Bookmarks

    Η Ακαδημία Ποδοσφαιριστών Evrofootball πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (8/10) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την πρώτη γνωριμία της, την οποία παραχώρησαν ο επικεφαλής της στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Δέλλιος, ο καθηγητής ποδοσφαίρου Άλεξ Γκέπχαρτ και οι προπονητές, κάτοχοι διπλωμάτων UEFA Νίκος Καραμπιμπέρης (UEFA Pro) και Σάκης Τσιρονίδης (UEFA A’).

     
    Θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι η Ακαδημία Ποδοσφαιριστών Evrofootball λειτουργεί στην πόλη της Καβάλας, εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου και φιλοξενεί αρκετά παιδία, 22 στον αριθμό τα οποία διακρίνονται για πλούσιο ταλέντο τους.

     

    Από την πλευρά του μάλιστα ο επικεφαλής της Ακαδημίας Ποδοσφαιριστών Evrofootball στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Δέλλιος, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι:

    «Στην αρχή είχαμε ορισμένες φασαρίες, όμως όταν πήραμε 20 παιδιά στην Ελβετία και δείξαμε ότι μπορούμε να τα βάλουμε να αγωνιστούν με ομάδες πρώτης γραμμής, τότε άλλαξε το κλίμα. Κερδίσαμε τη Βασιλεία και τη Βέρνη. Αποδείξαμε ότι η Καβάλα έχει ικανότατα παιδιά, που ξέρουν μπάλα. Αυτός ήταν ο λόγος που ανοίξαμε την ακαδημία στην πόλη αυτή, από όπου κι εγώ κατάγομαι. Βρήκαμε κι έναν ικανότατο προπονητή, μαζί με τον κ. Τσιρονίδη, τον Ν. Καραμπιμπέρη και μπορούμε μαζί να προχωρήσουμε. Η Ελλάδα έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές από την Ελβετία, αλλά δεν έχει τις διακρίσεις της».

     

    Από την πλευρά του ο προπονητής Σάκης Τσιρονίδης σημείωσε στις δηλώσεις του ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ψάχνουν για να βρουν ταλέντα από χώρες της Λατινικής Αμερικής και τη Νότια Ευρώπη, λόγω ότι σε αυτές τις χώρες υπάρχει πιο αναπτυγμένο το ποδοσφαιρικό ταλέντο στις μικρές ηλικίες. «Στην Ελλάδα λείπουν υποδομές. Παράλληλα υπογράμμισε ότι:

    – «Το δυστύχημα είναι ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής στην ηλικία 14-18 ετών, όταν αναπτύσσεται και ποδοσφαιρικά, δεν έχει τον πολύ ελεύθερο χρόνο λόγω του σφιχτού εκπαιδευτικού προγράμματος, να κάνει το βήμα παραπάνω. Με τον κ. Βέλλιο θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ακαδημία, που θα πάρει αυτά τα ταλέντα και πηγαίνοντάς τα στην Ευρώπη, να τα αξιοποιήσουμε δίπλα σε μεγάλους προπονητές, ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω. Δυστυχώς, στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης άρχισαν να εμπιστεύονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλω να ξέρουν οι γονείς ότι στην Evrofootball τα έξοδα καλύπτονται από την ίδια την εταιρεία, τα ταξίδια είναι δωρεάν, δεν υπάρχει μανατζάρισμα, αλλά ένα συγκεκριμένο πλάνο, μέσω του οποίου τα παιδιά παίζουν με τις καλύτερες ομάδες, βλέπουν καινούργια πράγματα και αντιλαμβάνονται τη διαφορά του της Ελλάδας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, στην χώρα μας απαξιώθηκε το ποδόσφαιρο και πρέπει να το φέρουμε ξανά στη θέση που του αξίζει».

     

    Ο προπονητής ποδοσφαίρου Άλεξ Γκέπχαρτ που έδωσε το παρών του σην συνέντευξη τύπου, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι έχει κάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα, για να επισκεφτεί ως εκπαιδευτής FIFA πάνω από 100 κράτη και δήλωσε υπερήφανος, έχοντας εκπαιδεύσει μεγάλους προπονητές, όπως είναι οι Γιόακιμ Λεβ, Ότμαρ Χιτζφελντ, Μαρσέλ Κόλερ Γιούργκεν Κλίνσμαν και Ρόι Χότζον. Να τονιστεί το γεγονός ότι ο προπονητής ποδοσφαίρου Άλεξ Γκέπχαρτ έχει θητεύσει 8 χρόνια στην εθνική νέων της Ελβετίας, ενώ ήταν υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της Γιουνγκ Μπόις.

    – «Η Καβάλα είναι ωραία για διακοπές, όμως έχει και πολλούς καλούς νέους παίκτες. Πολλοί λένε ότι όποιος έρχεται σε εμάς, ότι του κρατάμε το δελτίο, τον εκβιάζουμε και πολλά τέτοια. Σύμφωνα με τον νόμο της UEFA, όταν ένα παιδί δεν έχει συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα ή είναι κάτω των 17, κανένας σύλλογος δεν μπορεί να τον κρατήσει. Αυτό να το ξέρουν οι γονείς. Όταν ένα παιδί γίνεται επαγγελματίας μέσα από εμάς ή μια άλλη ομάδα, παίρνει τροφεία. Κανένας σύλλογος δε χάνει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα παιδιά».

     

    Από την πλευρά του ο προπονητής Νίκος Καραμπιμπέρης υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι από τη δική του πλευρά ότι:

    – «Η φιλοσοφία του κ. Δέλλιου και το πλάνο του με βρήκαν σύμφωνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Από τον κ. Γκέμπχαρτ έχω μόνο θετικά να πάρω. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τρομερή εμπειρία και αλλά και πολλές γνώσεις. Χαίρομαι που είμαι συνεργάτης τους. Παίρνω απ’ αυτούς, αφού και δικός μου στόχος στην Ακαδημία του ΠΑΟ Καβάλας, είναι να εξελίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να εξάγουμε ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία».

    O επικεφαλής της Ακαδημίας Ποδοσφαιριστών Evrofootball στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Δέλλιος ξεκαθάρισε ότι τα έσοδα της Evrofootball Pro προέρχονται από ποσοστά μέσω μεταγραφών ποδοσφαιριστών, που ανήκουν στην εταιρεία εκπροσώπησης Zooom, η οποία προσφάτως έστειλε τον Περουβιανό Κάρλος Ζαμπράνο στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ή παλιότερα της μεταγραφής του Νταβιντ Λουίς από την Μπενφίκα στην Τσέλσι.
    Σημείωσε ταυτόχρονα ότι έπειτα από επιλογή του Αλ. Γκέμπχαρτ, 6-7 παιδιά θα συμμετάσχουν σε τουρνουά ποδοσφαίρου της Ελβετίας που θα γίνει από τις 6 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ενώ ο προπονητής Σάκης Τσιρονίδης ανέφερε ότι οι προπονήσεις της Evrofootball γίνονται στα γήπεδα Goal of Five, στα Σφαγεία, καθημερινά (15.30), εκτός της Παρασκευής, όπου γίνονται στο γήπεδο του Κωτσάλου.

     

    5 Responses to “Ακαδημία Ποδοσφαιριστών Evrofootball: Έκανε σήμερα Τετάρτη (8/10) την πρώτη γνωριμία της μέσω συνέντευξης τύπου παρά το γεγονός ότι λειτουργεί 1,5 χρόνο στην Καβάλα”