Bookmarks

    Οι παίκτες του Α.Ο.Κ. αλλά και οι αντίστοιχοι του Καμπανιακού, υπερέβαλαν τους εαυτούς τους σήμερα Τετάρτη (10/12) προκειμένου, μία από τις δύο ομάδες να εξασφαλίσει την πρόκριση της στην προημιτελική φάση του κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στην αναμέτρηση που έγινε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Τελικά τα χαμόγελα ήρθαν για το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη αφού χρειάστηκαν να περάσουν τα 120΄ λεπτά της παράτασης ώστε ο Α.Ο.Κ. να κερδίσει με σκορ (1-0) και να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

     

    Να σημειώσουμε ότι η αναμέτρηση έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε έναν αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα βαρύ, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, των τελευταίων ημερών Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τόσο οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας όσο και οι αντίστοιχοι του Καμπανιακού να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε μία από τις δύο ομάδες στο τέλος να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης.

     

    Αμφίρροπο παιχνίδι

    Τόσο στην κανονική του διάρκεια όσο και στα 30 λεπτά της παράτασης, το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του, ήταν αμφίρροπο, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα η ομάδα της Καβάλας ήταν φανερά ανώτερη και με τις φάσεις που δημιούργησε και έχασε μπροστά στην αντίπαλη εστία, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη. Όμως στην επανάληψη υπήρξε η αντίδραση από πλευράς του συγκροτήματος του Καμπανιακού χωρίς ωστόσο να απειληθεί ουσιαστικά η εστία του Αθανασίου σε κανένα σημείο του β΄ ημιχρόνου. Έτσι η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε (0-0) με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν από το ξεκίνημα του αγώνα. Εκεί, η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη παρουσιάστηκε ποιο ουσιαστική και κατάφερε στο τέλος με γκολ του Μπάτζιου να «κλέψει» τη νίκη-πρόκριση. Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε το γεγονός ότι ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Ισπυρλίδης στον αγώνα με τον Καμπανιακό ξεκούρασε κάποιους ποδοσφαιριστές βασικούς, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους νεαρούς παίκτες οι οποίοι με την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν, άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Κυγάης, Μπλιός, Καρίπογλου και Χρυσαλίδης. Βέβαια εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι το γεγονός ότι στην παράταση η ομάδα του Καμπανιακού είχε τρία (3) δοκάρια αποδεικνύοντας ότι μέχρι και το τέλος το συγκρότημα του Λεωνίδα Υφαντίδη επιδίωξε να πάρει μέσα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» τη νίκη-πρόκριση.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε μόλις στο 1΄ όταν η Καβάλα έχασε διπλή ευκαιρία για να πετύχει κάποιο τέρμα. Τότε ο Μπρατσιάνι εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού του Καμπανιακού, από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε δυνατό σουτ, απομάκρυνε αρχικά ο τερματοφύλακας Κηπουρός και στην εξέλιξη της φάσης, ο Χρυσαλίδης έπιασε δυνατό σουτ, για να φύγει η μπάλα άουτ από τα δοκάρια του Καμπανιακού. Στο 7΄ της αναμέτρησης είχαμε την αντίδραση για τους φιλοξενούμενος. Ο Αποστολίδης πραγματοποίησε σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας της Καβάλας και από ιδιαίτερα καλή θέση ο Αλεξανδρίδης έπιασε μονοκόμματο σουτ για να στείλει την μπάλα να καταλήξει άουτ από τα δοκάρια του Αθανασίου. Στο 17΄ο Ζουνίνιο με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Καμπανιακού, Κηπουρό σε έξοχη επέμβαση ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αποστολίδης έπιασε σουτ και ο τερματοφύλακας της Καβάλας Αθανασίου απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο με γροθιές. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν αρχικά στο β΄ ημίχρονο όπου δεν σημειώθηκε καμία απολύτως φάση και στη συνέχεια στην ημίωρη παράταση όπου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν «όλα τα λεφτά» του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τρία (3) δοκάρια.  Στο 95΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν μόνος του ο Αποστολίδης από το ύψος της μικρής περιοχής της Καβάλας με σουτ έστειλε την μπάλα να καταλήξει στα ύψη. Στο 97΄ ο Κουντουράς εκτέλεσε φάουλ και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ρακαβίνας ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στο κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κουντουράς με απευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο κάθετο δοκάρι της Καβάλας και το επόμενο αμέσως λεπτό το σουτ του Καρίπογλου έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Στο 105΄ ο Ζουνίνιο από πολύ καλή θέση έπιασε σουτ και ο Κηπουρός έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ και στο 109΄ ήρθε η «λύτρωση» για την ομάδα της Καβάλας. Τότε ο Παρμαξίδης έβγαλε σέντρα, με κεφαλιά ο Γκαρακλίδης τροφοδότησε τον Μπάτζιο και αυτός με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καμπανιακού για να γράψει το (1-0). Στο 113΄ ο Αποστολίδης εκτέλεσε κόρνερ και με κεφαλιά ο Κουντουράς έστειλε την μπάλα να σταματήσει για τρίτη φορά στο δοκάρι της Καβάλας.

    Πολύ καλή ήταν η διαιτησία

    Ο διαιτητής της αναμέτρησης Περικλής Παρχαρίδης της Ε.Π.Σ. Δράμας ήταν πολύ καλός στα σφυρίγματα του όπως επίσης και οι βοηθοί του, Ιωάννης Βάντσης (Ε.Π.Σ. Δράμας), Ευθύμιος Δημητριάδης (Ε.Π.Σ. Θράκης. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Αθανασίου, Κυγάης, Σταματόπουλος (56΄ Καρίπογλου), Γκαρακλίδης, Μπάτζιος, Παρμαξίδης, Μπλιός, Ζουνίνιο, Μπρατσιάνι (46΄ Παππάς), Διαμαντίδης, (46΄ Γαβριηλίδης), Χρυσαλίδης.

     

    Καμπανιακός (Λεωνίδας Υφαντίδης): Κηπουρός, Πόπτσης, Τρικαλινός, Δουρμούσης, Ρακαβίνας, Χατζόπουλος, Τζεβελέκης, (71’ Γιαννακόπουλος), Βαρότσης (55΄ Αντωνιάδης), Αλεξανδρίδης (80΄ Χαριζάνης), Κουντουράς, Αποστολίδης.

    Comments are closed.