Bookmarks

    Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε σήμερα Τετάρτη (19/8) το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. στο δυνατό τεστ που έδωσε μέσα στον Εύοσμο, με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα και παρά το γεγονός ότι έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ (0-0). Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη που άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερη κυρίως στο α’ ημίχρονο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

     

    Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα

    Το σίγουρο είναι ότι όπως στα δυνατά φιλικά που προηγήθηκαν για τον Α.Ο.Κ., όπως εκείνα με τον Πανθρακικό και τον Πανσερραϊκό έτσι και σε αυτό κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης μόνο χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε. Σε αγωνιστικό επίπεδο να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν πολύ καλύτερος σε γενικές γραμμές από τον αντίπαλο του. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, είχε περισσότερες επιλογές σε όλες τις γραμμές κυρίως στον χώρο της επίθεσης, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή και γενικότερα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, έδειξαν διάθεση, είχαν αγωνιστική πειθαρχία, ωριμότητα και σε ένα ακόμη δυνατό τεστ, απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην Football League, είχε τον πρώτο λόγο για να πάρει τη νίκη.

     

    Το χρονικό του φιλικού

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 17’ όταν ο Γρ. Παπαδόπουλος με απευθείας κτύπημα φάουλ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Γιακουμή να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 21’ είχαμε μία ακόμη καλή ευκαιρία για την ομάδα της Καβάλας αλλά το σουτ του Καζάκη εξουδετέρωσε και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Μία καλή στιγμή για τον Α.Ο.Κ. είχαμε και στο 24’ όταν ο Παππάς με πλασέ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Γιακουμή να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 30’ ο Α.Ο.Κ. άγγιξε την επιτυχία του γκολ. Τότε από την κάθετη πάσα του Παππά, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Μπρατσιάνι, ο οποίος ξεπέρασε με επιτυχία την αντίσταση του τερματοφύλακα Γιακουμή, πλάσαρε στην εστία του Αγροτικού Αστέρα αλλά ο Καπίας και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα, την απομάκρυνε την τελευταία στιγμή. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 53’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Παντελίδης το σουτ του οποίου, έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ, ενώ στο 57’ ο Καραντασίδης έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την συμβολή των δοκών της Καβάλας. Στο 78’ η Καβάλα έχασε μία ακόμη σημαντική ευκαιρία αλλά τα σουτ των Παντελίδη και Ασημάκη εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, Βοσνιάδης.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Μπροστά στον διαιτητή κ. Βουρνέλη και τους βοηθούς του, κ.κ. Νταβέλα και Κυριακίδη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Αγροτικός Αστέρας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Καρακατσάνος, Καπίας, Καραμπάς, Παλάσκας, Σαμουηλίδης, Βελίνης, Γιάντσης, Κουτσοσπύρος, Κ. Θεοδωρίδης.

     

    Αγωνίστηκαν και οι: Βοσνιάδης, Ντόσης, Έππας, Αγαπητός, Καραλής, Καραντασίδης, Βαφέας, Τοπούζης.

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Μπάτζιος, Δέντσας, Λιόλιος, Παππάς, Γρ. Παπαδόπουλος, Μπρατσιάνι, Δουμάνης, Καζάκης.

     

    Αγωνίστηκαν και οι: Κυφωνίδης, Παντελίδης, Τουμανίδης, Ασημάκης, Πτηνόπουλος, Μπλιός, Δελής.

    Τα παραλειπόμενα του φιλικού

     

    *** Αρκετοί καβαλιώτες φίλαθλοι παρακολούθησαν το φιλικό του Α.Ο.Κ., μέσα στον Εύοσμο, είτε επειδή εκείνοι που ταξίδεψαν αυθημερόν από την Καβάλα, είτε αυτοί που κατοικούν και επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στην συμπρωτεύουσα. Μεταξύ αυτών ήταν και κάποια μέλη της διοίκησης του Κεντρικού Συνδέσμου του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες»

     

    *** Στην αποστολή του Α.Ο.Κ. ήταν και οι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Παληγεώργος του οποίου η απόκτηση, επίσημα ανακοινώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή και Θανάσης Κανούλας που απομένουν τα τυπικά για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους «Αργοναύτες» Οι συγκεκριμένοι δύο παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα, παρακολούθησαν το παιχνίδι από τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου του Εύοσμου.

    Comments are closed.