Bookmarks

  Το ότι ο προπονητής της Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Γιάννης Τζήμας δεν κρύβει τα λόγια του είναι γνωστό και φάνηκε για μία ακόμη φορά, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης, «για όλους και για όλα». Ο Γιάννης Τζήμας κατέθεσε τις δικές του θέσεις για το υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ. ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε με τα πλέον κολακευτικά λόγια στη Διοίκηση του Κώστα Παπακωνσταντίνου.

   

   

  Οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα

  Αναλυτικά το περιεχόμενο των δηλώσεων του προπονητή της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννη Τζήμα είναι το εξής:

   

  – Κόουτς κάνοντας μία αναδρομή στο πρωτάθλημα της Α2 μέχρι τώρα και σε σύγκριση με το περυσινό, πόσο πάνω ή κάτω είναι το φετινό πρωτάθλημα;

  – «Θα έλεγα πως το φετινό πρωτάθλημα της Α2 είναι δύο κατηγορίες πάνω! Είναι ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό, με 6-7 ομάδες να έχουν τα φόντα, φαίνεται άλλωστε, μέχρι το τέλος να παλέψουν για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Α1. Θεωρώ πως στα μισά του δευτέρου γύρου το ένα από τα δύο εισιτήρια θα έχει κριθεί και πως μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το δεύτερο».

  Πολλοί λένε πως οι διαφορές της Α2 και της Α1 πλέον έχουν αμβλυνθεί, συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

  – «Θα συμφωνήσω, μιας και στην Α2 πλέον ολοένα και έρχονται παίκτες της Α1, που δε βρίσκουν ομάδες λόγω της έλευσης τόσων ξένων και κοινοτικών παικτών. Το επίπεδο είναι υψηλό κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Εάν υπήρχε μάλιστα η δυνατότητα όπως στην Α1 να αλλάζεις παίκτες, ή ενδεχομένως να έχεις παραπάνω από έναν ξένο παίκτη, τότε φανταστείτε πως θα ήταν…».

    Πέρυσι φτάσατε μέχρι την πηγή, τρία δεύτερα πριν την άνοδο συγκεκριμένα και τη χάσατε. Αυτό όλο αφήνει κάτι, μία πίκρα, ένα «γιατί», σας έμειναν εικόνες από αυτό το τελευταίο μάτς;

    «Ήταν μεγάλη πίκρα όπως και να το κάνουμε γιατί το πιστέψαμε, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, μέσα από την αποτυχία βρίσκεις τη δύναμη και το κουράγιο για να σηκωθείς και να συνεχίσεις. Μας πείσμωσε περισσότερο όλο αυτό και έχω όντως μερικές εικόνες που τις θυμάμαι, όμως μετά το τέλος της φετινής περιόδου θα τις πω…».

   Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, όντας έχοντας ανεβάσει ούκ ολίγες ομάδες μέχρι τώρα, που κρίνουν την άνοδο, από την αποτυχία, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα;

  – «Δεν είναι ένα πράγμα, είναι πολλά, π.χ. σημαντικό κομμάτι είναι οι τραυματισμοί που μπορεί να έχεις σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και φυσικά το γεγονός ότι εμείς δε μπορούμε όπως στην Α1 να κάνουμε προσθέσεις και αφαιρέσεις. Επίσης, πως θα πετύχεις ένα αντίπαλο, το Λαύριο και το Ψυχικό πήγαν στην Λιβαδειά και κέρδισαν, μετά πήρε τον Γκαγκαλούδη και πάει πολύ καλά, δύσκολα θα περάσουν άλλοι από αυτή την έδρα. Βέβαια, μην υποτιμάτε και τον παράγοντα τύχη που μπορεί να έχει μία ομάδα. Ακόμη, το να έχεις μία ηρεμία και σιγουριά στην ομάδα και στα αποδυτήρια που απορρέει από τη διοίκηση. Εμείς έχουμε τη χαρά να έχουμε τον κύριο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης που διαρκώς βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο κ. Παπακωσταντίνου έχει αποδείξει πόσο αγαπάει το μπάσκετ και άνθρωποι με τέτοιο χαρακτήρα και νοοτροπία κοσμούν το ελληνικό μπάσκετ».

  – Και ο παράγοντας, έδρας, ο κόσμος ας πούμε;

  – «Φυσικά. Εμείς σε μία περίοδο όπου ο κόσμος φεύγει από τα γήπεδα, έχουμε τη χαρά κάθε Σάββατο να βλέπουμε όλο και περισσότερους, να έχουν παλμό και να μας στηρίζουν, είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μας δίνουν ώθηση, τεράστια βοήθεια τόσο εντός, όσο και εκτός όπου έρχονται να μας δούν. Σαφώς και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά στο τέλος της χρονιάς».

    Ξέρω ότι αγαπάτε την πατρίδα σας τη Λάρισα, όμως στην Καβάλα δείχνετε να νοιώθετε καλά, αισθάνεστε και λίγο… Καβαλιώτης;

    «Είμαι ένας άνθρωπος ανοιχτός, επικοινωνιακός και δε φοβάμαι να πω αυτό που συμβαίνει. Έχω κάνει φίλους στην πόλη, μία υπέροχη πόλη για να ζείς με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και με σταματούν στο δρόμο για να μιλήσουμε για την ομάδα. Έχω ένα δέσιμο με όλα αυτά, όμως για μένα προέχει η άνοδος, για αυτό ήρθα και αυτή τη χαρά μαζί με τους παίκτες μου θέλω να δώσω σε όλους αυτούς που τόση αγάπη μας δείχνουν».

  Comments are closed.