Bookmarks

    Παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Χαράλαμπου Ευσταθιάδη, του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Γιάννη Τσετίνη, μελών του Δ.Σ. και εκπροσώπων ερασιτεχνικών Σωματείων Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (5/8) στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης η κλήρωση της 1ης φάσης για τον φετινό θεσμό του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

     

    Χρήσιμες οδηγίες λίγο πριν τη σέντρα

     

    Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης ο οποίος αφού ευχήθηκε υγεία και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στάθηκε στην ομιλία του σε κάποια θέματα τα οποία θα πρέπει οι εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών Σωματείων, να δώσουν ανάλογη βαρύτητα. Τα θέματα αυτά είναι τα εξής:

    1. Ενημερώνουμε υποχρεωτικά την εφορία για το νέο διοικητικό συμβούλιο και τον εκπρόσωπο του σωματείου.

    2. Ενημερώνουμε τη διεύθυνση υγείας για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

    3. Ο τελικός του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καβάλας θα γίνει στις 25/3, σε γήπεδο που θα οριστεί. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να γίνει στο «Ανθή Καραγιάννη».

    4. Η Ε.Π.Σ. Καβάλας θα πρέπει να δηλώσει το νέο πρωταθλητή της στην ΕΠΟ μέχρι τις 17-18/4/2015 ώστε να λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική. Οι υπόλοιπες επτά ομάδες του γκρουπ ανόδου της League Ε.Π.Σ. Καβάλας θα ολοκληρώσουν νωρίς τις υποχρεώσεις τους και δύνανται να λάβουν μέρος στο 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου που θα φέρει το όνομα του Βασίλη Ραφτόπουλου, που έφυγε πριν λίγο καιρό από κοντά μας. Η διοργάνωση θα γίνεται κάθε χρόνο και ανάλογα με τις υποχρεώσεις των ομάδων.

    5. Τα χρηματικά πρόστιμα προς τους προπονητές βαραίνουν τους ίδιους και όχι τα σωματεία. Καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο μέχρι και την επόμενη Παρασκευή από τη μέρα ανακοίνωσης της τιμωρίας. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

    6. Προπονητής που δεν θα φέρει το δελτίο πιστοποίησης ιδιότητας από την Ε.Π.Σ. δεν θα μπαίνει στο γήπεδο.

    7. Στις 30/9 είναι προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής πρωταθλημάτων υποδομής με τους εκπροσώπους σωματείων που διατηρούν ακαδημία.

    8. Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας έως τις 22/8. Η κλήρωση θα γίνει στις 26/8. Όποια ομάδα έχει αιτήματα μπορεί να τα καταθέτει και από τώρα.

    9. Η αλλαγή ώρας στα παιχνίδια της Θάσου θα ισχύσει για άλλη μια αγωνιστική περίοδο καθώς υπάρχει το γνωστό θέμα με τα φέρι-μποτ.

    Να σημειώσουμε ότι κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, οι οκτώ (8) σύλλογοι που προέρχονται από το νησί της Θάσου κληρώθηκαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με τα τέσσερα ζευγάρια που αναδείχθηκαν ενώ οι υπόλοιπες 44 ομάδες του χερσαίου τμήματος του νομού Καβάλας μπήκαν στην ίδια κληρωτίδα.

     

    Τα ζευγάρια που βγήκαν

    Να σημειώσουμε ότι η πρώτη σέντρα κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας έχει προγραμματιστεί από την διοργανώτρια αρχή το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Αυγούστου με την διεξαγωγή 26 αγώνων, νοκ άουτ. Οι οκτώ ομάδες της Θάσου θα παίξουν μεταξύ τους μέχρι να μείνει ένας σύλλογος. Οι υπόλοιπες 46 μπήκαν στην ίδια κληρωτίδα. Η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 23-24 Αυγούστου και οι νικητές θα παίξουν στις 30-31 του μήνα. Στην 2η αγωνιστική οι νικήτριες ομάδες από τα ζευγάρια με μονό αριθμό (1,3,4,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25) θα είναι γηπεδούχες. Η νικήτρια του ζευγαριού με το Νο27 περάσει άνευ αγώνα στους 16 του θεσμού. Οι ομάδες της Β’ κατηγορίας θα δώσουν τα παιχνίδια τους εντός έδρας. Ο Βύρων έκανε αίτημα να παίξει στις 27/8 λόγω υποχρεώσεων. Απουσιάζουν από τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου τα σωματεία Άρης Κεχροκάμπου, Χελιδόνια, Ποντιακός Ποντολιβάδου, ΑΕ Πιερέων 2004, Κεραμωτή ενώ νέος είναι ο Αγ. Λουκάς.

