Bookmarks

    Στις νίκες επέστρεψε ο Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (22/3) και αφού πήρε το νικηφόρο αποτελέσματα σε βάρος του Καμπανιακού με σκορ (2-1) στην αναμέτρηση που έδωσε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου. Ήταν μία αναμέτρηση που είχε δύναμη, πάθος και αρκετά νεύρα με τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, να χάνουν σε ένα ακόμη παιχνίδι πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να το «καθαρίσουν» από νωρίς.

     

    Τελικά ο Α.Ο.Κ. κατάφερε και πήρε αυτό που ήθελε, ξεπέρασε το εμπόδιο μιας ομάδας η οποία παρά το ότι βαθμολογικά ήταν αδιάφορη «χτύπησε» το παιχνίδι και η ηρεμία επανήλθε μέσα στα αποδυτήρια. Βέβαια την ίδια ώρα να τονίσουμε ότι ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης, στο παιχνίδι με τον Καπανιακό δεν χρησιμοποίησε τους Χάρη Παππά και Τριαντάφυλλο Παρμαξίδη μάλλον προληπτικά λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνονται.

     

    Ήθελε περισσότερο τη νίκη ο Α.Ο.Κ.

    Γενικότερα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. στην αναμέτρηση που έδωσε κόντρα στον Καμπανιακό απέδειξε έμπρακτα ότι ήθελε περισσότερο από την ομάδα της Χαλάστρας το νικηφόρο αποτέλεσμα. Παρά την αναπάντεχη ισοπαλία στην αναμέτρηση που έδωσε μέσα στην Αλεξανδρούπολη και την όχι και τόσο καλή ψυχολογία τους αλλά και την πίεση, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, στο παιχνίδι με τον Καμπανιακό, έδειξαν ωριμότητα, διάθεση για να παίξουν καλό παιχνίδι και απέδειξαν ότι διαθέτουν πολλά ψυχικά αποθέματα. Και αυτό γιατί ο Α.Ο.Κ. .όχι μόνο ήταν καλύτερος πό τον αντίπαλο του, είχε καλύτερη τακτική, ήταν πιο αποφασιστικός και στο τέλος με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε. μάλλον το τελικό αποτέλεσμα (2-1) δεν θα πρέπει να αφήνει ικανοποιημένο τον προπονητή του Κώστα Ανυφαντάκη και τα υπόλοιπα μέλη της τεχνικής ηγεσίας. Μάλιστα η νίκη των «Αργοναυτών» απέναντι στο συγκρότημα της Χαλάστρας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο κυρίως στο ψυχολογικό τομέα και σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής. ο Α.Ο.Κ. είχε καλή τακτική και κυρίως είχε εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα μιας ομάδας η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος που διανύουμε.

     

    Το χρονικό του αγώνα

     

    Μόλις στο 5’ του αγώνα ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ. Τότε από την έξοχη παράλληλη σέντρα του Μπαρέττα, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Κανούλας ο οποίος από τα δύο μέτρα και απέναντι στον τερματοφύλακα Κηπουρό έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Καμπανιακού. Στο 11’ είχαμε νέα χαμένη ευκαιρία για του «Αργοναύτες». Ο Σταματόπουλος έβγαλε από τα αριστερά σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κανούλας, έπιασε κεφαλιά και η μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Καμπανιακού στη συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού. Ο Α/Ο.Κ. μεχρι και το υπόλοιπο του α’ ημιχρόνου πίεσε την αντίπαλη εστία αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 64’όμως «καρποφόρησε» η υπεροχή των παικτών του Κώστα Ανυφαντάκη. Ο Μπαρέττας εκτέλεσε κόρνερ, δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ του Καμπανιακού και ο Μπρατσιάνι που καραδοκούσε, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα με κατεύθυνση στην εστία του Καμπανιακού. Αυτή πέρασε την νοητή γραμμή του τέρματος και με την σύμφωνη γνώμη του α’ βοηθού Αθανάσιου Μαλανδρή, ο διαιτητής του αγώνα, Δημήτριος Δραγάτης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, έδειξε σέντρα για να γίνει το (1-0). Μία φάση η οποία άνευ λόγου αποτέλεσε την αφετηρία για να «ανάψουν» τα αίματα, να δημιουργηθεί σύρραξη την οποία προκάλεσαν οι παίκτες του Καμπανιακού, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για 5 περίπου λεπτά. Στο 81’ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματα και έφτασε κοντά στη νίκη. Ο Μπαρέττας από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Καμπανιακού έπιασε δυνατό σουτ. Ο Κηπουρός απομάκρυνε την μπάλα προσωρινά και στην εξέλιξη της φάσης από κοντά με δυνατό σουτ, ο Παντελίδης λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έγραψε το (2-0). Στο 93’ ο Κουκουλέκης εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα της Καβάλας αδράνησε και από κοντά με πλασέ ο Χρήστου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτριος Δραγάτης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής με βοηθούς του, τους Αθανάσιο Μαλανδρή και Γεώργιο Χριστάκογλου τους  από την ίδια Ένωση. Μπροστά στη παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος (85’ Μπαντάνης), Βιτλής, Γκαρακίδης, Μπάτζιος, ,Μκρτσιάν, Μπρατσιάνι, (77’ Παντελίδης), Γαβριηλίδης, Κανούλας (85’ Κρυστάλλης), Διαμαντίδης, Μπαρέττας.

     

    ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Λεωνίδας Υφαντίδης): Κηπουρός, Κουντουράς, Τριακαλινός, Πόπτσης, Δουρμούσης (46’ Υψηλός), Χατζόπουλος, Κουκουλέκης, Αντωνιάδης, Χρήστου, Σαπανίδης (83’ Φοιτάς), Προβατίδης (Σιδηρόπουλος).

    Comments are closed.