Bookmarks

    Από την έδρα του Ερμή Λαγκαδά περνάει το μισό και πλέον εισιτήριο της ανόδου στην Α1 κατηγορία, για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και στον αγώνα που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο (7/2) στις 5 το απόγευμα και ανήκει στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2.

     

    Πρόκειται για μία αναμέτρηση όπου το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο με το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα να θέλει μόνο το ροζ φύλλο αγώνα για να κάνει το πλέον σημαντικό βήμα, ανόδου στην κατηγορία των «μεγάλων» του Ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα η ομάδα της Ένωσης που στο παιχνίδι κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά θα έχει την συμπαράσταση πολλών καβαλιωτών φιλάθλων θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στο σερί των νικών, φτάνοντας στην 9η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι η κινητοποίηση η οποία υπάρχει σε επίπεδο καβαλιωτών φιλάθλων είναι μεγάλη και στο κλειστό του Λαγκαδά, η παρουσία τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

     

     Οι δηλώσεις του Νίκου Κατσαρέ

    Την πεποίθηση του πως από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι θα είναι «ένας τελικός» και πως στο τέλος θα γίνει… ταμείο, τόνισε με αποκλειστική του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, «Kavalabc», ο playmakerτης ομάδας, Νίκος Κατσαρές, που μεταξύ των άλλων ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας όπως και πέρυσι να βρεθεί στο πλευρό της στο παιχνίδι του Λαγκαδά με τον Ερμή.

     

    – Η ομάδα σου ξεκίνησε με το…δεξί και στο δεύτερο γύρο κερδίζοντας και τον Αετό, πόσο σιγουριά αισθάνεσθε από αυτό το «μαξιλαράκι» των δύο νικών διαφορά από τους διώκτες σας;
    – «Όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο, ούτε διαφορές κοιτάμε, ούτε μας νοιάζει το τι θα κάνουν οι άλλοι. Εμείς κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά, σαν «τελικό» και όποιος και να είναι ο αντίπαλος μας γνωρίζουμε ότι εάν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει απλά δε θα νικήσουμε. Στο τέλος άλλωστε θα κάνουμε ταμείο και εκεί θα φανεί εάν πετύχαμε το στόχο μας».

     

    – Πάντως στα δύο τελευταία παιχνίδια δείξατε λίγο εκτός ρυθμού, ήσασταν κουρασμένοι, αγχωμένοι και τι έγινε;

    – «Καταρχάς να πω ότι η διακοπή του ενός μήνα στη μέση της σεζόν μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Όχι! Άγχος δεν έχουμε, απλά θέλουμε λίγο χρόνο για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο ρυθμό που παίζαμε πριν τη διακοπή. Κάθε βδομάδα θα ήμαστε και καλύτεροι, θα το δείτε».

     

    – Πολλές φορές φέτος ακούγεται η λέξη «διάρκεια» και ποιες από τις ομάδες που κυνηγούν τα δύο εισιτήρια της Α1 θα την έχουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, εσύ πως το βλέπεις;

    – «Αυτό που χαρακτηρίζει, ή εάν θέλετε ξεχωρίζει έναν πρωταθλητή από τους άλλους, είναι η απόλυτη συγκέντρωση μέχρι και το τελευταίο σουτ, το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος. Δε μπαίνω στη διαδικασία ποια ομάδα η ποιες μέχρι τέλους θα το κάνουν αυτό, το σίγουρο είναι πως εμείς θα το κάνουμε! Ήμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει όλοι μαζί από το ξεκίνημα αυτής της χρονιάς».

     

    – Το παιχνίδι με τον Λαγκαδά ίσως κάποιοι το χαρακτήριζαν «εύκολο», εάν έβλεπαν τη βαθμολογία, εσείς πως το αντιμετωπίζετε;

    – «Σίγουρα θα μιλάτε για κάποιον που μάλλον δεν έχει ιδέα από μπάσκετ, γιατί ο Ερμής στο Λαγκαδά είναι άλλη ομάδα και έχει χάσει παιχνίδια στον πόντο. Νίκησε στον Ηλυσιακό και φυσικά παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί με μας να διεκδικήσει την παραμονή του. Δεν έχει να χάσει κάτι και αυτό από μόνο του μας χτυπάει το κουδουνάκι της εγρήγορσης».

     

    – Και πάλι δε θα είστε μόνοι σας…

    – «Ότι και να πω για τον κόσμο θα ήταν λίγο. Τους θέλουμε, τους χρειαζόμαστε παντού μαζί και πιστεύω όπως και πέρυσι θα είναι κοντά μας για να μας βοηθήσουν. Είναι αλλιώς όταν παίζεις εκτός και ξέρεις πως δεν είσαι μόνος σου».

     

    Η ερχόμενη 15η αγωνιστική

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων που διεξάγονται στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής ημέρας για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας έχει ως εξής:

     

    ΟΦΗ-Ηλυσιακός

    Ερμής Λαγκαδά-Ένωση Καβάλας

    Αετός-Εθνικός

    Λαύριο-Αρκαδικός

    Δόξα Λευκάδας-Ηρακλής Θ.

    Λιβαδειά-Παγκράτι

    Ψυχικό-Φίλιππος Βέροιας

     

    Η βαθμολογία-14η αγωνιστική

    1. Ένωση Καβάλας (12-2) 26

    2. Αρκαδικός (10-5) 24

    3. Λαύριο (9-5) 23

    4. Παγκράτι (8-6) 22

    5. Ψυχικό (9-4) 22

    6. Εθνικός (8-6) 22

    7. Δόξα Λευκάδας (7-6) 20

    8. Αετός (6-8) 20

    9. Φίλιππος Βέροιας (6-8) 20

    10. Λιβαδειά (6-8) 20

    11. Ηρακλής Θ. (5-9) 19

    12. ΟΦΗ (5-8) 18

    13. Ερμής Λαγκαδά (3-10) 16

    14. Ηλυσιακός (1-11) 13

     

    Comments are closed.