     

    Αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία βγήκαν από την κληρωτίδα είναι τα εξής:

     

    1.Θεαγένης Θάσου-Δόξα Θεολόγου

    2.Α.Ο. Ποταμιάς-Αναγέννηση Λιμεναρίων

    3.Φάρος Μαριών-Άρης Πρίνου (γηπ. Πρίνου)

    4.Κεραυνός Καλλιράχης-Αίας Παναγίας

    5.Μαίανδρος Γέροντα-Ολυμπιακός Καβάλας

    6.Μακεδονικος Μέλισσας-ΑΣ Παγγαίο

    7.Φρίξος Ελευθερούπολης-Άρης Ζυγού

    8.Αετός Ερατεινού-Δόξα Αμυγδαλεώνα

    9.Ελπίδα Κρυονερίου-Καβάλα 2004

    10.Ν.Ηρακλής Μυρτοφύτου-Απόλλων Χρυσοχωρίου

    11.Αετός Ορφανού-Θράκη Γραβούνας

    12.Μυρμιδόνες Καβάλας-Νέστος Χρυσούπολης

    13.Άρης Πηγών-Βύρων Καβάλας

    14.Ποσειδώνας Καβάλας-ΠΑΟΚ Καβάλας

    15. Πανιώνιος Ξεριά-Ν.Μ.Α. Ορφανίου

    16.Α.Ε.Κ. Καβάλας-Ηρακλής Καβάλας

    17.Ναζιανζός Ν. Καρβάλης-Κεραυνός Ελευθερών

    18.Εθνικός Ν. Καρυάς-Δόξα Λυδίας

    19.Α.Ο. Ελαιοχωρίου-Ένωση Παγ. Δρυάδας

    20.ΜΑ Φιλίππων-Ατρόμητος Χαλκερού

    21.ΜΑ Μεσορόπης-Οι Λύκοι

    22.Φίλιππος Χρυσοκάστρου-Αγ. Λουκάς

    23.Ατρόμητος Ακροβουνίου-Κεραυνός Πέρνης

    24.ΜΑ Αντιφιλίππων-Βρασίδας Ν. Περάμου

    25.Ασπίδα Πολυστύλου-Μακεδονικός Αμισιανών

    26.Ατρόμητος Λεκάνης-Κεραυνός Κρηνίδων

    27.Φρίξος Πλατανοτόπου-ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα

     

    Σίμος Ανθουλάκης: «Ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται τη στήριξη όλων σας»

     

    Να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κλήρωσης για το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας, το παρόν του έδωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής, Σίμος Ανθουλάκης, ο οποίος μίλησε σε όλους τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών Σωματείων οι οποίοι ήταν παρόντες.

     

    Να τονίσουμε ότι ο ίδιος ζήτησε την στήριξη των παραγόντων όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων του νομού Καβάλας και χαρακτηριστικά ακούστηκε να λέει:

    – «Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά, που ξεκινά με το Κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας, χωρίς τραυματισμούς και έκτροπα. Ζήτησα αυτή τη συνάντηση με τα σωματεία και ζητάω τη βοήθεια σας. Η ομάδα της Καβάλας, όπως ξέρετε, πέρασε στα χέρια των παλαιμάχων σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη. Γνωρίζετε πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια μας, καθώς κάνετε τη δική σας. Ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας. Είναι προσωρινή η παρουσία μας και έχουμε στόχο να βάλουμε υγιείς, στέρεες βάσεις ώστε ο νέος επενδυτής να βρει την ομάδα καθαρή. Σας θέλουμε κοντά μας. Ξέρουμε ότι έχετε παράπονα από τους παράγοντες του Α.Ο.Κ. και μπορούμε να τα συζητήσουμε. Πάντα θεωρούσα ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να είναι η βάση του Α.Ο.Κ να λειτουργούν ως Ακαδημίες του και να έχει τον πρώτο λόγο για τα ταλέντα. Τα προηγούμενα χρόνια οι παράγοντες της ΠΑΕ δεν έδωσαν σημασία στα ερασιτεχνικά σωματεία».
    Παράλληλα να τονίσουμε ότι ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο.Κ. Σίμος Ανθουλάκης, έγινε στη συνέχεια πιο συγκεκριμένος και χαρακτηριστικά ακούστηκε να λέει τα εξής:

    – «Μπορείτε να μας βοηθήσετε με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας, να έρθετε με τα παιδιά σας στο στάδιο, να έρθετε με τους φίλους σας. Η παρουσία σας είναι σημαντική. Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε από την πλευρά μας. Στη μέχρι σήμερα προσπάθεια μας στην αγορά βρίσκουμε ανταπόκριση. Είναι σημαντικό για το νομό μας να έχουμε πολλές ομάδες, τέσσερις συλλόγους στη Γ’ Εθνική και γιατί όχι να μην έχουμε μια σε μεγάλη κατηγορία. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας».

    10 Responses to “Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5/8) η κλήρωση της 1ης φάσης του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και ανέδειξε 4 μεγάλα ντέρμπι – Σίμος Ανθουλάκης: «Ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται τη στήριξη όλων σας»”