την εικόνα και το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε ο Α.Ο.Κ., με βάση τις ευκαιρίες που έχασε το τελικό αποτέλεσμα (2-0) κρίνεται “φτωχό” για τη νίκη των “Αργοναυτών”. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι κόντρα στην Κοζάνη ο Α.Ο.Κ. πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και δικαιολογημένα οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη απέσπασαν το χειροκρότημα των καβαλιωτών φιλάθλων.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 5′ όταν ο Παληγεώργος βρήκε μονό του, τον Πτηνόπουλο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Νομικός. Στο 14′ ο Σταματόπουλος έβγαλε θαυμάσια σέντρα στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Πτηνόπουλος, έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Κοζάνης. Στο 19′ ο Α.Ο.Κ. παραβίασε για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενούμενων. Από την έξοχη κάθετη πάσα του Γρ. Παπαδόπουλου, βγήκε στις πλάτες των αμυντικών της Κοζάνης ο Δουμάνης, ο οποίος αφού έκανε μία κούρσα 30 μέτρων βρέθηκε απέναντι στον Νομικό και με δυνατό σουτ έγραψε το (1-0). Στο 38′ ο Πτηνόπουλος έβγαλε παράλληλη σέντρα, στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Κοζάνης βρέθηκε ο Κανούλας, το πλασέ του οποίου έστειλε την μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Νομικού. Στο 40′ οι “Αργοναύτες” έχασαν διπλή ευκαιρία για να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά στις αντ τελικές προσπάθειες του Μπάτζιου, ο Ηλίας, δύο (2) φορές έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της Κοζάνης, σώζοντας την ομάδα του, από βέβαιη παραβίαση. Με την έναρξη της επανάληψης και ειδικότερα στο 49′ ο Δουμάνης έπιασε αριστερό διαγώνιο σουτ, η μπάλα σταμάτησε αριστερό κάθετο δοκάρι και ο Παληγεώργος που πήρε το ριμπάουντ με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το (2-0). Στο 63′ η Κοζάνη έχασε την πρώτη καλή στιγμή της στον αγώνα, όταν ο Ηλίας έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Αθανασίου, με εξαιρετικό τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 70′ ο Γρ. Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Νομικός μπλόκαρε την μπάλα, όπως έπραξε ο τερματοφύλακας της Κοζάνης και στο σουτ γύρισμα του Μπαντάνη στο 82′ του αγώνα. Ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα το δυνατό σουτ από τον Μπλιό, ο Νομικός έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με την Κοζάνη ήταν ο Ιωάννης Δρακίδης από την Ε.Π.Σ. Έβρου με βοηθούς του, τους Ευθύμιο Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Καρακασίδη από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Λιόλιος, Μπάτζιος, Δέντσας, Παληγεώργος, Γρ. Παπαδόπουλος (71′ Ασημάκης), Πτηνόπουλος, Δουμάνης (78′ Μπαντάνης), Κανούλας (65′ Μπλιός).

    Κοζάνη (Γιάννης Παρασσκευάς): Νομικός, Ηλίας, Τραυλός, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Τσικόπουλος, Χαματάϊ, Ταχιάς, Πασχάλης (74′ Tζάλας), Πετράκος (85′ Βαρότσης), Δούμας (54′ Παπαδόπουλος).

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Μεγάλοι απόντες από την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με την Κοζάνη ήταν οι τραυματίες Χάρης Παππάς, Αλέξανδρος Μπριατσιάνι και Βλάσης Καζάκης. Μάλιστα ο αρχηγός των “Αργοναυτών” που αισθάνεται ενοχλήσεις δεν αγωνίστηκε κυρίως για προληπτικούς λόγους ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπρατσιάνι που εξακολουθεί να είναι τραυματίας, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας αναμένεται να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική δράση περίπου σε 15 ημέρες. Βέβαια να σημειώσουμε ότι από την αναμέτρηση με την Κοζάνη απουσίασε και ο επιθετικός Βλάσης Καζάκης ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα επανέλθει στο εκτός έδρας παιχνίδι του Α.Ο.Κ., την επόμενη αγωνιστική στην έδρα του Εθνικού Σερρών.

    *** Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι λόγω της τιμωρίας του, ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης δεν βρέθηκε στον πάγκο του Α.Ο.Κ. αλλά είδε το παιχνίδι με την Κοζάνη από τις κερκίδες του “Ανθή Καραγιάννη”.

    *** Παρά τις καλές καιρικές για την εποχή θερμοκρασίες και παρά το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. προέρχονταν από το εντυπωσιακό (1-5) επί του Απόλλων, στην Καλαμαριά, την αναμέτρηση με την Κοζάνη δεν παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 φόλαθλοι της Καβάλας.

    *** Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της άνανδρης και αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

    Comments are closed.