Bookmarks

    Για ακόμα μια χρονιά το σκάφος S/Y ΚALLISTO του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας εκπροσωπώντας την πόλη της Καβάλας συμμετείχε σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες ιστιοπλοΐας που διοργανώνονται στην χώρα μας την AEGEAN REGATTA 2014.

     

    Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα απαιτητικά νερά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στα υπέροχα νησιά της Λέρου, της Κω, της Τήλου και της Ρόδου και είχε μεγάλη απήχηση καθώς συμμετείχαν 92 σκάφη από έξι διαφορετικές χώρες.

    Ο στόχος της διοργάνωσης ήταν διττός, θέλοντας από την μια να δοκιμάσει τις ναυτικές ικανότητες των συμμετεχόντων αλλά και να τους φέρει σε επαφή με τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου αναδεικνύοντας τις ομορφιές τους. Τα πληρώματα αλλά και οι κυβερνήτες συμφώνησαν ότι οι συνθήκες που επικράτησαν δοκίμασαν τις αντοχές των ίδιων αλλά και των σκαφών τους στο όριο. Το σκάφος ΚALLISTO κατέλαβε τη 14η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 53 σκάφη και την 5η στην κατηγορία του ανάμεσα σε 18 σκάφη της κατηγορίας του σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των συμμετεχόντων. Το πλήρωμα του σκάφους KALLISTO αποτελέσαν οι Πίτατζης Δημήτριος (κυβερνήτης), Παρισσίδης Αλέξανδρος, Καλαντζόπουλος Νικόλαος, Ποταμίδου Δώρα, Χαραλαμπίδου Νάντια, Τσουρουκίδου Γεσθημανή, Καζαντζίδης Θεόδωρος και Θεοδωρίδης Δημήτριος.

     

    Έναρξη φθινοπωρινών μαθημάτων της Σχολής Ιστιοπλοΐας

    Άρχισαν οι εγγραφές για την περίοδο Φθινόπωρο 2014 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του ΝΟ Καβάλας των τμημάτων Κεραμωτής και Φαναρίου. Η Σχολή του ΝΟ Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κλπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του ΝΟ Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη στους μαθητές. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει  πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Φανάρι και το 1ο τμήμα ξεκινάει μαθήματα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα τμήματα. Στο Φανάρι θα λειτουργήσουν επίσης τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

     

    Η απόκτηση του διπλώματος Κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του ΝΟ Καβάλας είναι μόνο η αρχή. Οι εκπαιδευόμενοι γίνονται ταυτόχρονα μέλη του Ομίλου με την ευχέρεια να απολαμβάνουν προνόμια, όπως η συμμετοχή τους σε εκδρομές με ιστιοφόρα και σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας. Επίσης καθίσταται δυνατή η ένταξη τους σε κάποιο από τα πληρώματα των σκαφών του Ομίλου παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας 2510222897 από τις 19.00 έως 21.00, στην ιστοσελίδα μας www.nokavalas.gr Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτές Γκριτζελάκη Χριστόφορο 6972-054.346 και Βαφία Παναγιώτη 6909-158.894, με τον έφορο Ανοικτής Θάλασσας Καβάλας Θεοδωρίδη Δημήτρη 6948-066969 και με τον Έφορο Ιστιοπλοΐας του τμήματος Κεραμωτής Πασσαλίδη Ιωάννη 6972-311.544.

     

    Comments are closed.