Bookmarks

    Σε ένα μεγάλο ντέρμπι το οποίο διεξήχθει σήμερα Σάββατο (21/3), στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης για την 20η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέναντι στον Αρκαδικό, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, απέδειξε πιο είναι το μεγάλο «αφεντικό» της Α2 κατηγορίας και έφτασε σε μία τεράστια νίκη με σκορ (60-70).

     

    Μία νίκη τεραστία, μία νίκη σπουδαία, μία νίκη που αποδεικνύει το μέγεθος της πολύ σπουδαίας δουλειά που γίνεται από τον προπονητή Γιάννη Τζήμα και τους συνεργάτες του, μία νίκη που μας κάνει όλους ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. Πραγματικά έγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν πολύ καλό μπάσκετ και βέβαια την αγωνία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να βρίσκεται στην κορύφωση της αφού αν εξαιρεθεί ένα διάστημα της δεύτερης περιόδου όπου οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα είχαν «χτίσει» μία διαφορά 8 πόντων, στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι ήταν διαρκώς κοντά στο σκορ.

     

    Έγινε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση

     

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αρκαδικό και στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ήταν ένα παιχνίδι για πάρα πολύ γερά νεύρα. Ήταν μία αναμέτρηση που τα είχε όλα. Το πάθος κυριάρχησε, κάτω από τα δύο καλάθια, οι παίκτες και των δύο ομάδων έδωσαν πολλές και δυνατές μονομαχίες και γενικότερα εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε, είναι το γεγονός ότι τόσο το συγκρότημα του Αρκαδικού όσο και το αντίστοιχο του Γιάννη Τζήμα δικαιολόγησαν απόλυτα την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται. Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας έγινε μπροστά σε μία «καυτή» έδρα από τους εκατοντάδες φιλάθλους της Τρίπολης, οι οποίοι κατέκλεισαν, το κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Πελοποννήσου, να τονίσουμε ότι οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα στάθηκαν παλικάρια σε ένα τόσο πολύ δύσκολο και κυρίως καθοριστικό παιχνίδι. Οι άμυνες είχαν την τιμητική τους στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Ένωση να δέχεται μόλις 60 πόντους, οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν με ελεύθερα σουτ δύο και τριών πόντων να πετυχαίνουν καλάθια για να δημιουργήσουν κάποια διαφορά στο σκορ, σε ένα παιχνίδι πραγματικά πάρα πολύ αμφίρροπο, με πολλές συγκινήσεις και κυρίως με τις δύο ομάδες να θέλουν να παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έπαιξε εκπληκτική άμυνα. Οι παίκτες του απέδειξαν ότι διαθέτουν το καλύτερο σύνολο στην κατηγορία, είχαν τρομερά αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα και η 14η συνεχομένη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέναντι στον Αρκαδικό, υποχρέωσε τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας, στο τέλος της αναμέτρησης να χειροκροτήσουν τους φετινούς και μάλιστα πρόωρα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας.

     

    Δεκάλεπτα: 18-23 ,32-39, 47-49, 60-70
    Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 3, Νοέας, Κωνσταντίνου, Καρύδας 14, Κοψαύτης 4, Χατζής 2, Θανόπουλος 3, Τζόρτζεβιτς 19, Καλλινικίδης 15, Εζόμο.

     

    Ένωση Καβάλας (Τζήμας): Κρστέφσκι 9, Καράμπουλας 9, Τότσιος 14, Καλαμπάκας, Κατσαρές 7, Καραποστόλου 13, Αγγελακόπουλος 3, Παπαρέγκας, Γκέλιος, Χαρισμίδης 2, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 13.

     

    Η 20η αγωνιστική – Τα αποτελέσματα

    Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα τα οποία σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας ήταν τα εξής:

     

    Παγκράτι-ΟΦΗ 86-81

    Ψυχικό-Ερμής Λαγκαδά 71-66

    Λιβαδειά-Αετός 92-83

    Δόξα Λευκάδας-Λαύριο 80-69

    Εθνικός-Φίλιππος Βέροιας 76-52

    Ηρακλής-Ηλυσιακός 20-0 α.α.

    Αρκαδικός-Ένωση Καβάλας 60-70

     

    Η βαθμολογία – 20η αγωνιστική

    1. Ένωση Καβάλας (18-2) 38

    2. Αρκαδικός (14-6) 34

    3. Λαύριο (13-7) 33

    4. Ψυχικό (13-7) 33

    5. Δόξα Λευκάδας (13-7) 33

    6. Εθνικός (12-8) 32

    7. Λιβαδειά (12-8) 32

    8. Παγκράτι (11-9) 31

    9. ΟΦΗ (9-11) 29

    10. Φίλιππος Βέροιας (7-13) 27

    11. Αετός (7-13) 27

    12. Ηρακλής Θ. (7-13) 27

    13. Ερμής Λαγκαδά (4-16) 24

    14. Ηλυσιακός (0-0 ) 0

    Η επόμενη – 21η αγωνιστική

     

    Στην βάση της επιστρέφει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για την 21η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

     

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει τα εξής ζευγάρια:

     

    ΟΦΗ-Ψυχικό

    Ερμής Λαγκαδά-Λιβαδειά

    Αετός- Δόξα Λευκάδας

    Φίλιππος Βέροια-Λαύριο

    Ηλυσιακός-Παγκράτι

    Ένωση Καβάλας-Ηρακλής

    Εθνικός-Αρκαδικός

     

    Comments are closed.