Bookmarks

    Τεράστια νίκη-πρόκριση μέσα στην Αλεξανδρούπολη, σε βάρος του τοπικού Εθνικού κατάφερε σήμερα Κυριακή (26/10), το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. για το κύπελλο του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας σε βάρος του τοπικού Εθνικού και αυτό έγινε μετά το ισόπαλο (3-3), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η παράταση, στην διαδικασία των πέναλτι με (3-4). Ήταν μία παλικαρίσια και τεράστια νίκη-πρόκριση για την ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη, η οποία παρά τις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και τις γηπεδικές, έδειξε τεράστια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα παίρνοντας στη διαδικασία των πέναλτι την μεγάλη πρόκριση με σκορ (3-4).

     

    Για να φτάσουμε ωστόσο στην «ρουλέτα» των πέναλτι, αρχικά μετά από ένα δραματικό 90λεπτο και με εναλλαγές στο σκορ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ (2-2). Ακολούθως, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Καβάλα οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου πέτυχαν από ένα τέρμα και στην συνέχεια στα πέναλτι για να προκριθεί ο Α.Ο.Κ. που ήταν πιο εύστοχος με σκορ (3-4). Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Καβάλας με την εμφάνιση με την οποία πραγματοποίησε, απέδειξε περίτρανα ότι διαθέτη ποδοσφαιριστές μαχητές οι οποίοι ξέρουν να αγωνίζονται και να παλεύουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Αυτό έπραξαν οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη στα 120’ λεπτά του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και δικαιολογημένα στο τέλος άπαντες πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη-πρόκριση.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης.

     

    Να τονίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια του, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο, ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη με πολλές συγκινήσεις αλλά και με αρκετές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Γενικότερα να σημειωθεί ότι όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ικανοποιήθηκαν από το πολύ καλό θέαμα που είδαν, ταυτόχρονα δε από την εναλλαγή του σκορ και γενικότερα από τον δραματικό χαρακτήρα που είχε το 90λεπτο αλλά και από το γεγονός ότι ο αγώνας αρχικά οδηγήθηκε στην παράταση και για να κριθεί η πρόκριση, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα να αναφέρουμε ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν αυτός ο οποίος «πήρε κεφάλι» στο σκορ. Ήταν το 8’ λεπτό όταν σε μία επέλαση του, ο Παππάς ανατράπηκε από τον Μπαρμπαγιάννη μέσα στην μεγάλη περιοχή του Εθνικού και ο διαιτητής του αγώνα που ήταν κοντά στην φάση σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντίδης για να διαμορφώσει το (0-1). Όμως οι πανηγυρισμοί των παικτών της Καβάλας κράτησαν μόνο πέντε λεπτά και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι στο 13’ με την κεφαλιά του Φλώρου έφεραν το παιχνίδι στα ίσια για να γίνει το (1-1). Όμως δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή  του πρώτου ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. και πάλι πείρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Βιτλής έπιασε σουτ απέκρουσε χαλαρά ο τερματοφύλακας της Αλεξανδρούπολης Φυσέκης και από κοντά ο Γαβριηλίδης δεν δυσκολεύτηκε με κοντινό πλασέ να γράψει το (1-2). Στο 67’ με κεφαλιά ο Ιορδανίδης από καλή θέση έστειλε την μπάλα να καταλήξει άουτ, ενώ στο 77΄ είχαμε ευκαιρία για τους γηπεδούχος αλλά το σουτ του Φλώρου έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί 90 λεπτό ο Σταματόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και ο Α.Ο.Κ. έμεινε με έναν παίκτη λιγότερο. Και χωρίς να φτάνει αυτό η ομάδα της Καβάλας στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την ισοφάριση με το γκολ που σημείωσε ο Αγγελακάκης για να γράψει το (2-2) και να στείλει τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί και πιο συγκεκριμένα στο 102’ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης (1-2) αφού προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Κυριζάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά οι παίκτες κα ο πάγκος της Καβάλας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ. Στο 120΄ λεπτό της παράτασης η αγωνία είχε κορυφωθεί. Όμως ο Α.Ο.Κ. δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Μάλιστα ο Γαβριηλίδης με σουτ, αποδείχτηκε χρυσός σκόρερ για την Καβάλα, γράφοντας το (3-3),για να στείλει τις δύο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί εύστοχοι για τον Α.Ο.Κ. ήταν οι ποδοσφαιριστές, Διαμαντίδης, Παππάς, Γαβριηλίδης και Ιορδανίδης, ενώ αστόχησε ο Κανούλας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Μπροστά στο διαιτητή Ευστάθιο Γκορτσίλα και τους βοηθούς του Ανατόλιο Καζατσκίδη και Νικόλαο  Συμεωνίδη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:


    Εθνικός Αλεξανδρούπολης:
    Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Κούρτοβ, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (84’ Κυριζάκης)  , Ελληνίδης, Καραπατσιάς, (71’ Αγγελακάκης)

    Φλώρος, Μαμούτ (62’ Θεοδωράκης).

    ΚΑΒΑΛΑ: Αθανασίου, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Βιτλής (68’ Μπρατσιάνι), Πόποβιτς (108’ Κανούλας) , Διαμαντίδης, Ζουνίνιο (90’ Μπάτζιος).

     

    Τα αποτελέσματα του κυπέλλου

     

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης φάσης για το κύπελλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ήταν τα εξής:

     

    Καμπανιακός- Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 3-2

    Εθνικός Αλεξανδρούπολης Καβάλας 2-2, 3-3 παρ., 3-4 πέναλτι

    Πανσερραικός- Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-0

    Άρης Θεσσαλονίκης- Καστοριά 4-1

     

    Η 3η αγωνιστική για το κύπελλο

     

    Για την 3η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα παίξουν:

     

    Καβάλα-Καμπανιακός

    Πανσερραικός-Άρης Θεσσαλονίκης

     

    Οι νικητές των δύο ζευγαριών προκρίνονται για την επόμενη φάση του κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

    Comments are closed.