Bookmarks

     

    Άρχισαν οι εγγραφές για την περίοδο Φθινόπωρο 2014 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας. των τμημάτων Καβάλας. Η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα.

     

    Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη στους μαθητές.
    Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 10:00 και στο τηλέφωνο 2510-222.897, 6972-721.533. Η απόκτηση του διπλώματος Κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας είναι μόνο η αρχή. Οι εκπαιδευόμενοι γίνονται ταυτόχρονα μέλη του Ομίλου με την ευχέρεια να απολαμβάνουν προνόμια, όπως η συμμετοχή τους σε εκδρομές με ιστιοφόρα και σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας. Επίσης καθίσταται δυνατή η ένταξη τους σε κάποιο από τα πληρώματα των σκαφών του Ομίλου παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας.
    Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας 2510222897 από τις 19.00 έως 21.00, στην ιστοσελίδα μας www.nokavalas.gr. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπαιδευτή Τζουμα  Λευτέρη στο τηλέφωνο 6972-721.533 απόφοιτο του Α.Π.Θ με ειδικότητα ιστιοπλοΐα.

     

    7 Responses to “Εγγραφές για την περίοδο Φθινόπωρο 2014 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας”