Bookmarks

    Ποδαρικό με «το δεξί» έκανε ο Α.Ο.Κ. ο οποίος στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, εντυπωσιάζοντας διέλυσε σήμερα Κυριακή (4/1) το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος με σκορ (5-1). Η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη ήταν εντυπωσιακή τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητα της και παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο έφτασε στην άνετη επικράτηση.

     

    Ο Α.Ο.Κ. είχε σε εκπληκτική ημέρα τον Χάρη Παππά ο οποίος πραγματικά ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα της Καβάλας. Βέβαια θα πρέπει να σταθούμε στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Βασίλης Βιτλής και Βασίλης Γαβριηλίδης αλλά και στην εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα που έδειξε ο φορ του Α.Ο.Κ. Θανάσης Κανούλας ο οποίος πέτυχε χατ τρικ. Ο Α.Ο.Κ. μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 8΄ λεπτό του αγώνα βρέθηκε να προηγήτε στο σκορ με (2-0). Από εκεί και πέρα η ομάδα του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος που έδειξε να αιφνιδιάζεται το πάλεψε αλλά σίγουρα οι παίκτες του δεν είχαν την καλύτερη αγωνιστική εικόνα, απέναντι στον Α.Ο.Κ. ο οποίος στην κυριολεξία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στον Α.Ο.Κ. και η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε με την επίτευξη του πρώτου γκολ για την ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη. Ήταν μόλις το 3΄ του αγώνα όταν από την λανθασμένη μεταβίβαση της μπάλας του τερματοφύλακα Σουμουλίδη κάτοχος της μπάλας έγινε ο Κανούλας ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Κοκκινοχώματος με πλασέ έγραψε το (1-0). Και χωρίς να φτάνει αυτό ο Α.Ο.Κ. στο 8΄ της αναμέτρησης «ζευγάρωσε» τα τέρματα του. Τότε από τα αριστερά ο Βιτλής έβγαλε εξαιρετική σέντρα, στην «καρδιά» της άμυνας του Κοκκινοχώματος πετάχτηκε ο Κανούλας και ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Σουμουλίδη και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Α.Ο.Κ. για να γράψει το (2-0). Στο 33΄ είχαμε μία ακόμη καλή στιγμή για τους «Αργοναύτες» αλλά το σουτ το Γαβριηλίδη από καλή θέση έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το αντίπαλο δοκάρι. Στο 37΄ είχαμε την πρώτη αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Βυζαντίου στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας, όταν ο Μουρατίδης με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στην ρίζα του δοκαριού του Α.Ο.Κ.. Ίσως η στιγμή αυτή να είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα. Και αυτό γιατί στο 38΄ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα ο Μαρκόπουλος με μία περίτεχνη ενέργεια έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ, αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Φυρινίδη και έγραψε το (2-1). Στο 53΄ ο Χάρης Παπάς με μία εντυπωσιακή ενέργεια έβγαλε μόνο του προ κενής εστίας τον Ζουνίνιο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σουτ να διαμορφώσει το (3-1). Στο 72΄ το Βυζάντιο απείλησε όταν το δυνατό και συρτό σουτ του Τσίλογλου εξουδετέρωσε διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, ο τερματοφύλακας της Καβάλας Φυρινίδης. Στο 74΄ το σκορ πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη. Τότε ο Παππάς, ξεχύθηκε σαν «σαΐτα» από τα αριστερά και αφού διένυσε μία απόσταση περίπου 40 μέτρων, την κατάλληλη στιγμή βρήκε σε θέση βολής και αμαρκάριστο τον Κανούλα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δύχτια του Βυζαντίου, να πετύχει ο ίδιος χατ τρικ και να διαμορφώσει το (4-1). Στο 88΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας Γαβριηλίδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κουμπρόγλου έβγαλε σέντρα από τα αριστερά αλλά το πλασέ του Ελευθεριάδη εξουδετέρωσε ο Φυρινίδης. Στο 90΄ με υποδειγματικό πλασέ ο Μπρατσιάνι πλάσαρε με επιτυχία τον τερματοφύλακα του Κοκκινοχώματος Σουμουλίδη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός ήταν στα σφυρίγματα του ο διαιτητής της αναμέτρησης Διονύσης Παλιούρας της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Θ. Αιθαλής και Α. Ντάβελας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Κοσμίδης, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς (80΄ Μπλιός), Ζουνίνιο (73΄ λόγο τραυματισμού Μπάτζιος), Μπρατσιάνι, Διαμαντίδης (83΄ Παρμαξίδης), Κανούλας.

    Κοκκινόχωμα (Διονύσης Μουτάκης): Σουμουλίδης, Κουμπρόγλου, Τριανταφυλλίδης (65΄ Μεντής), Ελευθεριάδης, Φωτόπουλος, Κεφαλάς (80΄ Μπατάκογλου), Καρλόπουλος, Μαρκόπουλος, Μουρατίδης, Τσίλογλου, Ταχματζίδης (73΄ Σαουλίδης).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

     

    *** Στην σουίτα του καβαλιώτη επιχειρηματία Αντώνη Αντωνίου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης Πάουλο Κάμπος, μαζί με τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας της Θεσσαλονίκης Γιάννη Τοπαλίδη. Τα δύο μέλη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη ήρθαν να κατασκοπεύσουν την ομάδα της Καβάλας αφού είναι γνωστό ότι οι δύο ομάδες την Κυριακή 18 Ιανουαρίου θα συναντηθούν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την 14η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

    *** Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» παρακολούθησε την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ., το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα, της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου Αργύρης Μπαρέττας. Μαζί του ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Παναγιώτης Γεωρμπαλίδης.

    Comments are closed.