Bookmarks

    Λιγότερο από ένας χρόνος έχει απομείνει πριν από την διεξαγωγή, στην Καβάλα, του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας Finn World Masters 2015, και η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση ανθρώπων οι οποίοι θα ενισχύσουν την συγκεκριμένη προσπάθειά τους. Φαίνεται, όμως, ότι τόσο η προεκλογική περίοδος όσο και η «κενή», ουσιαστικά, από πολιτικής και διαχειριστικής άποψης περίοδος του καλοκαιριού ήταν αρκετά για να μην κινητοποιηθούν πολλοί φορείς ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια του Ν.Ο. Καβάλας.

     

    Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία τα μέλη της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας εξαπολύουν τα βέλη τους εναντίον –κυρίως δε του απερχόμενου αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά και του απερχόμενου θεματικού αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Γιώργο Γερομάρκου για την έλλειψη, όπως αναφέρουν διάθεσης για να στηρίξουν οικονομικά τον ΝΟΚ, αλλά και κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για την απόρριψη της εκταμίευσης ενός χρηματικού ποσού της τάξης των 2000 €, το οποίο είχε εγκρίνει ο δήμος Καβάλας για την συμμετοχή του Ν.Ο. Καβάλας στο αντίστοιχο Finn World Masters 2014, το οποίο διεξήχθη στο Σόποτ της Πολωνίας.

     

     Το δελτίο τύπου του Ν.Ο. Καβάλας

    Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας περιλαμβάνει τα εξής:

     

    – «Όπως γνωρίζετε, και όσοι δεν το γνωρίζουν το μαθαίνουν, ο ΝΟΚ ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας FINN WORLD MASTERS 2015, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 έως 29 Μαΐου 2015 στη Καβάλα. Μία προσπάθεια για την οποία ο ΝΟΚ στηρίχθηκε στις δικές του δυνάμεις χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από κανένα φορέα της πόλης, μια και θεωρούσαμε ότι ακόμη και αν ζητούσαμε θα λαμβάναμε μόνο υποσχέσεις.

    Μετά την ανάληψη και αφού ενημερώσαμε τους φορείς της πόλης, άρχισε η περίοδος προετοιμασίας. Στη προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο παίζει η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών, καθώς από αυτούς εξαρτάται η επιτυχία του εγχειρήματος αλλά και το μέγιστο οικονομικό όφελος για τη πόλη της Καβάλας.

    Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έπρεπε να συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINN WORLD MASTERS 2014 που έγινε στο Sopot της Πολωνίας στις αρχές Ιουνίου. Ελπίζαμε ότι αυτή τη φορά οι αρχές της πόλης θα μας στήριζαν οικονομικά και υλικά ώστε η εμφάνισή μας να είχε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

    Η Δημωφέλεια με το πρόεδρό της Κο Σχοινάκη θεωρώντας, πολύ ορθά, ότι η απόφαση αυτή έπρεπε να δεσμεύσει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, μας πρότεινε να παρουσιάσουμε το αίτημά μας στη Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, το οποίο και πράξαμε λαμβάνοντας την υπόσχεση στήριξης από όλα τα μέλη της επιτροπής. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και εγκρίθηκε το ποσό το 2000 €.

    Το επόμενο βήμα ήταν η προσέγγιση της περιφέρειας. Εδώ άρχισαν τα δύσκολα. Ο Κος Γρανάς, αφού πρώτα μας λοιδόρησε λέγοντας «..τι πάτε, αυτοί θα έρθουν έτσι ή αλλιώς», μας υποσχέθηκε (προεκλογικά όπως φάνηκε) οικονομική στήριξη, προτρέποντας  μας, υποκριτικά όπως αποδείχθηκε, να υποβάλουμε αναλυτικό προϋπολογισμό του ταξιδιού στο γραφείο του Κου Γερομάρκου. Η αίτησή μας παραπέμφθηκε στις καλένδες και δεν είχαν το θάρρος να μας απαντήσουν αρνητικά. Το μάθαμε διά της πλαγίας οδού, όπου μας είπαν «μην περιμένετε τίποτα».

    Το ταξίδι έγινε με έξοδα του ΝΟΚ και του αθλητή του Κου Γιαραμάνη Γιάννη, και η προβολή της πόλης στηρίχθηκε μόνο στα έντυπα που μας παρείχε η Δημωφέλεια και ο Δήμος, οι μόνοι που πίστεψαν και μας στήριξαν.

    Αναμέναμε μετά τη λήξη των εκλογών την εκταμίευση τουλάχιστον των 2000€ καθώς δεν πιστέψαμε ποτέ ότι ο «Κος» Γρανάς, ο «Κος» Γερομάρκος,  και οι υπόλοιποι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ παράγοντες είχαν διάθεση να συνδράμουν οικονομικά, στη προσπάθεια προβολής της πόλης, μια και δεν μας διέθεσαν ούτε διαφημιστικό υλικό, παρά του ότι γνώριζαν προφορικά για το ταξίδι αυτό αρκετά νωρίτερα.

    Τελικά διαπιστώσαμε ότι η εμπάθειά τους προς το ΝΟΚ, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη στάση τους, είχε και συνέχεια καθώς στις 2/7 η διευρυμένη απέρριψε την εκταμίευση του ποσού των 2000€, με την αιτιολογία ότι μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των νέων αντιπροσώπων, δεν γίνονται εκταμιεύσεις.

    Μέχρι σήμερα δεν γράψαμε τίποτε, ώστε να μην θεωρηθεί ότι ο ΝΟΚ «βοηθάει» προεκλογικά κάποιους από τους υποψηφίους. Δεν προβάλαμε την απόφαση οικονομικής συνδρομής πάρα του ότι λήφθηκε ομόφωνα και δεν ήταν προεκλογικό τέχνασμα. Σήμερα όμως μπορούμε να πούμε ότι ο «Κος» Γρανάς, ο «Κος» Γερομάρκος και οι λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες αποδείχθηκαν πολύ μικροί για τη θέση τους.

    Ελπίζουμε ότι ο Κος Μαρκόπουλος και ο Κος Παυλίδης να καταλάβουν την ευκαιρία που δίνει στη πόλη της Καβάλας, αυτή η διοργάνωση και τους ορίζοντες που ανοίγει, και να πράξουν αναλόγως στηρίζοντας την. Όσο για τη Κα Τσανάκα ελπίζουμε να συνεχίσει την προσπάθεια του προκατόχου της Κου Σημιτσή και να εξακολουθήσει να στηρίζει τη διοργάνωση.

    Έχουμε μία ευκαιρία να αναδείξουμε τη Καβάλα ή να την κάνουμε διεθνώς ρεζίλι. Ας αποφασίσουν οι αρχές και οι επιχειρηματίες της πόλης τι από τα δύο θέλουν. Η απόφαση τους όμως πρέπει να συνοδεύεται και από τις ανάλογες πράξεις καθώς τα λόγια μόνο δεν αρκούν».

     

    One Response to “Καυστική ανακοίνωση του Ν.Ο. Καβάλας για Finn World Masters 2015: «Μόνο η Δημωφέλεια και ο Στέλιος Σχοινάκης βοήθησαν μέχρι στιγμής και έχουμε μία ευκαιρία να αναδείξουμε τη Καβάλα ή να την κάνουμε διεθνώς ρεζίλι»”