Bookmarks

    Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα Finn World Masters 2014 στο Sopot της Πολωνίας, στο οποίο πήρε μέρος ο αθλητής του ΝΟΚ, Γιάννης Γιαραμάνης. Ο αθλητής μας ήταν ο ένας από τους δύο Έλληνες αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους αγώνες.

     

    Έκανε μια πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 129η θέση στα 235 σκάφη που πήραν μέρος, με δεδομένο το πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν με ανέμους που τις τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ισχυροί. Οι αγώνες διήρκησαν από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου και διοργανώθηκαν από τον τοπικό ιστιοπλοϊκό όμιλο του Σοπότ. Το οργανωτικό επίπεδο των αγώνων ήταν πάρα πολύ καλό, ενώ οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες και οι πολλές συμμετοχές από όλο τον κόσμο εξασφάλισαν έναν ενδιαφέροντα αγώνα με πολλές ανατροπές.

    Τον αθλητή μας συνόδευσαν ο πρόεδρος του ΝΟΚ Κώστας Κεραμιδάς και ο έφορος εγκαταστάσεων Νίκος Πασχαλίδης, με σκοπό να οργανώσουν και να προωθήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα Finn World Masters 2015 του οποίου την διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΝΟΚ και θα γίνει στην Καβάλα το Μάιο του 2015. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, οι εκπρόσωποί του ΝΟΚ κατέγραψαν τον τρόπο της οργάνωσης των αγώνων και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε. Μοίρασαν επίσης στους αθλητές διαφημιστικά φυλλάδια της Καβάλας, τα οποία είχε διαθέσει για αυτό τον σκοπό η Δημωφέλεια και ενίσχυσαν τις ήδη πολύ καλές προσωπικές σχέσεις του ομίλου με τη διοίκηση της παγκόσμιας οργάνωσης Finn World Masters και τους αθλητές, με σκοπό της προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αθλητών του χρόνου στην Καβάλα. Τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και ο αριθμός των συμμετοχών στην διοργάνωση της Καβάλας αναμένεται να είναι αντίστοιχος με τον φετινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα φετινά δεδομένα αναμένονται περίπου χίλια άτομα αποτελούμενα από τους αθλητές με τους συνοδούς τους, οι οποίοι θα μείνουν στην πόλη μας από μια εβδομάδα έως δέκα μέρες και θα παρέχουν μια αξιόλογη ενίσχυση στην τοπική μας οικονομία, καθώς και προβολή της πόλης μας σε όλο τον κόσμο. Φυσικά για την διοργάνωση αγώνων τόσο υψηλού επιπέδου, απαιτείται πολύ δουλειά αλλά και η ανάλογη υποστήριξη των τοπικών αρχών στην οποία ο Όμιλός μας προσβλέπει. Ευχαριστούμε το Δήμο Καβάλας καθώς υπήρξε ο μοναδικός αρωγός της αποστολής, καλύπτοντας ένα μέρος της πολυδάπανης αποστολής.

     

     

    13 Responses to “Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (13/6) το παγκόσμιο πρωτάθλημα Finn World Masters 2014 στο Sopot της Πολωνίας, στο οποίο πήρε μέρος ο αθλητής του Ν.Ο. Καβάλας Γιάννης Γιαραμάνης”